Keväällä kokeilin tätä raparperiversiona, mutta olihan se nyt kokeiltava puolukkaisena. Varsinkin, kun satuin vielä löytämään lähimetsästä puolukoita. Tämän piirakan plussina ovat: todella helppo valmistaa, ihan kelpo makukin ja ei liian kirpeä eikä liian makea. En ole pahemmin valmiiden taikinoiden ystävä, mutta koska en ole myöskään pullataikinan paras kaveri, niin tähän valitsin sen 'paremman' ystävän eli valmiin pullataikinan. Mutta voisihan tämän tehdä omatekemästä pullataikinastakin!
Tarvitset:
- valmiin pullataikinan (tai itsetehdyn)
- Valion vaniljakreemin
- puolukoita
Ohje on niinkin helppo kuin sulata pullataikina ja levitä se piirakkavuokaan. Levitä pullataikinan päälle vaniljakreemi ja lopuksi puolukoita haluamasi määrä. Paista 175 astetta, noin 30-35 minuuttia. Käytin yhden vaniljakreemin, vaikka ostin kaksi. Saattoi tulla pieni morkkis sen sokerisuudesta, enkä sitten halunnut laittaa kuin yhden. Mielestäni tämä on kyllä parempaa puolukoiden kanssa kuin raparperin. Todella makea vaniljakreemi tasapainottaa puolukoiden kirpeää makua eikä maku välttämättä ole liian makea. Vaikka piirakka on hyvä, helppo ja nopea, niin en usko siltikään, että tätä tulen tekemään kovinkaan paljon. En nimittäin tykkää tuosta valmiista pullataikinasta ja koska yritän välttää leipomisessa sokeria, niin tämän piirakan teko saattaa jäädä vähemmälle. Valiolta oli muuten tullut myös kaakaokreemi (vai oliko se suklaakreemi?), huomasin sen vain vaniljan vieressä, mutta en ehkä kuitenkaan halua tietää, kuinka makea se onkaan :D Aloin kyllä miettiä heti, että mihin sitä voisi käyttää.
Oletko sinä leiponut jo puolukkapiirakkaa? Tai puolukasta jotain muuta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti