maanantai 18. helmikuuta 2019

Erilaisia laskiaisherkkuja

Taannoin kirjoittelin erilaisista Runebergin herkuista ja koska helmikuussa on toinenkin  perinneherkkupäivä, niin ajattelin kirjoitella myös erilaisia laskiaispullaherkuista. Suurin osa meistä tykkää kuitenkin pullista, mutta aina sen leipominen on hieman hankalampaa ja sitä ei vaan tule tehtyä niin usein. No ehkä hyväkin niin emme paisu kuin pullataikina. Helmikuussa on kuitenkin lupa nauttia laskiaispullistakin, sillä onhan meillä laskiaissunnuntai ja -tiistai. Tänä vuonna tosin laskiaissunnuntai osuu maaliskuun puolella, mutta laskiaistiistai on helmikuussa. Trendinä on tällä hetkellä näiden herkkujen tuunaus eri tavalla ja mikäs siinä, näin jokainen löytää sieltä oman lempparivaihtoehtonsa. Ensimmäinen tärkeä kysymys on kuitenkin hillolla vai mantelimassalla? :D

Itse vastaan tähän että ehdottomasti hillolla. Olen makean ystävä ja siksi minusta hillo kuuluu pullaan jos sinne siis pitää jotain laittaa. Kaikista eniten taidan tykätä kuitenkin kanelipullista. Mutta sitähän ei tässä kysytty!

Arlan sivuilla on kerrottu laskiaispullakakusta. Mikä ihanan iso ja herkullinen idea! Mieleeni tulee vain, että miten tuota leikataan ja siis miten saada pienempi pala nätisti? No ehkä onnistuu terävällä veitsellä. Tässä muuten on helpompaa se, ettei tarvitse pyöritellä monia pullia vaan tehdään vain yksi kakku taikinasta. Luulisin, että tämäkin nopeuttaa ja helpottaa pullien tekovaihetta. Ja meneehän tuo aika hyvin vaikka täytekakusta ja lisää voi ottaa vaikka kuinka paljon kunnes on loppu ;)

Valion sivuilta puolestaan bongasin tällaisen kiireiselle ihmiselle tarkoitetun reseptin. Jos aika siis riitä tekemään perinteisiä laskiaispullia, niin tämän herkun tekemiseen ei mene kuin max 15 minuuttia. Tarvitset vain kaupas valmispitkon, kermavaahtoa ja hilloa/mantelimassaa. Avaa pussi, levitä hillo/massa ja kermavaahto. Ja nauti <3 En ole muuten ikinä oikein tykännyt kaupan valmiista pullapitkoista, mutta tämän reseptin avulla nekin kyllä maistuisivat. Ja tämä on sitä arjen luksusta; pieni herkkuhetki arjen keskelle piristää aina ja saat sen todella vähällä vaivalla.

Yhteishyvän sivulla puolestaan taas on näppärästi yhdistetty Runebergin leivonnaiset ja pullat. Eli jos olet nerokas asioiden yhdistelijä, niin kokeileppa reseptiä ja kerro miltä vaikutti! Itselle resepti vaikuttaa aika mielenkiintoiselta ja kekseliäältä ja mikäpä ettei sitä voisi kokeilla. Tässä sitä yhdistyy molemmat herkut ja leipomiskertoja on vain yksi. Näissä nykyajan resepteissä on kyllä se hyvä puoli että tulee uusia kekseliäitä ja nerokkaita ideoita.

Jos taas olet perinteisten pullien ystävä, eivätkä yllämainitusta ohjeista oikein mikään kolahtanut, niin tee sitten perinteisiä laskiaispullia! Hyviä ohjeita on mm. Valion ja Arlan sivuilla ja kieltämättä perus laskiaispulla on aina hyvä ja herkullinen valinta! Kuohukerma on kuulemma paras valinta, jos haluaa vältellä lisäaineita, sillä vispikermassa on lisäaineita, mutta sen vaahto on kuohkeampaa, kiinteämpää ja kestävämpää. Ja jos olet rahkan ystävä, niin sekoita hieman rahkaa kermavaahtoon niin tuhdimpaa vaahtoa.

Maanantai on paras päivä leipoa sillä leipominen tai ainakin leivonnaisten syöminen saa hymyn huulille eikä maanantaikaan tunnu maanantailta kun viikon aloittaa pullilla! Eli makeaa maanantaita siis! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti