keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Kirjat, jotka muuttivat omaa ajatusmaailmaa

Nyt luvassa on vielä toukokuun viimeinen kirjapostaus, joissa ajattelin käydä läpi kirjoja, jotka voisin lukea/kuunnella helposti uudelleen ja jotka ovat muuttaneet jollain tapaa omaa ajattelutapaani. Nyt on vielä mahdollisuus saada 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa Storytelillä (linkki alhaalla). Seuraavan kerran kirjavinkkejä tulee todennäköisesti kesäkuun kuukausikoosteessa, jossa käyn normaalisti läpi luetut kirjat, joita ei ole täällä mainittu tähän mennessä. 


Vappu Pimiä, Johanna Huhtamäki: Valon antajat

Piti ihan tarkistaa, että milloin kuuntelin tämän kirjan, sillä tämä kirja oli ensimmäinen kirja, joka muutti ajatusmaailmaani. Se oli vuoden 2019 lopulla, kun kuuntelin tämän kirjan. Kirjassa on kliseitä, mutta niihin paneudutaan syvemmin esimerkiksi tieteen kautta.  Kaikissa hyvän mielen kirjoissa on aina vähän jotain samaa, mutta vähän eri näkökulmasta ja siksi varmaan itsekin pidän niistä taukoa hetkittäin. Tässä kirjassa minusta isoksi eduksi on nimenomaan tuo tieteen näkökulma ja se tekee kirjasta niin mielenkiintoisen, että jotenkin väistämättä alkoi muuttaa omaa ajatusmaailmaa. Lisäksi Vapun omakohtaiset esimerkit vahvistavat kirjan sanomaa. :D Voisin lukea ja kuunnella tämän kirjan vaikka kuinka monta kertaa uudelleen!

Lotta Backlund: Sano kyllä! 

Tässä kirjassa Lotan reippaus ja rohkeus erottuu edukseen. Tämä kirja osoitti itselleni taas sen, että tee edes jotain, äläkä mieti! Ja mielestäni kirjassa painotetaan hyvin kokeilemaan ja tekemään asioita omien unelmien eteen. Nykyisin pienien epäröimishetkien kohdalla muistan tästä kirjasta juurikin tämän että "tee, äläkä mieti" ja jatkan tekemistä :D Sanoisin, että kirja sopii aika hyvin sellaisille henkilöille, jotka odottavat ehkä sitä viimeistä potkua asioiden tekemiseen - oli ne asiat mitä tahansa! Kirjassa on myös hyvät mitä tästä luvusta piti oppia, jos jokin vaikka meni ohi lukuhetkellä :D

Petter A. Stordalen: Vihdoinkin maanantai - 10  ohjetta uljaaseen arkeen ja tavoitteiden saavuttamiseen 

Tähän kirjaan sanoisin, että varaa helppo neulomistyö rinnalle, niin pystyt keskittymään paremmin kirjaan. Itsellä oli joku huono maanantai taannoin, kun näin tämän kirjan ensi kerran. Siltä samalta istumalta päätin aloittaa kirjan kuuntelun. Tässäkin kirjassa on asioita rinnastettu tieteeseen ja se tekee kirjasta syvällisemmän. Voisin kuunnella / lukea tämän edelleen uudelleen ja seuraavalla kerralla tekisin muistiinpanoja. Ja todellakin se helppo neulomistyö rinnalle niin asioita ei mene ohi :D

Linkki vielä ilmaiseen 30 päivän kuuntelujaksoon Storytelillä: Storytel kokeilujakso

(Kaupallinen linkki, koskee vain uusia asiakkaita ja on voimassa toukokuun loppuun asti)

Mutta tähän päättyivät toukokuun kirjapostaukset, ja kerro ihmeessä, mitä pidit niistä! Oletko lukenut / kuunnellut mainittuja kirjoja tai aiotko ottaa niitä lukulistalle? Mitä mieltä sinä olet esimerkiksi näistä mainituista kirjoista?

Seuraavan kerran tosiaan kirjoja "vasta" kesäkuun lopussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti