tiistai 11. toukokuuta 2021

3+1 kirjavinkkiä ja ilmainen 30 päivän koodi äänikirjapalveluun

Postaus sisältää kaupallisen linkin alla:

Linkki ilmaiseen 30 päivän kokeilujaksoon: https://www.storytel.com/fi/fi/sweetsandsocks

Olen niin innoissani, kun pääsen tekemään yhteistyötä Storytelin kanssa, sillä olen jakanut kirjavinkkejä jo muutenkin jo tovin täällä blogin puolella. Ja no, muutenkin kirjat ovat ihan parasta viihdettä (heti neulomisen jälkeen) :D 


 

Tässä kerron neljästä viimeisimmästä kuunnellusta äänikirjasta.

Rebecca Serle: Viisi vuotta myöhemmin

Tämä kirja oli lukulistalla vuoden alusta lähtien, mutta siihen väliin kiilasi muita kirjoja, niin vasta nyt huhtikuussa sain tämän loppuun asti. Pieni ennakko-odotus oli ehkä jonkin sortin chick-lit -kirja. No ehkä se jollain mittapuulla onkin, mutta toisaalta kirja on myös vähän surullinen. En spoilaa enempää, mutta kirjan yksi juonista on surullinen. Sinänsä kirja on hyvä ja pidin siitä paljonkin. Kirja pistää myös ajattelemaan, kuinka hyvin loppupelissä asiat itsellä on. Jotkut kirjan tapahtumista voi ehkä arvata etukäteen, mutta kirjan kyllä kuuntelee/lukee ihan jännityksellä loppuun asti. Nyt kun vihdoin olen saanut romaanikirjatkin avattua tänä vuonna, niin tällä linjalla olisi mahtavaa jatkaa ja valita seuraaviksikin kirjoiksi romaaneja. 

Arvosana: 3/5

Lauri Johansson, Jarkko Sipilä: Late: Suomen pelätyimmän rikollisen tarina

Kuuntelimme tämän kirjan jälleen kerran ns.pariskuntakirjana :D koska emme löytäneet muutakaan ja olimme jo päässeet tämän tyylisten kirjojen makuun. Mutta täytyy sanoa, että kirja oli suorastaan aika järkyttävä, hirvittävä ja kamala, mutta siinä samassa myös pohdituttava, mielenkiintoinen ja järkyttävän realistinen kuvaus. Kirja alkoi todella järkyttävällä tavalla ja äitiyden myötä minusta on tullut niin paljon herkempi, että oli lähellä, ettei kirja jäänyt kesken. Muutamissa muissakin kohtaan teki mieli lopettaa, mutta kirja on samalla myös aika koukuttava. Onneksi jos alkaa liikaa ahdistaa, niin voi laittaa stop ja jatkaa myöhemmin ja en kyllä pystyisi lukemaan/kuuntelemaan tätä yhdeltä istumalta. Kirjailijat ovat tehneet ihan äärimmäisen hyvää työtä, kun ovat saaneet kaikkia näitä tunteita aikaiseksi lukijaan. Sieltä rivien välistä paistaa myös (tai ainakin toivon niin)  henkilön katumus tekoihin ja kirja on jälleen kerran oivallinen kuvaus rikollisen ajatusmaailmasta. Jos aiemmin Tranbergin kirja oli mielenkiintoinen, niin tämä hyppää monen kymmenen asteen verran mielenkiintoisemmaksi. Tranbergin kirja oli aivan erilainen kuin tämä eikä näitä voi käytännössä edes verrata; onhan kyse kahden erilaisen ihmisen elämistä. Tässä kirjassa oli enemmän syvyyttä kaikkiin rikolliselämän asioihin. Kirja herättelee myös ajatuksia mediaan ja klikkiotsikoihin. Nyt tuntuu, että nämä tällaiset kirjat ovat tässä ja kaipaan loppuvuodelle varmasti paljon chick-litiä ja muuta hömppää :D

