keskiviikko 14. elokuuta 2019

Sukkalaatikko numero yksi

Olen kertonut jo aiemmin, että osallistun Nonnu Neulojan järjestämään tai keksimään sukkalaatikko2019 -haasteeseen. En ole aiemmin pitänyt kovin paljon sukkien neulomisesta mutta kiitos tämän haasteen olen aivan rakastunut sukkien neulomiseen. Ja tuntuukin siltä etten oo mitään muuta neulonut kuin sukkien tämän vuoden. Niitä on kyllä tosi ihana neuloa! Päätin siis alussa että teen kaksi sukkalaatikkoa; toisen annan hyväntekeväisyyteen ja toiseen teen sukkia aikuisille joista kyllä sitten menee eri ihmisille sukkapareja. No nämä molemmat olen saanut valmiiksi ja harkitsen jopa kolmatta sukkalaatikkoa... uups! ;)

Vauvan sukkia on kyllä vielä ihanampi tehdä kuin aikuisten sukkia. Niitä neuloo niin nopeasti ja niihin saa laitettua jämälankoja todella hyvin. Siinäpä oikeastaan ne syyt joiden takia tykkään neuloa niitä. Niin ja sen lisäksi että ne ovat söpöjä ja minusta ihana ele antaa tuoreelle vauvaperheelle pienet sukat.

Tässä siis ensimmäinen sukkalaatikkoni jonka aion lahjoittaa johonkin synnytyssairaalalle tai seurakunnalle. Lahjoituskohde ei ole vielä selville. Suurin osa näistä on tehty jämälangoista ja aina ei tietenkään värit ihan matchaa mutta mielestäni sain aika kivoja väriyhdistelmiä. Vaikka tarkoitus oli tehdä neutraaleja sukkia (sopii siis pienille tytöille että pojille) niin silti tuli ehkä vähän tällaisia sukupuoliriippuvaisia sukkia. Varsinkin kun erityisesti tykkään tehdä tyttöväreillä sukkia. Nuo helmineulesukat ovat kyllä mielestäni niin kauniita että tekisipä mieli neuloa vaikka koko sukkalaatikko sellaisia. Hei siinäpä vasta idea ;) Miten ne parhaat ideat aina syntyykin hetken lausahduksista :D

Taidan olla vähän hullu ja neuloosiin sairastunut kun puikot heiluvat koko ajan käsissä. Tykkään neuloa vaan niin paljon ja kun niitä ideoita on vaan niin paljon. Kiitos tämän postaukseni, nyt sain pakkomielteen noista helmineulesukista ja että niitä olisi koko sukkalaatikollinen lahjoitettavaksi :D Katsotaan katsotaan... :D

Suurimpaan osaan näihin sukkiin on oma ohje omasta päästä, mutta sanotaan että tämän myötä tykkään tehdä sellaisia sukkia joihin tulee pieni resori ja sitten oikeaa neulosta - oikeastaan koko loppusukka. Voisin kirjoitella ohjeen tässä jossain vaiheessa vielä jos se kiinnostaa. Aika nopeasti muuten hahmottaa sellaiset sopivat silmukkamäärät vauvan sukille, toki se langan paksuus vaikuttaa. 

Seuraavaksi listalla olisi muuten sen aikuisten sukkalaatikon esittelyä. Sitä varten pitäisi ottaa ehkä enemmän kuvia kun tähän tuli otettua vain tämä yksi kuva.

Mukavaa keskiviikkoa! Palataan taas piakkoin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti