tiistai 5. helmikuuta 2019

Lempparipodcastit x 3

Nyt on kyllä todellinen podcast- ja äänikirjabuumi, sillä tuntuu, että joka puolella kuunnellaan ja tehdään podcasteja! Ajattelin tämän buumin myötä sitten listailla omia rehellisiä suosikkeja, sillä aina välillä sitä törmää kyselyihin lemppariasioista. Jospa joku saa tämän myötä uutta kuunneltavaa. Ja hei, minullekin saa vinkata uusia podcastsuosikkeja. Lämpenin äänikirjoihin todella hitaasti ja myöhään ja sama taisi käydä podcastien kanssa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

* Nonsense by Alexa ja Linda. Aikoinaan luin Lindan blogia ja sitä kautta myös aina joskus Alexankin. Nonsense on kuitenkin eka podcast, jota aloin kuunnella. Muistan vielä tuon hetken kun aloin kuunnella. En siis tätäkään aloittanut kuunnella heti aluksi, mutta olikohan jotain 5 jaksoa tehty kun löysin tämän. Hetki oli työmatkallani, kun halusin jotain viihdykettä itselleni. Jakso taisi olla 4. tai 7. jonka kuuntelin ja ensimmäinen reaktio taisi olla että ohhoh, kuinka suoraa puhetta! Mutta se taisi olla juurikin se, miksi jäin tähän koukkuun. Tytöt puhuvat rehellisesti asioista sen oikeilla nimillä ja musta on hauskaa jotenkin kuunnella tätä, kun on kuitenkin lukenut tyttöjen blogeja ja kuinka erilaisen käsityksen saa tytöistä! (Miksi muuten tytöttelen, sorry ladies...). Oli hetket kun aina odotin torstaita, jolloin uusi jakso tulee. Nyt se jakso taitaa tulla aina keskiviikkoisin ellen väärin muista, mutta todella kepeää, suorapuheista viihdettä. Teemoja näissä on rehellisesti kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta lukeutuu enemmän sinne viihdekategoriaan. Tälle annan täyden kympin <3 But why not?! :D

* Nonsensen jälkeen aloin tietenkin etsiä muitakin kivoja podcasteja, ja eipä niitä niin helpolla löytänyt. Jossain sitten törmäsin Ysistä Viiteen -podcastiin, jonka aiheet ovat työelämän eri aiheita. Rehellisesti sanoen, tätä en ole kuunnellut kokonaan. Olen jotenkin tehnyt itselleni sellaisen tavan että kuuntelen vain ne jaksot, jotka itseäni kiinnostaa. Podcastin tekijöinä ovat myös bloggaajat Nata ja Vivian tai ainakin ex-bloggaajat. Vivianilla ei taida enää olla blogia. Eniten tykkään rahajaksoista, sillä no, raha kiinnostaa aina kaikkia, ja tytöt puhuvat myös suoraan työelämän aiheista ja aina on kiva kuunnella säästövinkkejä tai vinkkejä asunnon ostamiseen yms. Viime jakso taisikin olla asunnon ostamisesta. Tälle annan kasin, mutta hei, aina on vara parantaa ja koukuttaa mut ;)

* Ehkä mä tykkään eniten sellaisista kepeistä podcasteista, joissa aiheet ovat helposti samaistuttavia ja ei niin vakavaa puhetta, sillä kolmas suosikkini on Papupatapodi. Papupatapodi on Sara Parikan ja Johanna Puhakan podcast. Sielläkin aiheet ovat sellaisia kevyiden aiheiden höpöttelyä aina arjesta, vinkeistä, ihonhoidosta, tyttöjen omista elämistä, valituksista, somesta ja oikeastaan voisi sanoa että ihan mistä vaan. Tähän on pakko sitten todeta, etten ole Johannan tai Saran muita projekteja niin paljon seurannut. Salkkareita nyt toki olen katsonut, mutta esim. Johannan youtubekanavaa en ole katsonut ollenkaan. Saran blogia nyt joskus silloin tällöin vilkuillut. Nykyisin odotan kyllä uusia jaksoja Saralta ja Johannalta. Tälle annan kyllä ysin, sillä toteuttaa minun podcasttarpeeni aika täydellisesti.

En ole kyllä niin kovin paljon vielä podcastien maailmassa, että löytäisin enemmän suosikkeja ja jätänkin tämän listan tähän. Niitä on niin paljon tällä hetkellä, että aikani ei ole riittänyt enempään ja ehkä arjen hektisyydestä johtuen olen keskittynyt löytämään kevyitä podcasteja enkä mitään asiapitoisia podcasteja. Tässä riittää vielä itsellä löytämistä; sillä jonain päivänä olisi kiva kuunnella eri kielellä podcasteja ja myös vakavammistakin aiheista. Mielestäni on kiva, että riittää vielä tutkimista podcastien maailmassa. Näitä kaikkia kuuntelen muuten acastin appsin kautta nykyisin, ja sitä suosittelen kyllä kaikille. Ensinhän kuuntelin tyyliin Lindan blogin kautta mutta acast appsi on kyllä paaaaljooooon kätevämpi.

Huh, tulipa tekstipitoista sen verran, että tälle viikolle haluaisin myös päästä vihdoin julkaisemaan jotain käsityöaiheista ja kuvia! Mutta mukavaa tiistaita ja toivottavasti palataan piakkoin kuvienkin muodossa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti