keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Ystävänpäiväherkkuja

Tällä viikolla on ystävänpäivä ja sehän tietää herkuttelua hyvässä seurassa ;). Kokosin tähän kaikkia kivoja herkkureseptejä, sillä aika monet sivustot ovat ystävänpäivätunnelmissa. Ja ystävänpäivänähän voit vaikka viedä naapurille herkkuja tai lähimpään vanhainkotiin ilahduttamaan ihmisiä! Maailmalla ystävänpäivä yhdistetään aina rakkauteen ja sitä vietetään poika/tyttöystävän, miehen/vaimon kanssa mutta Suomessahan silloin on ollut tapana muistaa nimenomaan ystäviä kautta aikojen. Minusta sillä nyt ei ole niin paljon väliä että käytettäisiin aikaa siihen, että mikä on oikea tapa. Jokainen voi luoda ihan omat perinteet ja muistamiset ja ilahduttaa just sitä ketä haluaa ilahduttaa. Itse ajattelin taannoin suunnitella ne ystävänpäiväsukat.Minusta sydänkuvio on kaunis ja ajattelin kyllä suunnitella tämän myötä jotain muutakin. Se suunnittelu ja tekeminen menee varmasti sinne ikuiselle TO KNIT -listalle :D Mutta nyt niihin ystävänpäiväherkkuihin.

Viime viikolla bongasin Yhteishyvän sivuilta mansikkaiset mokkapalat. Ohje löytyy siis täältä . Taidan päätyä itse tekemään näitä vaikka ensin ole mielessä joku kakku, jonka voisin tehdä sydänvuokaan. Mutta koska en ole vielä löytänyt sopivaa kakkureseptiä niin saattaapi olla että teen itselleni ja perheellini näitä mansikkamokkapaloja. Se mikä reseptissä kiinnosti niin tuo kuorrutus. Siinä on käytetty mansikoita joilla siis saadaan tuo punainen väri. En ole nimittäin minkään teollisen väriaineen ystävä. Joskushan niitä toki tulee käytettyä mutta mansikoista saatu punainen väri on niin paljon kivempi kuin teollinen. Valion sivuilta kyllä haaveilin pinkkiä kookosbrowniekakkua, sillä se näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta. Ja siinä käytetään kookoskermaa, jonka olen mieltänyt aina suolaisiin ruokiin mutta tietenkin sitä voi käyttää myös makeisiin leivonnaisiin. Jos jostain syystä en teekkään mansikkamokkapaloja niin toinen suosikkini on siis tämä Valion ohje. Katsotaan sitten ystävänpäivän jälkeen mihin päädyin. ;)

Arlan sivuilla puolestaan omaksi suosikiksi nousi sydämelliset Red Velvet ruudut. Nuohan ovat melkein kuin kirjoneuletta ja siksi varmaan tekisinkin niitä ;) Mikä nerokas idea muuten käyttää piparkakkumuotteja noinkin että saa kuvioita leivonnaisiin. Tykkään selata reseptejä, sillä vaikkei niitä kaikkia aina kokeilisi niin niistä saa kuitenkin ideoita ja inspiraatioita. En varmaan ikinä olisi muuten keksinyt tuotakaan ideaa piparkakkumuotista.

Yksi lempparisivustoistani on Kinuskikissan sivut. Nimessäkin jo yhdistyy kaksi lemppariani. Jos haluat hifistellä tai olet pro leipoja niin sitten tämä ohje on sinua varten: ystävänpäiväleivokset.

Nyt tietenkin joku miettii että kunpa osaisi leipoa. Noh, jos sinua ei ole luotu pullasudilla tai taikinakulholla, niin osta kaupasta sydänsuklaarasia. Omat lempparit ovat Geishan tai Maraboun. Suklaa maistuu aina ja miten se maistuu paremmalta suklaanmuotoisesta rasiasta ;) <3

Näillä herkullisilla vinkeillä toivotan ihanaa & herkullista ystävänpäivää! Missä ikinä ja kenen ikinä kanssa vietätkään, niin pysähdy ja nauti hetkestä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti