maanantai 4. helmikuuta 2019

Erilaisia Runebergin herkkuja

Tällä viikolla vietetään Runebergin päivää ja sehän tietää sitä, että saamme jälleen nautiskella noista ihanista vadelmanmakuisista sokerikuorruteleivoksista <3. Viime vuosina tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että keksitään jokin uusi tapa nauttia Runebergin leivos tai laskiaispulla. Eikä siinä mitään, vaihtelu virkistää! Aloin ihan etsimällä etsiä, että mitä kaikkia kivoja ohjeita on keksittyn tuosta leivonnaisesta ja päädyin sitten kokoamaan ohjeita näihin resepteihin.

Valio on tälle vuodelle keksinyt Runebergin pellin. Ohje löytyy täältä ja näyttää sen verran herkullisilta, että olin jo ihan varma että tänä iltana aion kokeilla näitä! On muuten kiva että tämä on kekstitty sillä, vaikuttaisi helpolta kun voi vaan levittää taikinan pellille ja jakaa sitten sopiviin paloihin. Muutenkin tuntuu että suosin nykyisin näitä helppoja peltireseptejä.

Yhteishyvän sivuilta puolestaan löysin Runebergin kääretortun ohjeen. Ohje täältä . Tämä on varmasti herkullinen kaikille kääretortun ystäville. Sen sijaan en välttämättä lähtisi tätä kokeilemaan kiireessä, sillä kääretortun tekemisessä on aina omat niksinsä. Mutta näyttää kyllä herkulliselta ja varmasti kaiken vaivan arvoiselta.

Myllyn paras puolestaan on kehitellyt Runebergin kakkureseptin. Ohje täältä . Tämä taas vaikuttaisi sellaiselta, jota voisin itsekin kokeilla sillä mikään ei ole helpompaa kuin laittaa kakku uuniin. Yksi mun lempparisivustoista on ehdottomasti Kinuskikissan sivut ja sieltä bongasin ihan perinteiset runebergin muffinssit. Kaikilta leivontaihmisiltä nyt varmaan löytyy muffinssipelti tai -vuoat, niin nämä ovat helppo toteuttaa niillä. Ja ihan bonusvinkkinä kerron, että muffinssit voi kääntää valmiina ja laittaa hillon ja kuorrutuksen pohjaan (joka on siis päällisosa käännettynä). Ei tarvitse lähteä metsästämään korkeita runebergin vuokia kissojen ja koirien kera, vaan tortut saa tehtyä helpommallakin niksillä. Muistaakseni itse taisin tehdä näin viime (vai toissa?) vuonna.

Joko alkoi tehdä mieli runebergin torttuja? :D Valitse siis mieleinen resepti ja ei kun hommiin!

Tässä vielä hyviä syitä, miksi kannattaa leipoa!

* Leivo! Mikään ei paranna mieltä niin paljon kuin leipominen. Saat ajatuksesi pois hetkeksi muista kuvioista ja lisäksi vielä jotain tuoretta kahvin tai teen kanssa nautittavaksi.

* Jos ulkona sataa vettä tai räntää, niin leipomisen avulla saat ajan kulumaan sisällä ja lapsetkin tykkää leipoa tai ainakin herkutella.

* Ja jos et halua jostain syystä nauttia itse leivonnaisista (mitä kyllä ihmettelen sillä kuka nyt voi kieltäytyä leivonnaisista :D ) niin ilahduta naapuriasi / lähellä olevaa vanhainkotia / työyhteisöäsi / harrastepiiriäsi / you name it, ja vie leivonnaiset sinne niin saat monta ihmistä hyvälle tuulelle! <3

Mukavaa alkanutta viikkoa ja tehdään tästä taas parempi viikko kuin edellisistä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti