sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Huhtikuun kirjavinkit: Rikoskirjoilla täytetty huhtikuu

Luvassa on kirjavinkkejä, jotka tällä kertaa näyttävät painottuvan rikoskirjoihin tai rikoksiin liittyviin kirjoihin. Jostain syystä sitä tuli huhtikuussa luettua/kuunneltua hieman synkempiä kirjoja. Huhtikuussa tuli kaiken kaikkiaan luettua 5 kirjaa, joista tässä kerron vain osasta kirjoista. Nimittäin aika jännittäviä juttuja tulossa toukokuussa ja loput kirjat kerron toukokuussa ;)

Rami Mäkinen, Kia Kilpeläinen: Katiska - Suuri huumevyyhti

Minua on aina kiinnostanut rikoskirjat ja niinpä tämäkin kirja piti ottaa lukulistalle. Oikeastaan tässä kävi niin, että kuunneltiin tämä yhdessä puolison kanssa. Aika kiva ajanviete kumppanin kanssa ja tuo vähän vaihtelua ainaisten leffojen ja sarjojen katseluun. Meillä ei ehkä ihan mene kirjamaut yksiin, mutta tästä oltiin kyllä yhtä mieltä ja tämä haluttiin kuunnella. Itseäni on aina kiinnostanut tällaiset faktapohjaiset rikoskirjat, eikä suinkaan rikollisten ihailumielessä, vaan enemmänkin ehkä psykologisella kannalla. Olen aina halunnut esimerkiksi tietää totuuden rikostuomioissa, että mitä oikeastaan on käynyt ja miksi kukin tekee mitä tekee. Hyvin usein totuus saattaa olla sama kuin tuomio, mutta välillä tuntuu, että mitä parempi asianajaja on, niin henkilö saattaa myös jäädä tuomitsematta, vaikka olisikin tehnyt rikoksen. Esimerkiksi Aarnio -kirjassa, henkilö itse kielsi olleensa Pasilan mies, mutta todisteet puhuivat toisin. (Tässä nyt ei jäänyt tuomitsematta, mutta... ) Tällaisissa tapauksissa olisi myös kiva tietää "se totuus", että onko henkilö ollut se vai ei. Jos tästä joku sai irti, mitä nyt ajoin takaa. Mutta kirjaan. Kirja oli hyvin mielenkiintoinen, ja me taidettiin kuunnella tämä ehkä kolmessa päivässä. Se tekee kirjasta aina äärimmäisen mielenkiintoisen, että haluan kuunnella loppuun asti heti enkä oikein pysty kuunnella/lukea muita kirjoja. Tässä vaiheessa tuomiotkin ovat jo tulleet kyseisessä rikosjutussa, mutta kirjaa kirjoittaessa ei ollut vielä. Kirjassa käytiin läpi aika seikkaperäisesti, että miten poliisi on päässyt jäljille ja mistä jutun nimi on tullut. En muuten tiennyt, että Katiska nimi tuli kadun nimestä. Kirjassa tuodaan esille myös aika mielenkiintoisia yksityiskohtia, että miksi jotain ei ole tutkittu, tai miksi joku ei ole saanut syytettä vaikka samantapainen henkilö on. Poliisi ei voi toki kaikkea tuodakaan julkisuuteen, ettei toiminta paljastu, mutta monessa kohtaa heräsi kyllä epäilykset tiettyjen asioiden suhteen. Tai sitten oli vain hyvät kirjoittajat ja pohdinnat :D

Mutta jos yhtään kiinnostaa tämäntapaiset rikostutkinnat, niin lue/kuuntele kirja! 

Arvosana: 3/5 

 


Wanted Janne "Nacci" Tranberg: Suomen etsityimmän rikollisen tarina

Tämä kirja oli sitten seuraava "parisuhdekirja" eli kirja, joka kuunneltiin miehen kanssa yhdessä :D Ei oikein muuta löydetty, ja tämä valikoitui rikosteeman ympäriltä. Emme sinänsä mitenkään ihaile näitä rikollisten kirjoja, mutta aika hyvin tästäkin kirjasta sai sen toisen puolen rikolliselämän ympäriltä. Tykkään itse elämäkerroista, ja siksi tätäkin kirjaa voinee kutsua, niin oli tavallaan aika mielenkiintoista ja jännittävää "kokea" asioita rikoksien ympäröimänä. Kirjoittajalle tässäkin kirjassa ihan täyskymppi suoritus, kirja oli kirjoitettu todella mielenkiintoisesti. En tiedä, oliko jotain tapahtumia hieman väritetty, mutta aika jännittävää settiä henkilö tehnyt. :D Loppujen lopuksi meissä kaikissa on kaksi puolta: se mikä näkyy ulospäin ja se miten itse koemme elämämme ja kaikki asiat. Olisin ehkä antanut tälle kirjalle 3/5, mutta mieheltä tuli arvosanaksi 2/5 joten menköön niin sitten. Ja äänikirjapalvelussa 2/5 tarkoittaa ihan okei. Joten ihan okei tämä kirja oli!

Arvosana: 2/5


Fang Fang: Wuhanin kohtalonhetket: Kun kaupunki suljettiin

Tämän kirjan aloitin joskus tammikuussa, kun se silloin tuntui kivalta idealta ja vaikutti mielenkiintoiselta. Noh, hetkeä myöhemmin helmikuussa Suomessa tilanne ko. asian tiimoilta ehkä paheni ja en voinutkaan kuunnella enää tätä kirjaa. Kunnes taas nyt huhtikuussa päätin, että nyt kirja on saatava loppuun. Mulla on muuten pakkomielle lukea/kuunnella kirjat loppuun, ketään muuta samanlaista? Aluksi kirjaa kuunteli mielenkiinnolla ja oli kiva kuulla asioita Wuhanin näkökulmasta. Suomessa kun media kuitenkin kirjoittaa vain asioita Suomen tilanteesta ja Suomen näkökulmasta, joten olin innostunut kuulemaan, kuinka Wuhanissa on ollut asiat. Jossain vaiheessa kirjassa oli paljon Kiinan politiikkaa, eikä enää sellaista mielenkiintoista kulttuuriasiaa. Kuitenkin loppua kohden kirja meni enemmän kulttuurimaisempaan suuntaan ja sain hieman enemmän intoa kuunteluun. En suosittele tätä kirjaa sinulle, joka olet kyllästynyt k-virusuutisointiin, mutta suosittelen puolestaan sinulle, joka olet utelias ja kiinnostunut tietämään, kuinka asiat ovat olleet viime vuoden alussa. Jos valitset tämän kirjan, niin lue/kuuntele se sellaisena ajankohtana, jolloin ei ole Suomessa toivoton ja ahdistava tilanne epidemian suhteen. 

Arvosana: 2/5

Kieltämättä vähän synkkiä kirjoja osui huhtikuulle, mutta ehkäpä toukokuussa sitten jotain muuta. En muuten saanut luetuksi vielä kahta kirjastosta lainattua kirjaa, mutta toivottavasti saisin ne luettua toukokuussa. Toukokuulle toivon  kepeitä, hyvän mielen kirjoja. Sellaisia kirjoja kaipaa näiden jälkeen :D 

Palataan kirjojen parissa vielä ihan piakkoin, minulla on nimittäin jotain kivaa teille lukijoillekin. Ja lisäksi kannattaa ottaa minut Instagramissa seurantaan @sweetsandsocks, sillä sielläkin on luvassa kirjoihin liittyvää piakkoin toukokuussa! ;)

Kerro oma kirjavinkkisi! Mitä sinä luit huhtikuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti