lauantai 12. lokakuuta 2019

DIY Taaperon talviasustesetti

Huhheijakkaa, kun on ollut hieman haipakkaa tämä mennyt viikko. On ollut mielessä monta kertaa, että pitäisi päästä kirjoittamaan, mutta aina se ei vaan mene niin, että pääsisi juuri sinä hetkenä. Nyt on se hetki, jolloin pääsen vihdoinkin tänne bloginkin puolelle. Jos muuten tahdotte reaaliaikaisempia päivityksiä, niin seurailkaa minua instagramissa @mknitdesign. Instan puolella jaan enemmän reaaliaikaisempia juttuja ja nyt olen vihdoinkin ottanut myös Story -osiot haltuun myös puhepuolella niin siellä  höpöttelen enemmän sitä sun tätä sekä tietty käsityöjuttuja. Blogin puolella puolestaan pyrin kirjoitella enemmän tarinoita näistä käsitöistä sekä jakamaan mahdollisesti ohjeita näihin. Mutta nyt asiaan!

Pitkästä aikaa taaperolle käsitöitä. Ihastuin Iineksen blogissa lapsen tuubihuiviin ja pipoon ja sehän piti sitten laittaa itsekin työlistalle. 

En ole muistaakseni tehnyt lapselle vielä tuubihuivia ja siitä haaveilin jo aiemmin, ja tämä ohje vaan pysäytti. Näytti niin kivalta tuo kuvio että pakkohan sitä oli kokeilla. Lankana käytin Lankamaailman Dale Garnia. Tuo lanka on 100% villaa ja suhteellisen paksua. Mielestäni aika sopiva pipo ja tuubihuivilanka. Neuloin muistaakseni vitosen puikoilla. Mitä paksummat puikot niin sen pehmeämpi lopputulos. Iineksen ohjetta sovelsin, enkä tehnyt huivista niin pitkää. Huivin koko pituus on noin 20 cm eli huomattavasti lyhyempi kuin Iineksen blogissa. Käyttämäni lanka oli aika paksua enkä näin ollen halunnut tehdä siitä pitkää. Nyt huivin saa aika hyvin käännettyä puoliksi ja vieläpä kolminkerroinkin. Mutta sitten pipoon.Hitsit kun nämä ohjeet pitäisi aina kirjoittaa heti töiden valmistuttua, sillä eihän näitä muista enää kovin pitkään. Tai sitten pitäisi kirjoittaa ylös neuloessa. Tämän pipon päänympärys on noin 41 cm, mutta lanka venyy hieman ja on aika sopiva noin kolmevuotiaan päähän. Tätä pipoa neuloessa mittasin mallilta aina tietyn väliajoin, että sain sopivan pipon. Eli suosittelen mittaamaan lapsen päätä, kun alkaa neuloa tätä pipoa. Mulla taisi olla silmukoita 80-90 välillä. Jos oikein muistan. Myös korkeuden suhteen kannattaa vähän mittailla. Korkeudessa tosin reunaa voi aina kääntää, joten sen suhteen liian pitkä pipo ei haittaa. Meillä tuo pipo menee käännettynä sekä ilman. Vielä ei tosin ole voinut käyttää pipoa, sillä käytämme vasta trikoopipoja tai siitä seuraavaa. Pipo siis odottelee vielä pakkaslukemia. 


Ai vitsit, miten tyytyväinen olenkaan näihin. Näistä tuli niin kivat ja tykkään tosi paljon. Sekä lapsikin tykkää. Tekisi mieli tehdä toisestakin väristä nämä, niin kivat näistä tuli. Lanka oli muuten tilattu jo aiemmin ja olin suunnitellut siitä neuletta tai liiviä, mutta vaihteeksi näinkin, että tuli sitten ihan jotain muuta. Pääasia että tuli käyttöä langoille eikä tarvinnut tilata uusia tätä ideaa varten. Näihin meni muuten yhteensä muistaakseni 4 kerää. Halusin tehdä vielä pipoon tupsunkin, sillä mielestäni tupsut ovat kivoja lapsen pipoissa. En halunnut tehdä suurta tupsua, ettei tule liian painavaa piposta ja tuollainen ihan pieni tupsu on mielestäni oikein kiva.

Ideoita olisi vaikka kuinka paljon, mutta aikaa vaan niin vähän toteuttavaksi kaikkiin. Mutta pikkuhiljaa pikkuhiljaa, ei sitä Roomaakaan rakennettu päivässä. Musta tuntuu, että mun TO KNIT -lista vaan kasvaa enkä aina pysy perässä, että mistä kaikista olen tänne kirjoitellut. Otin muuten käyttöön myös muistikirjan käsitöille. Sinne pyrin kirjoittamaan ideat sekä ohjeet. 

Mutta nyt mukavaa lauantai-iltaa ja palataan taas piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti