tiistai 30. huhtikuuta 2019

Huhtikuun luetut kirjat

Mulle äänikirjat ovat kyllä se hengittävä stoppi arjessa. Vaikka ennen olin vähän äänikirjoja vastaan, mutta nyt on kyllä takinkääntö tehty ja en haluaisi luopua niistä millään! Välillä kyllä mietin että maksan aika paljon Bookbeatista, sillä aika korkea kk-maksu niillä on. Mutta edelleen uskon, että se on kaiken tämän arvoista. Bookbeatissa on muuten aika laaja valikoimakin erilaisia kirjoja ja lisäksi englannin- ja ruotsinkielisiä. Pitäisi varmaan ottaa myös ruotsinkieliset kuuntelulistalle niin saisi vähän kertausta ruotsin kieleenkin.

Aki Hintsa: Voittamisen anatomia

Jostain syystä sain tämän vasta aloitettua viime kuussa, mutta sitten olinkin siitä niin innoissani, että kuuntelin sen aika nopeasti loppuun. Kirjahan on mielestäni aika pitkä, yli 12h, ja ehkä se oli se syy, miksi vieroksuin tämän aloittamista. Mutta aivan turhaan, kirja osoittautui kyllä ihan superhyväksi! Lisäksi myös olin mieltänyt kirjan jotenkin formuloihin, mutta sekin osoittautui turhaksi. Kyllähän siis formuloita ja kuljettajia kirjassa käsiteltiin, mutta ehkä enemmänkin kuljettajien ja heidän hyvinvoinnin näkökulmasta. Mielestäni kirja ehkä alkoi vähän tylsästi kertomalla jostain Afrikan matkoista, mutta kun jaksoi vaan kuunnella ne alut ja varasi siihen aikaan keskittyen niin vaikutti mielenkiintoiselta sen jälkeen. Tai siis mulle kirjan alut ovat aina jotenkin hankalia ja siksi varmaan nytkin pidin jotenkin tylsänä alkua. Itselle kannatti varata aikaa alkuun niin pääsin sitten enemmän jyvälle koko kirjasta ja kuuntelin alkua useamman tunnin putkeen. Näistä kirjoista pitäisi varmaan tehdä listoja itselle niin osaisi sitten toteuttaa vinkkejä myöhemmin. Tai muistaisi kaikki superhyvät vinkit! Kirja herätti joka tapauksessa hyviä ajatuksia ja pohdintaa. Huomasin, että olin jotenkin enemmän fiiliksissä ja todella positiivisissa tunnelmissa aina kun olin kuunnellut kirjaa. Tämä onkin kait kirjojen tarkoitus, mutta kirja antaa siis positiivista mieltä, rohkeutta ja oman elämän pohdintaa. Kirjaa ei kannata kiireessä lukea, eli varaa sille hyvin aikaa tai vaikkapa vain 15 min keskittynyttä aikaa jolloin luet/kuuntelet vain kirjaa etkä tee mitään muuta! Loppu oli minusta mielenkiintoinen ja sen kuuntelin aivan superinnokkaasti. Nimittäin ennen loppua oli itselleni hieman tylsempi kohta. Kirja siis kaiken kaikkiaan aaltoili hieman tylsästä todella mielenkiintoiseen vaikka ei se minusta missään vaiheessa mikään supertylsä ollut missään vaiheessa.
Arvosanaksi antaisin 4/5.






JHT: Musta lammas


Olen tykännyt aina näistä elämäkerroista, mutta jostain syystä sain aloitettua tämän Cheekistä kertovan kirjan vasta hiljattain. Taisi olla helmikuussa kun aloitin tämän. Kirja on kuunteluun suhteellisen pitkä, reilut 12 h ja haastavaltahan se minulle taas alussa tuntuikin. Cheek-fanithan tämän olisivat kuunnelleet varmaan yhdessä yössä, mutta koska en lukeudu niihin niin minulla tähän taisi mennä reilut pari kuukautta. Mielenkiintoista oli kuunnella ja bongata tuttuja nimiä tai paikkoja, sillä ollaan Cheekin kanssa samoilta kulmilta. Kirjassa tuli siis kunnon throwback-moment aina välillä :D Parhaiten kirjasta sai irti kun kuunteli sitä pidempiä pätkiä kerrallaan, muuten sitä unohti aina mihin oli jäänyt eikä oikein olisi päässyt juoneen lyhyemmillä pätkillä. Se, mitä näissä kaikissa elämäkertakirjoissa on parasta, niin rohkeus yrittää. Ei se Cheekkään ollut hetkessä miljardiyleisön edessä vaan on aloittanut ihan omakustannelevyillä ja  Miamissa yöpynyt halpahotelleissa. Elämän viisaus siis voisi olla: ole rohkea ja yritä! Usko itseesi ja tee sitä mitä rakastat! Jotenkin näissä elämäkerroissa aina tajuaa, että kuinka tavallisia ihmisiä myös ns. julkkiksetkin ovat. He ovat siinä missä muutkin; he vain tekevät kaikkensa sen eteen mihin uskovat eivätkä luovuta, vaikka olisikin joskus vaikeaa.


