tiistai 10. syyskuuta 2024

Kesällä neulottuja sukkia ja lapaset

Heinäkuussa oli jossain vaiheessa sellainen helppojen neuletöiden kausi. Halusin aloittaa jotain helppoa neuletyötä ja ehkäpä jämälangoista. Tällöin mun valinta on aina raitasukat. Näitä palkkiraitasukkia neuloin mm. sup-laudalla, mikä oli ihan älyttömän kivaa. Kaikkia värejä en ottanut laudalle, vaan neuloin resoria ja ensimmäistä raitaa / jotain muuta raitaa. Myös mieli kaipasi kesällä helppoa neulottavaa ja siksi mm. neulesuunnittelut jäivät heinäkuulta pois. 

Nämä kaikki kolme neuletyötä on menossa johonkin keräykseen, todennäköisesti Lankavan tai jos ilmenee jokin muu kiva ja lähempänä oleva niin sitten sinne. Neuloin nämä lapaset yhdestä jämäkerästä, joka on 100 % villaa ja sukiksi sitä ei voinut neuloa. Mietin jotain helppoa palmikkolapasten ohjetta ja jotenkin sitä sitten päätyy aina luomaan uuden ohjeen, jolla neuloa. Se on ilmeisesti mahdotonta neuloa ohjeista :D Näistä ei tule ohjetta, en ainakaan kirjoittanut mitään ylös, mutta voihan se olla että joskus jokin vastaava palmikkolapasten ohje on tulossa. 

Pitkästä aikaa oli kiva neuloa näitä palkkiraitasukkia ja väritkin ovat täysin mieluisat itselle. Tekisi mieli jättää sukat itselle, mutta ehkäpä ne menevät kuitenkin lahjaksi tai keräykseen. Palkkiraitainnostuksen sain muuten jostain neulekanavalta, kun siellä myös joku oli neulonut kivat palkkiraitasukat. Näin ne neulekanavat inspiroi :D

Nyt kun se neulehyväntekeväisyys tuli (taas) mainittua, niin huomasin muuten, että Novita oli koonnut  aktiivisia keräyksiä heidän sivuilleen. Kurkkaa siis tänne Novitan sivuille, jos varastot pursuavat ylimääräisistä villasukista. 

Mikä näistä on suosikkisi?

4 kommenttia:

  1. Kiitos Novitan sivu -vinkistä - en ollut tuota huomannut. Sieltähän se Hope löytyikin, josta mainitsin aikaisemmin. Muistan vieneeni pakettia Pitäjänmäelle ja sinne niitä voi nytkin viedä. Sittenhän on vielä kirjastojen järjestämä Lahjoita lämpöä -keräys, joka menee asunnottomille. Sinne siis aikuisten lapasia, pipoja jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ovat varmaan sen lisänneet hiljattain, kun itsekin sattumalta löysin. Kiva että oli hyvä vinkki!

      Poista
  2. Kesän aikana neulotut sukat ja lapaset ovat kuin pieniä lämpöisiä aarteita, jotka kantavat mukanaan vuodenajan valoa ja lempeyttä. Jokainen silmukka tuntuu olevan kudottu rakkaudella ja tarkkuudella, ja ne varmasti tuovat iloa ja lämpöä syksyn viileneviin päiviin. Kiitos, että jaoit nämä kauniit käsityöt – ne koskettavat sydäntä ja inspiroivat luomaan omia lämpimiä teoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja kiva että kommentoit ja sait inspiraatiota omiin neulomuksiin. <3

      Poista