sunnuntai 19. syyskuuta 2021

1 x jämälankavinkki villasukkiin

Tänä kesänä minulle ei tullut ollenkaan sellaista neulomispläähiä vaan puikot heiluivat läpi kesän enemmän tai vähän vähemmän. Jos oikein tarkkoja ollaan, niin ehkä se neulomisplääh esiintyi siten, että puikoille tuli yhä enemmän ja enemmän sellaisia helppoja töitä eikä mitään monimutkaista. Myös jossain vaiheessa elokuussa jämälankojen tuhoaminen oli mielessä, ja silloin syntyi idea näistä pallosukista. Näiden esittely sopii oikein hyvin näin hävikkiviikon lopuksi, sillä pieniä jämälankoja voi käyttää hyvin palloihin.


Erilaisia pallosukkiahan näkee paljon sosiaalisessa mediassa ja jotkut pallosukat taitavat olla myös Marimekkosukkienkin nimellä. Että ovatko nämä sitten pallosukat vai marimekkosukat, mutta mennään mieluummin pallosukilla. :D Malli on helppo kirjoneule ja aloittelijakin pystyy siihen. Jokaisen pallorivin voi tehdä eri värillä, jolloin värejä tarvitaan vain pienet kerät. Palloihin saa menemään kivasti sellaisia pieniä jämälankanöttösiä ja tämä onkin kiva malli jämälankojen tuhoamiseen. 

Jos jämälankoja on enemmän, niin mikään ei estä neulomasta varrellisia pallosukkia. Itse pitäydyin jälleen kerran lyhytvartisissa, sillä niitä oli niin helppo ja kiva neuloa kesällä. Lyhytvartiset villasukat melkein myös neuloo päivässä, jos neuleaikaa on tarpeeksi. Itse en kyllä neulonut ihan päivässä tai kahdessa, mutta ei varmaan viikkoa pidempää näissä kestänyt. 

Silmukoita kirjoneuleosiossa itsellä taisi olla 14 s (tai 13 s) per puikko. Pahoittelut, en muista tarkasti, kun näiden neulomisesta on jo hitusen aikaa. Riippuu myös kirjoneulekäsialasta, kuinka monta silmukkaa per puikko kannattaa laittaa. Piirsin pallot ruutupaperille ja ei kun neulomaan. Olen todennut, että itsellä kirjoneulekäsiala on taas aika tiukka, joten luon mieluummin enemmän silmukoita kuin liian vähän saadakseen 38/39 sukat. Lankana näissä minulla on Novitan 7 veljestä.

Oletko sinä neulonut Marimekkosukkia tai pallosukkia? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti