sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Kesän eka mustikkapiirakka

... itse kerätyistä mustikoista! Voi nam, miten se piirakka maistuukin paremmalta tuoreista mustikoista ja vielä itse kerätyistä. En ole aiemmin kyllä ollut kovin innokas marjanpoimija, mutta nähtävästi sitä ihminen muuttuu :D Meidän mökin ihan vieressä oli mustikoita todella paljon ja ajattelin, että jos kerran mustikat tulevat näin lähelle, niin pakkohan ne on poimittava! Niinpä sitten poimin ensiksi mökiltä niitä ja sitten vielä kotimme läheltä.


Tässähän kävi siis niin, että olimme menossa pitkästä aikaa erääseen leikkipuistoon ja matkalla näin mustikoita. Meillähän ei ollut mitään kippoja mukana, mihin olisi voinut poimia niitä. Keksin sitten siinä, että käydäänpä kaupasta hakemassa pakastinrasioita ja niin teimme sitten pienen mustikkaretken lapsen kanssa. Olipa muuten kiva nähdä 3-vuotias innokkaana mustikkametsällä :) 

Ajattelin, että näitä mustikoita en ala laittamaan pakastimeen vaan teen mustikkapiirakan. Joten tässä tulee nyt sitten reseptiä. Luotin tässäkin piirakkapohjassa Valion tähän reseptiin joten pohja on suoraan siitä ohjeesta. Eli siis näin:

HELPPO MUSTIKKAPIIRAKKA

75 gvoita
½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne voi-sokeri-kananmunaseokseen. Taputa taikina piirakkapohjan pinnalle ja reunoille hieman. 

Taikinan päälle levitin maustetun rahkan ja sen päälle mustikat. Paistoin uunissa 200 astessa noin 25 minuuttia. Ja piirakka on valmis nautittavaksi!

Monesti teen muuten tällä ohjeella marja/hedelmäpiirakan. Olen sen todennut jotenkin käteväksi ja kun taikinaan lisää kaurahiutaleita vehnäjauhon ohella niin minusta siitä tulee parempi. <3 Tällä kertaa taisin muuten lisätä myös hieman kanelia pohjaan niin tuli kiva vivahde piirakkaan.


En ole muuten täällä sen koommin julkaissut reseptejä, koska olen enemmän nähnyt intohimoni käsitöissä enkä leipomisessa eivätkä leipomukseni ole mitenkään ihmeellisiä. Mutta haluaisitteko enemmän reseptejä blogiin? Vai jatketaanko samalla linjalla että vain käsityöjuttuja?

Entä oletko leiponut jo mustikkapiirakkaa? 

4 kommenttia:

  1. Itsehän olen nyt pyörinyt mustikkametsällä peppu pystyssä pariinkin eri otteseen. Lupasin veljen vaimolle kerätä ämpärillisen putsattua mustikkaa ja sillä missiolla olen edelleen... Ensin keräsin käsin, mut kun se on niin turkasen hidasta hommaa. Nyt parina viime kertana on ollut poimuri matkassa ja kyllä se saalis sillä vaan nopeammin kertyy :D

    Putsaamiseen toki menee melkein yhtä paljon aikaa kun itse marjojen keräämiseen, mutta sen sentään voi tehdä oman kodin rauhassa hyttysiltä piilossa :D

    https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hidasta se poimiminen on :/ mutta ehkä sen arvoista kuitenkin ja eihän tää sesonki vissiin enää kestä kauan kestä!

      Poista
  2. Meidän kotona lempiherkku on mustikkapiirakka, niin helppo tehdä!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista