tiistai 3. syyskuuta 2024

Pari uutta neulekanavaa Youtubessa

Ajattelin nyt vinkata pari uutta neulekanavaa, jotka löysin Youtuben ehdotuksista. Neulekanavia syntyy vähän kuin sieniä sateella, mutta se on vain positiivista. En ole mitenkään aikojen alussa katsellut neulekanavia, en oikeastaan muista tarkasti, milloin ne löysin. Olisikohan ollut jotain 2019 - 2020 vuosia, kun löysin niitä. Katson varmaan näitä kaikkia suomalaisia kanavia, joita on, erikseen nyt nimeämättä. Yleensä valitsen ne YouTuben ehdotuksista, joihin on tullut uusia jaksoja ja sitten sitä mukaan katselen niitä. Enkä ehdi katsoa niitä yleensä heti, kun julkaistaan vaan kyllä katseltua tulee useita viikkoja sitten julkaistuja jaksoja. Eivät ne sinänsä vanhene, niin hyvin onnistuu.


Estrada sukkien ohje löytyy mm. Ravelrystä .

Tässä ne uudet kanavat:

Silmukoiden lumossa -> Linkki videoon

Neuleseuraa -> Linkki videoon

NeuleAlmat -> Linkki videoon

Pieniä neulehetkiä -> Linkki videoon

Villattaret -> Linkki videoon 

Selkeästi on havaittavissa tuollaiset kahden neulojan kanavat, koska niitä on tullut huimasti lisää. Tähän voisi myös listata muitakin, mutta otin nyt tuolta (itselleni) uusimmasta päästä näitä kanavia. 

Myös Lankojat, Kutimukset, Äkkiä vähän aikaa, Mun on pakko neuloo -kanavia on katseltu. Osa näistä on jo vanhempia kanavia, mutta en ole esimerkiksi mun on pakko neuloo -kanavaa katsonut alusta lähtien. Tykkään kaiken pituisista jaksoista, mutta pidemmät, yli tunnin pituiset jaksot tulee katseltua monissa eri osissa. Myös lyhyet jaksot ovat kivoja, silloin ne saa yleensä katseltua kerralla loppuun. Yleensä katson myös 1.25 -nopeudella, tällöin jää luonnolliset tauot yms pois. Harvemmin yhtään sen nopeampana vaikka äänikirjoja pystyi kuunnella vielä nopeamminkin.

Keväällä katsoin myös muutamia ruotsinkielisiä ja se oli oikein kivaa vaihtelua - kiitos niistä vinkanneille! Englanninkieliset puolestaan ovat nyt jääneet täysin katsomatta. Ehkä se on tämä kesä, kun ei oikein ehdi kaikkea katsoa. Muutenkin on jonkin verran rästissä jaksoja useimmista neulekanavista.

Tuliko uusia neulekanavia? Oletko sinä katsellut kesällä neulekanavia?

6 kommenttia:

  1. Oletpas sinä huimasti jaksanut katsella ja kuunnella!👍Minä aloitin keväällä sitä jotakin Kahvikekkereitä tai jotain sinnepäin, mutta huomasin, että kun/jos aihe oli kiinnostava, kutomisesta ei tullut mitään🤭Sitä vain jäi katselemaan. Joten nyt yritän, että en lähde tuolle tielle😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei näitä ehdi katsella sitä mukaan kun tulee, mutta onneksi eivät vanhene ja ehtii myöhemminkin.
      Oliko Kässäkaffit?
      Mulla taitaa olla toisinpäin ennemminkin, että katon neulomusta ja sitten huomaan, ai, mitä ne näyttivätkään... :D

      Poista
  2. Neulekanavia olen katsellut ja katselen suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä. Suomenkielisiä on todella syntynyt sieniäsateellatahtiin. Monet ovat oikein innostaviakin ja niitä seurailen sitä mukaa, kun uusia jaksoja tulee. Tosin jos kovin moni neuloo samanlaista puseroa kuin kaikki muutkin fingering-mohair -yhdistelmästä, niin en jaksa. Kässäkaffeja olen tykännyt katsoa, kun siinä puhutaan käsitöihin liittyvistä asioista, eikä niinkään näytetä töitä. Lisäksi jokaisen tubettajan pitäisi kiinnittää huomiota äänenkäyttöön ja artikulointiin. Joskus ongelma voi olla tekninen; ei mikkiä tai liian huono mikki. On työlästä kuunnella, jos puheesta ei saa selvää tai se on liian hiljaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ilmiöt ja mallit lähtevät joskus oikein lentoon neulekanavien ansiosta. Tekniset asiat ovat tärkeitä ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota.

      Kässäkaffit ovat kyllä hieno lisä neulekanavien joukkoon, itse ajattelen että se on vähän niinkuin jatkoa Käsityökuiskaajille (Veera Jussilan ja Kototeko-Sannan podcast) He vähän niinkuin aloittivat äänipodcastin käsitöissä ja tykkään siitä ettei aina tarvitse katsoa vaan voi kuunnella.

      Poista