tiistai 19. helmikuuta 2019

Lapsen pitkävartiset villasukat

Olen joskus aikaisemminkin täällä esitellyt pitkävartisia villasukkia ja päätynyt linkkaamaan Novitan sivuilta yhden kivan ohjeen. Teen sen taas, sillä huomaan, että olen neulonut tällä ohjeella jo hyvin paljon villasukkia. Ohje on nimittäin tämä ja kuvissakin esiintyvät sukat ovat tämän ohjeen perustaa. Vinkkivitonen muuten kaikille; eri langalla ja pienillä muilla muutoksilla saa muutettua ohjetta itselle mieluisaksi. Nämä sukat tuli tehtyä Novitan alpakka -langasta ja kantapohjat ovat villapaidan jämälangasta. En ole täysin tyytyväinen tähän lankavalintaan, mutta kyllähän tämä menettelee.



Itse olen muuttanut ohjetta siten, että vaihtelen tuon varren pituutta. En tiedä kuinka käteviä pitkät varret ovat lapsella, niin olen tehnyt sitä lyhyemmäksi. Näissä taisi olla suhteellisen sama mitta kuin ohjeessa. Miten mä aina unohdan neulomistouhuissani sit kuitenkin lyhentää sitä vartta? :D Mulla on meneillään jämälankaprojekti ja yritän siis käyttää pieniä keriä pieniin sukkiin. Molemminpuolinen win win -tilanne, sillä pienet kerät kuluu ja saa tehtyä pieniä sukkia. Tuntuu, että tällä hetkellä ei oikein muuhun aika riitä kuin näihin pieniin lapsen sukkiin. No onneksi sentään niihin, niin saa neuloosia tyydytettyä ja lankoja kulumaan :D

Olen nimittäin saattanut tilata lankoja tässä viime aikoina hieman liikaa. Viimeksi tuli Novitalta pusupussi ja sitä ennen tuli Novitalta toinen tilaus. Mulla kummittelee mielessä se punainen palmikkopipo, mutta en vain ole saanut siihen sopivia lankoja. Talvihan on kohta ohi, mutta tuleehan se talvi taas ensi vuonnakin :D Luulin jo, että sain sopivat langat tuosta Novitan edellisestä tilauksesta, mutta ehei, väärin meni. Miksi joulun jälkeen punaiset langat ovat loppu kaikkialta? :D





Toinen pieni muutos, jota olen tehnyt nyt lähes poikkeuksetta jokaiseen sukkapariin, on kärkikavennus. Enää en varmaan harkitse edes muuta kavennusta, sillä tämä on niin yksinkertainen ettei tosikaan. Nimittäin kavennus tehdään niin, että kavennetaan jokaisen puikon lopulla kaksi oikein yhteen niin kauan että jäljellä on 2 s puikoilla. Loput vedetään langasta läpi. Ah, miten ihanan simppeliä! Nämä sukat menevät lapsen sukkalaatikko -projektiin, vaikken vielä tiedä edes kohdetta jonne lahjoitan ne. No onhan tässä vielä aikaa. Tällä hetkellä näitä sukkia on siis valmiina 9/12, eli kolmet uupuvat vielä. Mieleni tekisi neuloa nyt jotain vähän erilaista, mutta en ole oikein sopivaa ohjetta löytänyt. No ehkä aika näyttää taas mikä on seuraava ohjeeni :D Voisin taas tehdä piakkoin, ehkä seuraavan kuun lopussa, mitä kuuluu sukkalaatikkoprojektilleni sekä to knit -listalleni, jota esittelin täällä .


Summa summarum pienet vinkit ovat:


* Tee kärkikavennus kaksi puikon lopussa oikein yhteen -menetelmällä.


* Jämälangoista saa erilaisuutta sukkiin kun neuloo niillä kantapään ja kärjen.


* Lankavalinnoilla saa erilaisuutta samaankin ohjeeseen.


* Muokkaamalla varren pituutta tai jalkapohjan pituutta saa kätevästi muokattua ohjeen joko vauvalle tai isommalle lapselle.




 ~ Creativity is the way I share my soul with the world ~

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti