sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Syyskuun lapaset - Piirakkalapaset

Syyskuun lapaset valmistuivat syyskuussa. Oma ideani näihin oli ensin jotain muuta, sitten sain toisen idean ja oliko vielä kolmaskin idea, mutta loppujen lopulta sitten piirakkalapaset tulivat syyskuun lapasiksi. Se, että miten nämä liittyvät nyt teemaan eli kodista inspiroitumiseen, niin on ehkä vähän mysteeri. Mutta jos vaikka tykkään leipoa erilaisia piirakoita, niin silloinhan se liittyy teemaan :D (En tosin tiedä, tykkäänkö leipoa karjalanpiirakoita, mutta kaikki piirakat lasketaan... )

Mulla oli nimittäin tällainen vajaa 100 g kerä pinkkiä lankaa ja aikuisten sukkia ei näistä saa yksinään, mutta lapaset saa, joten tämä kerä oli ideoitu lapasiksi. Piirakkalapasissa mulla on aina jokin juttu, että ne eivät vain luonnistu ensimmäisellä eikä välttämättä toisella tai kolmannellakaan kerralla. Sama juttu edelleen. Purin alussa varmaan kaksi tai kolme kertaa, kun aina tuli jotain. Ilmeisesti mun pitää soveltaa ohjetta ja silloin tulee hyvät. :D Novitan sivuilla on näiden piirakkalapasten ohje, mutta se on paksummalle langalle eli Isoveli-langalle. Ensimmäisissä piirakkalapasissa neuloin langankierrot tavallisesti oikein, mutta sen jälkeen huomasin, että ne olisi pitänyt neuloa kiertäen oikein, jolloin reikää ei muodostu. Mutta mulla kuvio näytti oudolta siten, en tiedä, teinkö jotain muuta väärin, mutta päädyin neulomaan ne tavallisesti oikein kuten ensimmäisissäkin piirakkalapasissa. 

Malli on kiva, vaikka koenkin siinä aina useampaa haastetta ja joudun purkamaan. En tiedä, yritetäänkö siinä sanoa, että älä enää neulo näitä vai selätä vastoinkäymiset :D Malli on ehkä sen verran kiva, että päädyn vastoinkäymisista huolimatta aina neulomaan niitä. :D

Resorin jälkeen olen tykännyt neuloa useamman kerroksen ennen kiilan aloittamista, sillä silloin minusta lapaset näyttää paremmilta. Näissä en tainnut neuloa kuin kaksi kerrosta, mutta enemmänkin olisi voinut. Näillä osallistun vielä Riikan järjestämään yhteisneulontaan ja nämä tulevat osaksi omaa lapasboksia. Lokakuussa laitan muuten kuvan oman lapasboksini lapasista, sillä on aina mielenkiintoista nähdä, millaisia lapasia on tullut neulottua. Haastan myös muut laittamaan kuvan koko lapasboksista! :)

Missä vaiheessa sinun syyskuun lapaset ovat? Pian uusi teema! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti