tiistai 6. syyskuuta 2022

Kirjavinkit: Heinäkuussa kuunneltua - osa 2

Vielä pari kirjaa heinäkuulta. Mainitsinkin jo aiemmin, että äänikirjojen suhteen tuli tehospurtti, kun heinäkuussa oli vielä kokeilujakso. Normaalisti en kyllä näin paljon kirjoja saa kuunnelluksi. Surullisten, rankkojen tarinoiden ohella on aina kuunneltava kevyttä kuunneltavaa ja nyt on luvassa tämä kevyempi osasto. Elokuun lopussa kirjavinkit jäivät pois, koska tuntuu, että niitä on ollut pitkin elokuuta. Tällä hetkellä meneillään on äänikirjajakso ja palataan niihin syyskuun lopussa. 


Elizabeth Gilbert: Big magic - Uskalla elää luovasti -5/5

Kirja on täyden kympin kirja. Hieman eri kantilta kuin perinteiset "ole rohkea ja tee" -kirja. Kirjassa kumotaan myös monia perinteisiä fraaseja tai oikeastaan annetaan niille selitys, miksi kirjoittaja uskoo ennemminkin toisin. Tämä kirja tuo oikeasta ajateltavaa perinteisten unelmakirjojen rinnalle. Tykkäsin todella paljon tästä kirjasta, ja varsinkin kaikille luovan työn tekijöille kirja olisi hyvä olla lukulistalla. Tämän kirjan myötä laitoin kirjailijan toisen kirjan lukulistalle ja toivottavasti jossain kohtaa pääsen sen kuuntelemaan. Kirjassa myös ideoihin suhtaudutaan mielenkiintoisella tavalla ja olenkin hieman tutkiskellut omaa ideatulvaani ja saanut niitä jopa järjestykseenkin tämän vinkin avulla.

Sara Storm: Mies kuin lottovoitto 

Tässä kirjassa on taas neulominen mainittu. Sivulauseessa kylläkin, eikä kirja perustu mitenkään neulomiseen, mutta silti mainittu. Kummasti sitä nykyisin kiinnittää huomion siihen, jos neulominen mainitaan. :D Kirja edustaa aika perinteistä 'rakkausromaania' tai 'viihdekirjaa'. Kirjassa toki on ihan juonikin, eikä vain täysin perustu kahden henkilön suhteeseen. Kotimaiseksi versioksi kirja on ihan kiva ja sopii kuunteluksi esimerkiksi neulomisen rinnalle. Loppua kohden kirja oli myös yllättävä ja jännittävä ja en malttanut olla lopettamatta yhdessä vaiheessa kirjaa. Ehkä ennalta-arvattava, mutta yllätyksiäkin oli. 

No niin. Äänikirjat taputeltu ja toivottavasti olette saaneet postauksista lukuvinkkejä. Syksyn pimenevät illat ja kirjat - voisiko olla parempaa! 

2 kommenttia:

  1. Olen kuunnellut aika monta äänikirjaa ja huomannut, milloin ne eivät sovi: 1) Jos tarinassa on eri aikatasoja, sitä on hankalaa seurata. 2) Jos tarinassa on paljon henkilöitä, sitä on hankala seurata. 3) Joissain kirjoissa on välillä erilaisella fontilla ilmaistu esim. että on kyse henkilön ajatuksista, joita hän ei sano ääneen tms. - ei ilmene luettuna, koska lukija ei voi sanoa: tämä on nyt kursivoitu tms. 4) luvuilla olisi hyvä olla nimet; olisi helpompi seurata. Esinekirjassa sen huomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat hyviä huomioita ja välillä se tosiaan on vaikea huomata esim. luvun vaihtuminen. Neulomisen kanssa kirjan on myös oltava helppo ja/tai neuletyön helppo. Ajaudun välillä liikaa miettimään kirjaa tai jopa omia ajatuksia jolloin neuletyö menee pieleen (jos on vaikeampi) tai kirjasta menee ohi jos neuletyö on vaikeampi, kun keskityn siihen :D

      Poista