Kun pääsin kirjassa puolivälin tienoille, niin olin jo niin koukussa että mieleni olisikin tehnyt vaan kuunnella koko ajan kirjaa. Ja kröhöm, kyllähän sitä välillä tulikin kuunneltua töissäkin jos ei ollut sen suurempaa ajatustyötä menossa. Musta tuntuu että tuntisin Cheekin, en ole yhtään tiennyt tätä kaikkea infoa hänestä, mitä kirjassa tuli. No en tietenkään tunne Cheekkiä, mutta kirja oli kyllä hyvin kirjoitettu kun tällainen tunne tuli. Vaikka kirja ei ollut lopussa lähellekään, niin aloin jo miettiä, että minkä elämäkerran kuuntelen seuraavaksi. Välillä täytyy kyllä pitää pientä taukoa elämäkerroista tai ainakin olla jokin toinen kirja rinnalla, sillä en jaksa kuitenkaan kuunnella pelkästään elämäkertoja. Kirja antoi aivan loistavan kuvan Cheekin tai Jaren pään sisälle; tiettyihin asioihin pystyin melkeinpä samaistumaan ja oli jotenkin uteliaan mielenkiintoista kuunnella tarinoita rahasta, menestyksestä, levyn teosta ja vaikka mistä. Elämäkerrat antavat kyllä niin paljon kuuntelijalle ja aion kyllä jatkossakin kuunnella elämäkertoja mutta toisten kirjojen rinnalla. Ihan pelkäksi elämäkertojen kuuntelijaksi minusta ei olisi sillä kaipaan muutakin kuunneltavaa. Hetken mietin kirjalle jopa 5/5 sillä se on mielestäni täydellinen mutta päädyin kuitenkin pitäytymään 4/5.


Arvosanaksi annan: 4/5.


Satu Pihlaja: Aikaansaamisen taika
Musta tuntuu, että joka kuukausi mun on luettava jokin hyvinvointi/self help/itsetutkiskelu -kirja ja tässä kuussa se oli Satu Pihlajan aikaansaamisen taika. Kirja oli sopivan lyhyt, reilut 7 h, mikä on itselle se ihannekirjan aika, sillä sen ehtii kuunnella kuukaudessakin ja alku ei ole mitenkään hankala aloittaa. Vaikka olenkin lukenut aika paljon tämän kategorian kirjoja, ja ajattelin, että löytyyköhän näistä enää minulle mitään uutta ja inspiroivaa, niin yllätyin positiivisesti. Kirja oli oikeasti helppolukuinen, sisälsi hyviä vinkkejä ajanhallintaan, sekä harjoituksia. Itse jätin harjoitukset vähän vähemmälle sillä kuuntelin kirjaa aina liikkeessä, jolloin harjoitusten suorittaminen olisi ollut hankalampaa.  Mutta olisin silti voinut kuvitella suorittavani harjoituksia ja tavallaan niitä suoritin siinä liikkeessäkin; en ehkä ihan samalla tapaa kuin jos olisi pysähtynyt mutta mielikuvissa. Kirjassa oli myös paljon erilaisia vinkkejä esim. luovuuden ylläpitämiseen. Tuntuu että hektisessä arjessa tämänkaltaiset kirjat tuovat mielenrauhaa, syvyyttä ja vinkkejä siihen kiireiseen arkeen. Esimerkiksi tehtävät työt voi jakaa niin että tekee intensiivisesti 25 minuuttia ja sitten pitää 5 min tauon jolloin kirjaa ylös mitä on saanut aikaan. Aki Hintsan kirjassa sitä oli jaettu niin että 20 minuuttia yhteen palaveriin ja sitten 10 min tauko. Vain taivas on sitten rajana, miten näitä soveltaa omaan arkeen ja itselle sopivalla tavalla. Kyllä, voimaannuin tästä kirjasta aika paljon ja meinaan kyllä luoda omat keinoni ajanhallintaan. Nykypäivän työelämässä sitä vaan tarvitsee omat rentoutumiskeinot ja jos se on sitä että kuuntelet voimalauseita niin sitten se on :D Kaikesta mistä tulee hyvä olo, niin sitä pitää tehdä :D Nyt jo mietin että apua, minkä kirjan otan toukokuulle, mutta ehtiihän tässä vielä miettiä sitä. Arvosanaksi mietin peräti ihan täyttä 5/5, mutta päädyin kuitenkin 4/5, koska tuntui siltä. Mutta ei se kauaksi täydellisyydestä jäänyt. Suosittelen tätä kirjaa kyllä kaikille, jotka kaipaavat etteivät saa mitään aikaiseksi tai muuten vaan hektisessä elämässä eläville.


Arvosana: 4/5






Tässä kuussa sainkin kun sainkin kolme kirjaa valmiiksi. Mikään näistä tällä kertaa ei ollut romaani vaan kaikki olivat enemmän tai vähemmän tällaisia itsetutkiskelukirjoja ja ihan hyvä näin! Tuntuukin jotenkin aika itsetietoiselta ja varmalta tällä hetkellä. Jonain kuukautena sitä vaan kaipaa enemmän tällaista ja jonain sitten enemmän jotain muuta. Kaikki kirjat olivat tällä kertaa suomenkielisiä mutta ensi kuulle täytyy ottaa taas tavoitteeksi jokin muunkielinen kirja. Englanninkielinen ainakin mutta josko sitä yrittäisi jo vaikkapa sitä ruotsinkielistä? Bookbeat on kyllä ihan huippu (ja tämä ei muuten ole mikään maksettu mainos!) ja vaikka se on aika tyyris niin minusta kuitenkin ihan hintansa arvoinen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti