sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Kuinka paljon neuloo yhdestä Novita Nalle lankakerästä?

Mulla oli varastossa jo pidempään yksi Novitan Nalle, 100 g:n raidallinen kerä. Tai on siellä varmaan enemmänkin nallekeriä, mutta halusin päästä tästä raidallisesta eroon, sillä raitalangat ovat itselle aina vähän hankalia. Olin pyöritellyt tätä jo monesti käsissä ja miettinyt, että mitä siitä tekisin ja mihin muihin lankoihin yhdistäisin. Ja koska en keksinyt mitään mallia tai mitään, minkä olisin yhdistänyt sen kanssa, ajattelin katsoa, että kuinka paljon yhdestä Nalle -kerästä pystyy neuloa. 


Aloitin vauvan/lapsen sukista ja koska sitä vielä jäi, niin jatkoin aikuisten lyhytvartisiin. Moni olisi varmaan neulonut nämä toisinpäin, ettei olisi tarvinnut jännittää, että riittääkö :D No riitti hyvin! Ja vielä jäi joku 10 g:n kerä. Nyt kun katson näitä sukkia, niin lanka on oikeastaan aika kivanvärinen eikä yhtään niin paha, kun olin ajatellut. Hempeät värit yhdessä näyttää ihanalta!

Vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen siis on, että yhdet 38/39 lyhytvartiset sukat ja yhdet n.1-2 -vuotiaan sukat ja pieni pala, joka menee erääseen peittoprojektiin. Toki nyt kaikki on suhteellista ja riippuu käsialastakin, että mihin se yksi kerä riittää. Jos olisi halunnut neuloa pidempivartiset aikuisten sukat, niin kerä olisi todennäköisesti riittänyt vain niihin. 

Jännä, että viime vuonna vähän kamppailin itseni kanssa, että pidänkö vai en Nalle -langasta. Mutta aika nopeasti sitä tykästyi myös sen neulomiseen. Nämä taisivat nyt olla toiset vai kolmannet sukat ja olen jo ihan sinut Nalle -langan kanssa. Pöytälaatikossa on jopa Nalle -langalle suunniteltu ohje, mikä pitäisi saattaa päivänvaloon piakkoin. 

Pidätkö sinä Novitan Nalle -langasta vai oletko enemmän paksumpien lankojen ystävä?

6 kommenttia:

 1. Minä pidän Nallelangasta, se on jotenkin sopivan paksuista minulle. Ei liian paksua eikä toisaalta liian ohuttakaan. Ja kivan näköiset sukat tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, nallelanka on kyllä kiva, nyt kun sitä "oppi" neulomaan :)

   Poista
 2. Neuloin ennen vain seiskaveikasta sukkia mutta nyt olen huomannut, että ne ovat ihan liian paksuja ja olen alkanut siirtyä Nalleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vissiin käymässä samoin :) Tai no paksuus ei sinänsä vielä kyllä haittaa ja neulon myös seiskaveikalla mutta nalle ja venla ovat tulleet lisäksi.

   Poista
 3. Nalle langasta saa juuri sopivan paksun ja pehmeän tuntuiset sukat neulottua :)

  VastaaPoista