keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Minkä mallin aloitin Fazer x Novita -sukkalehdestä?

Syksyn kohokohta eli upea Fazer x Novita -sukkalehti ansaitsee vielä yhden postauksen. Lehdessä on paljon upeita kirjoneulesukkia ja kirjoneuleiden taitava neuloja varmasti tykkää lehdestä. Muutama myös ei-kirjoneulemalli lehdestä löytyy. Sanoisin, että eri tasoisia sukkamalleja löytyy hyvin ja myös ei-kirjoneuleneulojat tai aloittelevat kirjoneuleneulojat voivat löytää helppoja kirjoneulemalleja lehdestä. Minulla 'omat suosikit' vaihtuvat tiuhaan, joten tässä nyt lueteltuna joitain tämän hetkisiä suosikkeja tai sellaisia, joita olen ajatellut neuloa. 


Koska mihinkään ei ole kiire neulomisessa ja lehdestä voi hyvinkin neuloa vielä kuukausien ja vuosienkin päästä, niin tästä riittää kyllä neulottavaa tuleville vuosille. Opettelen aina jonkin uuden jutun, kun valitsen mallin lehdestä. Toki mallin valintaan liittyy muitakin asioita (kuten esimerkiksi kotona löytyvät langat) mutta huomasin, että malleissa on paljon itselle uusia asioita, joita en ole aiemmin tehnyt. Eihän sitä tiedä, vaikka vuoden päästä olisin neulonut lehdestä pitkät kirjoneulesukatkin :D Tällä hetkellä pitkät kirjoneulesukat tuntuvat itselle vain liian haastavilta, mutta pikku hiljaa niitä kohti.

Tällä hetkellä olen mieltynyt näihin malleihin:

** Röyhelömariannet / Marianne IV Näissä on minulle uusia juttuja esimerkiksi röyhelöt ja tiimalasikantapää. Nämä ovat minusta niin kauniit, että toivottavasti tulen neulomaan ne jossain vaiheessa. 

** Marianne I Tämä on minusta sellainen ihanan helppo perusmalli, jossa on myös pientä twistiä, ja sopii myös helppojen kirjoneuleiden ystäville ja kirjoneulealoittelijoille.

** Lumipantterit Nirkkoreunus on uutta opeteltavaa minulle. Tällä hetkellä tosin vain puuttuu musta lanka, että voisin aloittaa nämä. 

** Tyrkisk Peber III Nämä ovat kivannäköiset sukat miehelle ja vähän isokokoisempaan jalkaan. Harkitsen näiden neulomista esimerkiksi isänpäivälahjaksi.

** Super Salmiakki II Tämän mallin on suunnitellut 10-vuotias poika. Siis todellakin Wau! Oli kiva lukea, että suunnittelukilpailu on innostanut myös koululuokkia ja tämä malli on sellaisen tulosta. Tässä mallissa on kaksi kokoa: 34 ja 38 ja ajattelin neuloa nämä omalle lapselle. Pienempi koko lienee ok lähitulevaisuudessa. 

** Marianne V Vaikuttaa helpohkolta mallilta, kirjoneuletta on vain noin 18 kerrosta varressa, mutta uutena juttuna minulle on useampi lanka kirjoneuleessa.

** Vihreät kuulat. Tähän olin jo ostamassa kerran lankaa, mutta harmillisesti siinä kaupassa ei ollut Isoveli -lankaa ollenkaan. Tämä ei ole kirjoneulemalli. Olisi muuten kiva joululahja vihreiden kuulien ystävälle: sukat ja rasia!

** Ronja Hakalehdon Salmiakki. Minusta tämä sopii kirjoneulealoittelijoille. Mallissa on kuitenkin tiimalasikantapää.

Listahan voisi jatkua todella pitkään, mutta jossain kohti on lopetettava :D Lista myös elää koko ajan itsellä. Huomaan haaveilevani Ässä Mix sukista kuten myös Tuttifrutti sukista ja monista muistakin. Erityishuomio pitsi-Marianneille. Ne ovat kyllä todella kauniit. 

Kuva sen kertoo. Aloitin Kiss Kiss -sukat ensimmäisenä. Lehdessä tosiaan hemmotellaan kissaystäviä, sillä kissateemaisia malleja on paljon. Koin tämän mallin helpoimmaksi itselle. Mallissa ei ole kolmea väriä samalla kerroksella ja noihin väripätkiin (esim. pinkki ja keltainen) voi käyttää myös jämälankoja. Tähän malliin löytyi myös langat kotoa. Toivottavasti neulon lehdestä useammat mallit. Tämän aloitin ensimmäisenä, mutta ensimmäisenä valmistui kuitenkin joku muu. Palataan siihen piakkoin!

Oletko aloittanut jo jonkin työn Fazer x Novita -lehdestä?

4 kommenttia:

 1. Vielä ei ole lehti tullut, mutta tilattu on. Pääsin kuitenkin vähän selaamaan lehteä ja onhan siellä aika haastaviakin. Pitänee keskittyä niihin aloittelijoiden versioihin. Hyvä lista sinulla tuossa yllä. Jännä nähdä mitä se vielä poikii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin myös joltain ettei ole vielä saanut vaikka tilattu julkaisupäivänä. Novitalla vissiin tilausruuhkaa. Toivottavasti tulee pian! Katsotaan, mitä kaikkia loppujen lopuksi neuloo.

   Poista
 2. Vielä en ole edes avannut koko lehteä, eikä sitä vielä ole kirjastoon ilmestynyt varattavaksi. Seuraillaan tilannetta siis, hiukan olen kaupassa sitä selaillut kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että olet hieman jo selaillut, toivotaan että pian tulisi varattavaksi! Tästä kyllä riittää pitkälle / vuosikausiksi neulottavaa! :)

   Poista