maanantai 26. elokuuta 2019

Ideoita, ideoita, ideoita

Vaikka kesä ei ole vielä ohi, sillä elokuu on aina kesäkuukausi vielä :D niin mielessä pyörii jo syksy ja syksyn langat ja kaikki syksyyn liittyvät asiat. Kesä ei tänä vuonna hidastanut omaa neulomista, mutta silti tuntuu että ideoita pyörii mielessä vaikka kuinka paljon. Niin käsitöiden kuin muunkin elämän suhteen. Aika ei vain aina ole suosiollinen, sillä tuntuu ettei vaan aika riitä kaikkien ideioiden toteuttamiseen. Mutta siksi pitääkin priorisoida ja tehdä listat! Tarkoitukseni ei ollut nyt kyllä saarnata priorisoinnista ja listoista, vaan piti tulla kertomaan ajatuksia ideoista ja mitä mielen päällä nyt. :D

Itselle hyvä keino on listata ideat, en ole varma tulenko tekemään erillistä koontia aina tietyn väliajoin ideoista ja miten ovat edistyneet. Mutta tämän päivän aikana meinaan tehdä kunnon idealistan ja kirjoittaa kaikki, siis ihan kaikki ideat paperille. Niin hassut ja vielä hassummatkin ideat. Minusta tuntuu että siten tulen niitä aloittamaan. Mikään ei ole parempaa kuin saada käsityö valmiiksi ja päästä aloittamaan uusi työ :D Tämä nyt siis käsitöiden saralla, pätee varmaan muihinkin elämän projekteihin.

Viime viikolla olen saanut taas todella paljon ideoita, joita haluaisin laittaa heti toteutukseen, mutta olen myös tajunnut suunnittelun tärkeyden. Yllä oleva kuva liittyy siten, että äskettäin sain myös idean tuosta hyllyillä pyörineestä kerästä. En edes muista mitä olen ajatellut kun olen tilannut tuon, mutta vihdoin saattaisin saada sen puikoille. Löysin nimittäin kivan sukkaohjeen Novitan sivuilta, joissa on lankana Isoveli. En ole koommin neulonut noin paksusta langasta ja siksi tuo kerä on varmaan jäänytkin pyörimään hyllyille. Jospa sen nyt saisi puikoille ja tuloskin olisi vielä paras!

Mieli on kyllä sen verran jännä, että näet yhden kuvan ja voit saada vaikka mitä ideoita itsellesi. Mulle kävi näin tässä taannoin, että sain ihan kivan idean jostain randomkuvasta, jonka näin instassa tai pinterestissä. Jotta ne ideat ja inspikset muistaisi jälkikäteen niin olisikin hyvä että ne listaisi samantien itselle ylös. Kaikki ideathan ei aina välttämättä pääty toteutukseen, mutta eihän sen niin väliä; ideoita tulee ja ideoita menee :D  Käsitöissä on ehkä parasta niiden monipuolisuus; kaikki lähtee ideasta ja lopputuloksena on valmis työ. Jokainen vaihe on tärkeä ja kaikkia vaihteita tarvitaan. En itse ehkä pidä niin paljon suunnittelusta, koska olen kärsimätön, mutta sitäkin vaihetta tarvitaan. Yritän aina hokea itselle, että puoliksi suunniteltu on hyvin tehty niin siten siitä suunnittelustakin selvitään.

Tämän tekstin myötä yritän saada paremmin itselle ideat järjestykseen ja sitä kautta toteutukseen tai ei-toteutukseen. Edellisessä postauksessa kävin läpi kaikki keskeneräiset, ja eihän niitä ollut kuin vain viisi (mikä positiivinen ajattelu! :D ) ja luulen, että teen ne kaikki loppuun. Joskushan voisi käydä niin, että puran jos työ ei ole edistynyt riittävän nopeasti tai enää ei vain huvitakaan tehdä sitä. Harvemmin kyllä tulen toisiin ajatuksiin töiden suhteen ja vaikka tulisinkin niin langoille tulee aina uusiokäyttöä ja niin oli sitten tarkoitettukin :D

Nyt toivotan kaikille idearikasta maanantaita ja vähän niin kuin new ideas, new day :D Palataan taas piakkoin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti