sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Sunnuntain parhaat

Tai oikeastaan koko viikon parhaat! Alun perin piti listata kivoja juttuja menneiltä viikoilta, mutta päädyinkin sitten listaamaan juuri ilmestyneen sukkalehden parhaimpia juttuja ja ehkä vähän muutakin.

** Arabia x Novita -sukkalehti. Minulla oli ensin ehkä vähän nihkeä suhtautuminen koko lehteen, enkä oikeastaan ajatellut sitä edes hankkia. Ensinnäkin, koska ajattelin lehden olevan täynnä vaikeita kirjoneulemalleja, se ei tuottaisi minulle niin paljon inspiraatiota. Toiseksi, inspiraatiota on edelleen Novitan syksylehdestä ja muistakin. Annoin kuitenkin pienen mahdollisuuden itselleni ja päätin selata lehteä kaupassa ja vasta sitten päättää, hankinko. Arvata saattaa, että muutin mieleni ja ostin lehden. :D


** Pitsit, palmikot. Lehdessä on siis muitakin kuin pelkkiä kirjoneuleita. Kirjoneuleita on ehkä eniten, mutta ihastuin niihin muihin malleihin. Lisäksi osa kirjoneuleista näyttää ihan sopivilta aloittelijoillekin eli toisin sanoen siis ei pitkiä langanjuoksuja. Joten, annan mahdollisuuden tälle lehdelle! Nyt on jo ainakin neljä mallia lehdestä, jotka haluaisin neuloa.

** Kirjoneule. Olen taas innostunut kirjoneuleesta. Aloitin taannoin eräät lapsen sukat ja niistä tulee kyllä kivat. Vielä on epäselvää, että silmukoinko erään eläimen kuvan niihin vai en. Myös Arabia x Novita -sukkalehden kirjoneulemallit houkuttelevat. Minttu Wikbergin suunnittelema Kartano 1 vaikuttaa nimittäin sellaiselta, jonka voisin neuloa. Ne ovat neulottu Novitan Nallesta, ja omasta takaa löytyisi ainakin valkoinen sävy.

** Neulomisinto. Vaikka neulomisinto ei ole ollut kokonaan kadoksissa, mutta nyt tuntuu, että olen saavuttanut sen takaisin. Kertooko tästä erinäiset kasat sohvalla ja jopa lattialla? :D Vauvansukkaprojekti alkaa tulla loppuun ja voin alkaa suunnitella jotain muitakin neulomisia. Erittäin innossani olen yhdestä yhteisneulonnasta, omista malleista ja jopa kirjoneuleesta. Sukkalehden myötä inspis kasvoi ja sieltä toivottavasti tulee neulottua useat parit. 

Semmoista sunnuntaihin. Suosittelen siis Arabia x Novita -lehteä, vaikka aluksi epäröin itsekin. Hyvä on esimerkiksi tutustua kaupassa siihen ennen ostopäätöstä tai kirjastoa voi pyytää sen hankkimaan. Nämä tämän lehden mallit eivät nimittäin tule Novitan sivuille missään vaiheessa. En halua tietenkään yllyttää lehden ostamista, mutta se on visuaalistikin miellyttävää selata ja nauttia. Lehdellä on myös hyväntekeväisyystarkoitus ja jokaisesta lehdestä lahjoitetaan 1 euro Kummit ry:lle.

Tässä vastuullisuuksien ja kulutushysterian keskellä tuli muuten mieleen, että pitäisikö palata viime vuoden sukkalehteen ja niihin malleihin? Siltä pohjalta siis, mitä ajattelen niistä nyt - vieläkö on samat suosikit - mitä olen neulonut siitä lehdestä yms. Voisin koostaa sellaisen postauksen syyskuulle. Käsityölehdet eivät vanhene, mutta omat ajatukset saattavat muuttua ja kaiken sen hypetyksen keskellä on kiva myöhemmin miettiä, että mitä jostain lehdestä onkaan neulonut vuosien päästä. 

Leppoisaa sunnuntaita! Kerro ihmeessä omat fiilikset Arabia x Novita -sukkalehdestä! Aiotko hankkia vai jätätkö kauppaan?


2 kommenttia:

  1. Ostin arabian x novita sukkalehden . Minäkin ajattelin ,että siinä lehdessä on juuri niitä vaikeita kirjoneuleita kaikki mallit. Selatessani kaupassa totesin ohjeita olevan monipuolisesti ja vielä lasten malleja. Olen tyytyväinen lehteen ja neulomaankin alan syksyn mittaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pääset myös tutustumaan lehteen! :) Tästä riittää kyllä neulomisintoa koko syksylle :)

      Poista