perjantai 21. toukokuuta 2021

Toukokuun parhaat oivallukset

Uskomatonta, että miten toukokuukin on jo viimeistä viikkoa vaille valmis. Siitä innostuneena ajattelin listata hieman, mitä mielen päällä on just nyt.


 

** Lankojen ostamattomuus. Vaikka en ole asettanut mitään ehdotonta kieltoa lankojen ostamiselle, niin se on kiva huomata, kuinka mieli  harkitsee enemmän lankojen ostamista. Toisille sopii enemmän kiellot, mutta itselleni ehkä paremmin tällainen ei-ehdoton-kielto -ajattelu. En voi kyllä vielä vannoa, että toukokuussa en osta lankaa, sillä mielessä on pari lankaa, joita haluaisin kokeilla. Muutenkin olen huomannut, että suurempia töitä on vaikeampi neuloa kotona löytyvistä langoista, sillä en omista niin paljon jotain lankaa, mistä saisi paidan tai mekon. Mutta ehkä tässä pitää sallia itselle lankojen osto, jos mielessä on jokin malli, minkä toteuttaa 110 % varmasti.

** Raitoja jämälankasukkiin. Kaikista parhaiten teen jämälangoista raitasukkia. Näin se vain menee. Vaikka muitakin jämälankamalleja on kiva neuloa, mutta mieleni kaipaa raitasukkien tekemistä epäsäännöllisen säännöllisesti.

** Lasten sukat. Pieniä keriä on kiva upottaa lasten sukkiin. En tiedä, kuinka paljon yksi lapsi tarvitsee sukkia, mutta tällä hetkellä taitaa olla riittävästi. Silti neulon mieluiten lapsen sukkia pienistä keristä tai jämälangoista. Mulla on ollut jo mielessä pidempään, että neuloisin koko päiväkodin lapsille villasukat :D Olisi kiva ilahduttaa ihmisiä. Esimerkiksi joululahjoiksi tai jonkin joulujutun yhteyteen, jokainen lapsi saisi avata joulusukat tms. En tiedä, tulenko koskaan toteuttamaan tätä ja olisihan se kysyttävä tietenkin päiväkodilta, että olisiko tämä ok. Ja tämä olisi aloitettava varmaan nyt, jotta ne kaikki olisi joulukuussa valmiina. Mutta jotenkin salaa haaveilen, että voisin neuloa kaikille päiväkodin lapsille "tiimisukat" :D 

** Paitojen neulomiseen jää koukkuun. Toukokuussa olen muutamaan otteeseen maininnut, että olen neulomassa kesäpaitaa. Ja se on kohta valmiskin! Mutta näihin paitoihin jää koukkuun ja mielessä pyörii jo seuraava. Haluaisin kyllä neuloa topinkin, mutta en ole löytänyt sopivaa mallia. Seuraava isompi työ on siis joko toppi tai paita. 

** Ulkoneulominen. Toukokuussa on ollut taas ihana neuloa ulkona. Vaikka olenkin unohtanut neuletyön puistoon lähtiessä pariin kertaan, silti vannon ulkoneulomisen nimeen. Mökkimme terassi on saanut kunnian toimia ulkoneulomispaikkana numero yksi. Seuraavalla kerralla muistan ottaa puistoonkin neuletyön mukaan! 

Tällaisia mielen päällä asioita tällä kertaa! Mistä sinä olet haaveillut toukokuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti