perjantai 16. syyskuuta 2022

Fazer X Novita: Marianne V

Minun piti aloittaa saman tien useampi neuletyö Fazer -sukkalehdestä. Nämä sukat taisin aloittaa toisena, ja ne valmistuivat ensimmäisinä. Kerroin jo aikaisemmin, että opettelen aina uuden jutun ohjeesta, sillä lehti on täynnä uusia juttuja itselle. Nämä sukat ovat minusta kohtuullisen helpot, mutta ainut "vaikeampi" osuus on tuo kirjoneulekuvio. Malli on kivasti ideoitu mariannekarkeista ja suunnittelija on Kaija Kernen. Minulle tässä mallissa oli uutta useammalla langalla neulominen samalla kerroksella. Ja olipas se muuten suorastaan lankojen asettelua koko ajan oikeaan järjestykseen. Pohjavärin muistan kyllä ottaa oikein, mutta ne kaksi kuvioväriä saattoi tulla kyllä neulottua vähän missä järjestyksessä tahansa. :D Enkä edes yrittänyt kiertää lankoja takana, ne olisi menneet vain enemmän sotkuun. Onneksi langanjuoksut ovat lyhyet mallissa.

Lisäksi tein pienen muutoksen ohjeeseen, sillä en tiedä, olisiko sukka muuten mahtunut jalkaan. Kirjoneulekuviossa minulla on 13 s per puikko, yhteensä 52 s työssä. Tämä pieni muutos onnistui helposti, kun neuloi 6 s:n mallikerran jälkeen yhden silmukan pohjavärillä. Ei se tuottanut edes kovin paljon muistamista koko kuviossa. Näin sai ainakin vähän isommaksi tuota vartta. Kavensin ylimääräiset silmukat sitten pois ennen kantapäätä. Muuten neuloin ohjeen mukaan. Lehdessä pohjaväri on vihreä, mutta itsellä ei sitä väriä ollut, niin otin pohjaväriksi tuon ruskean. Minusta sopii näinkin. Muuten näitä värejä ei voi oikein ottaa mielensä mukaan vaan on neulottava aika samalla tapaa kuin lehdessä, jotta karkki-idea pysyy samana :D

Ilmeisesti kolme väriä samalla kerroksella kiristää neuletyötä hurjasti ja siihen varmaan auttaisi isommilla puikoilla neulominen sen kuvion ajan. En uskaltanut kokeilla, ettei sitten tule liian löysää tai oikeastaan tajusin sen vasta myöhemmin, että niin olisi voinut tehdä. En ainakaan vielä ihastunut neulomaan useammalla värillä, sillä aikamoista säätöä se oli kokoajan. Silti sanon, että tämä on suht helppo malli, kun kirjoneulekuvio on alle 20 kerrosta ja varsi menee nopeasti. Vaikka sitten todeten tämä kerros vielä. :D Ja sitten se varsi on jo neulottu. Mutta kiva ja kaunis malli tämä on siltikin ja kiva lahjaidea mariannekarkkien kanssa. En kaikkia mariannesukkia ajatellut neuloa lehdestä, mutta pari mallia ainakin. 

Oletko neulonut mariannekarkista ideoituja malleja lehdestä? Mikä on suosikkisi mariannekarkkimalleista?

Miten olette toimineet tuon lankojen kiristämisen suhteen kolmella värillä? Isommat puikot kirjoneuleeseen vai? Kahdella langalla se ei kiristä niin paljon, mutta kolme tuntuu olevan aikamoista kiristystä. 

4 kommenttia:

 1. On söpöt Marianne-sukat. Minulla on nyt tuo lehti, mutta en ole vielä ehtinyt tarkemmin tutustua. Yritän lähipäivinä käydä sitä ajatuksella läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivoja hetkiä lehden parissa! Itsekin olen aina pikkuhiljaa katsellut malleja läpi lehdestä :)

   Poista
 2. Nämä on kyllä aika söpistykset ❤

  Isommat puikot ovat aina hyvä vaihtoehto kirjoneuleelle. Itse aina tietoisesti yritän neuloa kirjoneuletta hieman löysemmin ja yhden puikon jälkeen venytän neuletta, jotta siitä ei tulisi liian tiukka. Ei ole yksi tai kaksikaan sukkaa joissa olen tehnyt niin napakan varren, ettei se suostunut sujahtamaan kantapään ohitse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, tosi kivasti keksitty idea! Ainut miinus vain tuo kiristäminen. Joo, mäkin venyttelin neuloessa. Diy-sukkaplokissa ovat venyneet kyllä kivasti, ehkä teen vielä kastelun jossain vaiheessa niin ehkä sekin taas auttaa jonkin verran.

   Poista