keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Neulotut barbin vaatteet - jämälankoja hyötykäyttöön

Alkukesällä innostuin jo toiseen kertaan neulotuista barbien vaatteista ja halusin neuloa pienen pieniä jämiä pois. Ensimmäinen kerta taisi olla keväällä lapsen kaverin synttärilahjaan, mutta jostain se innostus taas palasi näihin. Meillä ei oikein ole näitä barbeilla leikkijöitä niin ajattelin lahjoittaa nämä pois hyväntekeväisyyteen, päiväkotiin tai jollekin muulle sopivalle taholle. Toivottavasti joku lapsi ilahtuu näistä ja saa uusia vaatteita barbeille. Jos ompelisin, niin olisi kiva ommella myös barbien vaatteita. Varsinkin kun kaupassa olevat barbien vaatteet ovat jotenkin tosi huonolaatuisia: langanpäitä siellä täällä ja todella ohutta kangasta ja hinta korkea. 

Ohjeena näissä käytin omaa tekemään ohjetta, joka löytyy Ravelrystä ilmaisena.

Hyvää näissä oli se, että pienen pienet jämät tuli neulottua kokonaisuudessaan eikä ollut sen suurempia päättelyitäkään. Ylhäältä alaspäin neulotut mekot ovat siitä käteviä, kun voi neuloa siihen asti, kun lankaa riittää. Osa mekoista on kyllä aika lyhyitä, mutta kun lanka sitten loppui kesken. Joihinkin lisäsin sopivaa väriä, mutta kaikkeen ei löytynyt sopivaa. No, ei anneta sen häiritä, että osa mekoista on aika lyhyitä. Tasapainona sitten muutama pidempi mekko.

Lisäksi muuten noin 3-vuotiaan on helppo pukea barbeille tällaiset mekot vrt. housut, paidat.

Nyt on jo muuten kolmas setti näitä barbien mekkoja tulossa, kun näitä on vaan niin kiva ja helppo neuloa. Laitoin paikalliseen Fb-ryhmään viestin ja yllättävän moni päiväkodin työntekijä oli kiinnostunut näistä lasten leikkeihin. Siispä mekkotehdas käyntiin ja haluan lahjoittaa näitä päiväkodeille lasten leikkeihin. Koen jotenkin suurta mielihyvää ja suurta merkitystä, kun saan annettua näitä lapsille. <3 Kuvassa näkyvät mekot ovat jo annettu eteenpäin.

Mihin sinä neulot sellaiset pienen pienet jämälangat, jotka eivät ole sukkalankaa? 

4 kommenttia:

  1. Hieno idea tuo Barbien vaatteiden antaminen päiväkoteihin. Noita on varmaankin kiva tehdäkin kun tulee valmista nopsasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No on, vähän liiankin kiva, noin tunnissa-kahdessa tulee valmista :)

      Poista
  2. Barbien vaatteet on oikein hyvä käyttökohde jämille. Olen itsekin neulonut ja vähän ommellutkin Barbien vaatteita. Viimeisetkin Barbiet ja Kenit myin kirpputorilla ja tehdyt vaatteet menivät saman tien.
    Nythän alkoi Käsityökekkereiden jämälankayhteisneulonta, joten lisää jämiä tarvitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minustakin. Aina välillä on kiva neuloa näitä.

      Jep, niin alkoi, täytynee ehkä yrittää siihen neuloa ne lapaset siitä Jämälankakekkerit kirjasta.

      Poista