tiistai 15. lokakuuta 2019

DIY Punainen pakkomielle eli palmikkopipo

Hei blogin lukija! Täältä löydät uusimman palmikkopipomallini: Omalla polulla palmikkopipo
 
Mulla oli ollut jo pidempään pienoinen pakkomielle punaisesta palmikkopiposta. En vaan saanut sitä pois mielestäni enkä myöskään löytänyt sopivaa ohjetta, että olisin päässyt sitä aloittamaan. Tilasin jo aiemmin Novitan Venlaa ja ajattelin siitä tehdä, mutta jostain syystä se ei kuitenkaan miellyttänyt, enkä sitten tehnyt siitäkään pipoa. Tämä oli siis tosiaan varmaan valehtelematta yli puoli vuotta mielessä, mutta sitten sain kipinän ja pistin sen puikoille. Mulla oli myös Novitan Joki-lankaa tismalleen siinä punaisessa, jossa halusin pipon olevan. Tämä pipo on siis neulottu Novitan Joki -langasta. Mielestäni se on juuri täydellinen lanka tähän pipoon. Sanoisin silti, että tuo lanka on jonkin verran huopuvaa lankaa, mutta ei se minulle ainakaan haitannut. Ihanan pehmeää ja juuri sellainen, jonka halusinkin sen olevan. 


Olin niin innoissani, että tein sitten kaksi punaista palmikkopipoa. Ohje on täältä. Mutta tein eri silmukoilla kuin tuolla ja siksi näitä varmaan tulikin kaksi. Ensimmäisestä tuli nimittäin vähän liian pieni aikuiseen makuun, mutta koska mulla oli punaista lankaa sen verran, niin tein sitten toisen aikuiselle. Ensimmäinen (oikeanpuoleinen) on nimittäin sopiva lapselle ja toinen on sitten aikuiselle. Mietin vielä, että tekisinkö tupsut näihinkin, mutta tulin siihen tulokseen että nämä ovat juuri hyvät näin. 

Lankaa näihin molempiin taisi mennä 3-4 kerää ja itselle jäi vielä ja mietinkin että mitä niistä voisin tehdä. Syy, miksi halusin juuri punaiset palmikkopipot, sillä mulla on punainen kaulahuivi ja halusin matchata pipon huiviin. :D Punainen on myös mustien takkien kiva kaveri ja lisäksi on joulu tulossa niin en malta odottaa, että pääsisin käyttämään tätä. Pakko muuten tähän väliin kertoa, että en ole muuten ikinä osannut neuloa pyöröpuikoilla, mutta näidin pipojen myötä aloin myös oppia neuloa niillä. Pyöröpuikot ovat vaan niin paljon helpommat neuloa pipoja. 

Nyt seuraa paljastus: mulla on myös seuraava punainen pipo työn alla. Tätäkin olin haaveillut jo jonkin aikaa ja vihdoin sain viime viikolla käytyä lankakaupassa hakemassa oikeankokoinen pyöröpuikon. En malta odottaa, että saan tämänkin valmiiksi ja pääsen kertoa siitä täällä. 

Palmikkopipoihin jää muuten koukkuun. Mieleni tekisi tehdä vielä Novitan Hyggestäkin palmikkopipo. Nimittäin Novitan sivuilla on aika ihana ohje. En vaan saisi tässä kuussa nyt ostaa enää lankaa ja täytyypi varmaan jättää tämä haave odottamaan ellen sitten keksi sopivaa lankaa kotoa tähän ohjeeseen. Toimisikohan kaksinkertainen lanka tuohon ohjeeseen? On muuten ihana huomata, että vihdoin neulon muitakin kuin sukkia. Sukkia kun kuitenkin tuli neulottua aika paljon tässä kesän aikana.

Tällaiset palmikkoterveiset tällä kertaa ja seuraavalla kerron sitten jotain ihan muuta. Nähdään taas piakkoin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti