lauantai 31. elokuuta 2019

Elokuun luetut kirjat

Espanjan kielikurssi: Peruskurssi


En ollut aiemmin huomannut tai tajunnut, että Bookbeatissa on myös kielikursseja! Itse kun on tottunut kieliä opiskelemaan aika perinteisesti kirjoista ja tehtäviä tekemällä, mutta näköjään tällainenkin sitten on mahdollista. Otin ihan kokeeksi tällaisen Espanjan peruskurssin ja voin kyllä todeta, että aika kätevää! Itsellä on hieman taustalla espanjan opintoja, joten en tiedä sitten että miten tällainen onnistuisi täysin uuden kielen kohdalla. Vaikka onnistuisihan se, ehkä peräti helpommin varsinkin kun ihmiset ovat niin erilaisia? Kirjassa siis on sanoja, fraaseja ja ym, joita siis pystyy kuuntelemaan. Tämä palauttaa kyllä aika tehokkaasti espanjan kielen mieleen. Ensin sama lause siis kuunnellaan suomeksi, sitten yhden henkilön lausumana espanjaksi ja lopuksi vielä espanjalaisittain espanjaksi tai siis toisen, ehkä natiivin?, lausumana espanjaksi. Tykkäsin kyllä tästä tavasta kuunnella kieliä. Itse kuuntelin tätä lähinnä silloin, kun aivot eivät halunneet mitään sen kummempaa kuunneltavaa, siis silleen aivot narikkaan -tyylillä kuuntelin :D Väittäisin, että kyllähän tästä edes jotain espanjaa jäi mieleen ja koska rakastan espanjan kieltä, niin oli aivan ihanaa kuunnella sitä! Kieliä muutenkin niin harvoin kuulee tai malttaa kuunnella niin tämä oli aivan oiva tapa ottaa kielet lähemmäksi arkea ja jokapäiväistä elämää!
Antaisin arvosanan 5/5 sillä en löytänyt mitään negatiivista tästä tavasta kuunnella kieliä.


Helmi Kekkonen: Olipa kerran äiti

Tämän kirjan bongasin jostain suosituksista ja nyt tuntui hyvältä lukea jokin äitiyskirja. Hetkeenhän en ole niitä lukenut. Kirjan teksteistä tuli vaan tunne että nyt sellainen tavallinen äitiyskirja olisi kiva lukea ja tämä oli juuri sellainen. En siis kaivannut mitään kirjaa reflukseista, koliikeista tai äitiysmasennuksista. . Eli mitään ohjeita yllä mainituista tai muistakaan et tule tästä kirjasta löytämään. Kirjan takakansikin lupaa kirjan olevan sen tavallisen äidin tarina. Ja niin se minusta onkin. Kirjassa kerrotaan kuitenkin tarkasti (tai kirjan kirjoittajan tarina) kaikista äitiyteen liittyvistä asioista kuten synnytyksestä, yöheräämisistä, imetyksistä yms ja uskon, että tähänkin kirjaan voi moni äiti samaistua. Ainakin itse pystyin. Tämän kirjan myötä tuli tunne, että voisi lukea nyt enemmän äitiyteen liittyviä kirjoja ja samalla sekunnilla latasinkin Bookbeatiin muutamia sellaisia. Vanhemmuudesta ei tarvitse maalailla ruusuista kuvaa eikä siitä myöskään tarvitse kertoa negatiivisesti vaan siitä voi kirjoittaa juuri niin mitä se on eli näillä sanoilla kuvaisin tätä kirjaa. Kirja kertoo rehellisesti (toki siis kirjoittajan näkökulmasta) kuinka ihanaa tai kamalaa äitiys parhaimmillaan tai pahimmillaan on. Yksi pieni juttu tosin, tämä kirja vei kyllä omat halut toisesta lapsesta :D Kirjoittaja kuvaili sitä arkea niin hyvin etten tiedä haluanko enää toista lasta. Se kahden lapsen arki nimittäin kuulosti minulle niin todenmukaiselta etten osaa tällä hetkellä sanoa haluanko sitä. No ehkä pääsen vielä joskus siihen että huomaan kuinka paljon rakkautta kaksi lasta voi antaa kuten kirjailija hyvin kertoi lopussa :D Suosittelen tätä kirjaa kaikille äideille ja miksei iseillekin, niille jotka haluavat lukea rehellisen kertomuksen vanhemmuudesta. Jos vihaat kaikkia ohjenuoria äitiydestä niin tämä kirja on sinulle sillä niitä et tule tästä kirjasta löytämään.
Annan arvosanan 5/5 sillä mitään negatiivista en löytänyt ja kirjaa lukiessa tahtoi vain lukea enemmän ja enemmän. Jäin siis aika koukkuunkin tähän kirjaan.

Tommy Hellsten: Saat sen mistä luovut

Tämän valitsin, koska hetkeen en ollutkaan lukenut tai kuunnellut vastaavia kirjoja ja ajattelin, että olisikohan tässä jotain uutta. Kirja oli suhteellisen lyhyt eli juuri sopiva minulle :D ja kirjan alku oli ehdottomasti parempi kuin loppua. Minusta loppu meni jotenkin tylsäksi ja niinpä se sitten kestikin hetken ennen kuin sain kirjan loppuun. Keskittymällä kirjan kuunteluun kirjasta sai kyllä irti, mutta mikäli ajatukset harhailivat niin silloin kyllä saattoi mennä kirjasta paljonkin ohi. Ehkä olen lukenut/kuunnellut tämän tapaisia kirjoja paljon, niin tästä ei sinänsä tullut itselle kovin paljon uutta. Mutta suosittelen kuitenkin kirjaa ehkä heille, jotka eivät ole lukeneet self help -kirjoja sen koommin tai ehkä heille, jotka tykkäävät kirjailijan tyylistä. Uskon kuitenkin, että kirjoista oppii aina jotain joten ei tämä huono kirja ollut.

Arvosanaksi antaisin 3/5.

Sain kuin sainkin luettua kolme kirjaa tässä kuussa. Olen siitä hyvin iloinen ja kiitollinen. Aikaa siis on, kun sitä priorisoi. Aloitin myös useita kirjoja, mutta tapani mukaan en oikein pysty kuuntelemaan/lukemaan montaa kirjaa kerralla. Ja hei, aloitinpa muuten lukemaan ihan kirjakirjaakin. Koska suurin osan kirjoista kuuntelen tällä hetkellä, niin onpa muuten aika virkistävää oikeasti lukeakin. Välillä vaan toivoisin että olisi enemmän aikaa lukea. Ei ole mitään parempaa kuin kahvi ja kirja parvekkeella <3. Syyskuulle ei oikein ole mitään toiveita, muuta kuin että saisin yhden romaanin luetuksi sekä sosiaalisesta mediasta kertovan kirjan. Veikkaan, että 2-3 kirjaa saan luetuksi syyskuulle.

PS: Maanantaina ekaa kertaa lankojen kulutus postaus! Oli niin mielenkiintoista tehdä sitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti