perjantai 6. syyskuuta 2024

Mitä neuloin elokuussa?

Elokuu loppui ja on aika elokuun neulekatsauksen. Elokuussa tuli neulottua lähtökohtaisesti sukkia ja lapasia. Näiden lisäksi neuloin yhden tuubihuivin ja jämälankapeitto tuli valmiiksi. Elokuussa tuli 9 valmista työtä. Jämälankapeitto oli aloitettu jo aiemmin, mutta sain sen valmiiksi nyt. Jämälankapeitosta tarkemmin myöhemmin, kun se on saatu mm. kuvattua. 


Soleado tuubihuivin ohje löytyy mm. verkkokaupasta .

Viime vuonna tässä vaiheessa taisi olla työn alla kämmekkäitä, neulehame ja myöskin tuubihuivi. Olkoon sattumaa tai suunniteltua, niin tämä neulevuosi kulkee aina samalla tavalla - halusin tai en. :D Soleado tuubihuivin julkaisu oli myös elokuussa ja jotain pientä hame ja kämmekäs -juttua ollut myös mielessä. Yksi hameidea on nimittäin ollut jo pidempään mielessä ja mietin, että milloin sitä alkaa toteuttaa. Kämmekkäitä ei oikeastaan ole tarkoitus julkaista enempää, mutta tietenkin silti jokin kämmekäsidea tuli kuitenkin mieleen. No, mutta katsotaan, kuinka näiden käy.

Kulutus: 1409 g

Ostot: 450 g

Jämälankapeitto toi kulutukseen ison summan ja kulutus oli isompi kuin ostot. Tein vain yhden lankatilauksen elokuussa (tai oikeastaan sekin tehtiin heinäkuussa, mutta paketti noudettiin elokuussa) ja muista lankaostoja ei tullut. Langan ostaminen on vähentynyt ja olen huomannut, etten jokaisesta alemyynnistä osta lankaa. Lankaa ostetaan tarpeeseen ja harkitusti, mikä on tietenkin ihan hyvä. On ollut myös kiva tukea ja ostaa pienemmistä lankakaupoista, kuten tuo tilaus tuli tehtyä Neulovan Ninjan verkkokaupasta, joka loppui elokuussa. Toisaalta, olisi varmaan ollut hyvä ostaa enemmänkin tarjouksista lankaa elokuussa, sillä lankojen hinnat voivat nousta syyskuussa (tai ovatko jo nousseet, en tiedä).

Mitä uutta?

Sen erityisemmin elokuussa ei ollut uutta - oli ensimmäinen asia, joka tuli mieleen, kun mietin, tuliko jotain uutta. Onhan tässä jonkinlaista uutta arkea ollut ja tavallaan paljonkin uusia asioita, mutta ei oikeastaan mitään sellaista, mikä nyt olisi muutoin mainittavaa tänne. Mulle elokuu ei oikeastaan ole koskaan ollut sellainen "uuden alku" -kuukausi, jolloin moni aloittaa uuden harrastuksen, tai jotain muuta uutta. Tänä vuonna kuitenkin on tuntunut siltä, että jotain uutta pitäisi tehdä. Mielessä on muutamia juttuja, joista olen yrittänyt ammentaa sitä uutta, mutta vielä prosessi on kesken. Se voi olla myös se asia, kun on ollut vähän oudompi olo neulesuunnitteluihin liittyen. Ei varsinaisesti neuleplääh eikä neulesuunnitteluplääh, mutta jotain erilaista verrattuna kevään fiiliksiin. Jotenkin tuntuu, ettei oikein saa jäsenneltyä loppuvuoden suunnitelmia ja ihan selkeästi nyt kaipaa jotain sellaista uutta. Onko se isommat neuleprojektit, jotain uutta suunnittelupöydälle vai mitä, niin aika varmasti näyttää myös senkin. 

Vai onko se jotain ihan täysin uutta, mikä ei liity neulesuunnitteluun, ihan selkeästi nyt on tällainen vahva uuden alku tunne, joka pitäisi kyllä jalostaa jotenkin ja johonkin.

Mielessä on ollut myös lankajoulukalenterit elokuussa, sillä niitähän yleensä tupsahtelee myyntiin nyt elokuussa ja osa menee todella nopeasti loppuun. Mutta nyt on joulu varmistettu ja joulukuussa saa avata kivoja luukkuja. Näistä kuitenkin lisää sitten myöhemmin. Pitkään aikaan en nimittäin puhu joulusta - siitä ehtii kyllä sitten marraskuussa ja nyt nautitaan syksystä ja syksyn lämmöstä.

Miten sinun elokuusi meni? Tuliko lankaostoja?

2 kommenttia:

  1. Minulle uuden alku on vasta syyskuu ja elokuu olisi vielä kesään päin kallellaan. Poistoja tuli elokuulle enemmän kuin ostoja, kun laitoin ison paketin menemään Kässä Kirppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, taitaa myös syyskuukin olla uuden etsimistä. No se on hyvä tapa päästä eroon käyttämättömistä langoista!

      Poista