perjantai 24. syyskuuta 2021

Kirjoneulelapaset - helppo ja kaunis ohje

Olen enemmänkin sukkaneuloja kuin lapasneuloja ja en edes muista, milloin viimeksi olisin neulonut aikuisten lapaset. Lapasissa oikeastaan itsellä tökkii se peukalo tai oikeastaan silmukoiden poiminta peukaloa varten. Yleensä aina onnistun saamaan reiät peukalon juureen ja siitä on kauneus ja käytännöllisyys kaukana. Olen kyllä todennut itselleni, että harjoitus tekee mestarin. Siinä missä kantapää sukissa tulee siistiksi vain neulomalla paljon sukkia, niin lapasissa lienee myös sama homma. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi suurta lapasvuorta eikä tietenkään yksi ihminen tarvitsekaan monia lapasia. 


Mutta kun @rakkaudellahenna järjesti lapasyhteisneulonnan, niin tuli vahva tunne, että haluan mukaan. Lapaset olivat vielä kirjoneulelapaset, mutta helpolla kuviolla, ja lähdin lapasten matkaan. Iso suositus kyllä tälle mallille; se on helppo, kaunis ja lämmittävä. Nämä lapaset pääsevät käyttöön viimeistään talvella. Neuloin nämä lapaset kutakuinkin yhteisneulonnan puitteissa. Neuloin yksi lapanen kerrallaan, en jotenkin osannut neuloa kahta samaan aikaan (eri puikoilla). Ohje löytyy Hennan instagramprofiilista käsittääkseni edelleen ja sen voi myös ostaa kokonaisuudessaan Holvi -verkkokaupasta. Linkki siihen on myös Hennan profiilissa.

Lapaset ovat siis jo valmiit (vaikka kuvassa kesken). Lapasten kuvaaminen on muuten aika hankalaa, ainakin, jos on sellainen tietty visio päässä :D

Päädyin ruskeaan ja persikanväriseen ja oikeastaan siitä syystä, että lankojen oli löydyttävä kotoa. Valkoista minulla on enää todella vähän niin en halunnut tähän käyttää valkoista. Koska tuo persikanvärinen kerä oli pyörinyt yksin jo tovin, niin tässä oli sille hyvä neulomiskohde. Ruskeaa väriä on edelleen paljon - kiitos edellisvuoden hamstrauksen! Minusta tämä väriyhdistelmä sopii oikein hyvin ja voisin neuloa sekä mallia että näitä värejä enemmänkin. Vielä on myös opittavaa peukalon silmukoiden poimimisessa, mutta hiljaa hyvä tulee.

Painoa lapasille tuli noin 67 g, mutta en ole ihan varma, pitääkö se paikkansa. Nimittäin meidän keittiövaaka taitaa olla jollain tavalla rikki, kun välillä näyttää samasta tuotteesta eri painoja :D En tiedä sitten, miten tästä lähtien kulutuksen seuraamiselle käy, jos vaaka on rikki.

Tykkäätkö sinä neuloa lapasia?

2 kommenttia:

 1. Voi eih, toimiva keittiövaaka on yllättävän ehdoton tarvike neulontatöissä. Toivottavasti saat pian hankittua uuden :3

  Lapaset ovat aika söpöt ja värit sointuvat kivasti yhteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Pitäisi kait panostaa vähän parempaan kuin Lidlin vaaka :D Kiitos!

   Poista