Arvosana: 3/5


Teemu Kunto: Minimalismi

Tämän kirjan sain kyllä kuunnelluksi toukokuussa, mutta otetaan se tähän listan jatkoksi. Taisin bongata eräästä podcastista Teemun nimen ja sitä kautta kirjakin tuli tutuksi. Kun sen näin vielä äänikirjapalvelussa, niin olihan se otettava kuunteluun. Kirja aiheuttaa muuten järjestelyhimon. Vaikka olenkin noin suhteellisen järjestelmällinen ihminen, niin pakkohan se tunnustaa, että lapsen myötä järjestelmällisyys on kärsinyt. Tämän kirjan myötä sain ihan uusia ideoita kodin järjestämiseen ja varsinkin turhien tavaroiden läpikäyntiin. En sinänsä ihaile minimalismi -elämäntapaa, mutta välillä on oikeasti hyvä ja kiva käydä läpi kaappeja ja poistaa käyttämättömiä vaatteita ja tavaroita. Kirjassa annetaan myös vinkkejä työn tehokkuuteen ja sähköpostijärjestämiseen. 

Arvosana: 3/5

Carol S Dweck: Mindset - menestymisen psykologia

Tämän kirjan olin jo aloittanut tammikuussa, mutta jälleen kerran muut kirjat kiilasivat tämän ohi. Kirjassa kerrotaan kasvun ja muuttumattomuuden asenteista ja annetaan todella hyviä konkreettisia vinkkejä niihin esimerkiksi kuinka vaihtaa muuttumattomuuden asenne kasvun asenteeksi. Jälleen kerran aika upea teos ihan konkreettisin esimerkein. Pidin todella paljon ja voisin helposti lukeakin tämän kirjan tai kuunnella uudelleen. Vaikka en kovin paljon halua omistaa kirjoja, mutta tämän kirjan voisin omistaa, koska olisi kiva palata aina tiettyihin kohtiin. Tätä kirjaa kuunneltaessa oli samalla neulottava helppoa neuletta, sillä kirjaan täytyi keskittyä kunnolla, jotta siitä sai enemmän irti.

Arvosana: 4/5

Missä tilanteissa sinä kuuntelet äänikirjoja?

4 kommenttia:

 1. Olen suuri järjestelijä, joten laitetaanpa lukulistalle tuo Minimalismi :3
  Kiitos vinkistä!

  Olen pari äänikirjaa yrittänyt kuunnella ja tiedän, että osa kirjoista on parempia kuunneltuna kuin luettuina, mutta ei ole miun juttu. Jos sopii, niin vinkkaan tuon linkin eteenpäin ystävilleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva jos saat hyvän kirjan tuosta! :) Täytyy muuten sanoa, että aivan lopussa kirja oli vähän tylsähkö sekä kirjailijan tavaralista ei kiinnostanut niin paljon itseä :D

   Joo, eihän äänikirjat ole kaikkien juttu. Itsellä ei vain tulisi näin paljon tutustuttua kirjoihin, jos äänikirjoja ei olisi, sillä en ehdi lukemaan kirjoja lähes yhtään. Onneks voi ottaa vinkit näistä ja pistää vaikka kirjastosta kirjat varaukseen! Vinkkaa ihmeessä :)

   Poista
  2. Asioilla on monta puolta, koska yllätyksekseni viime vuonna löysin kirjan, joka oli paljon parempi ääneen kuunneltuna kuin luettuna (Saa mitä haluat). Ja jokainenhan voi tosiaan valita sen oman tavan, tarina ei kuitenkaan muutu kirjan "lukemismuodosta" riippumatta. Kai se ääneen kuunteleminenkin on lukemista - vai jotain ihan muuta?

   Poista
  3. Mä taidan muuten myös tällä hetkellä kuunnella tuotakin kirjaa :D Hmmm... pistit pahan... ehkä se on jotain muuta? :D Ajattelen, että äänikirjatkin on parempi kuin ei mitään kirjoja. :)

   Poista