tiistai 27. syyskuuta 2022

Neljän ainesosan pätkisjäätelö

Jostain se idea tuli pätkisjäätelöön. Oliko mielessä jo tuleva Fazer x Novita suklaa/laku/keksi -sukkalehti vai jokin muu, mutta sain idean kokeilla itsetehtyä pätkisjäätelöä. Tunnustettakoon myös, että neuloin samalla pätkissukat. Tai oikeastaan sain ensin idean pätkissukkiin ja pitihän se idea toteuttaa, ja samalla myös alkoi mieli tehdä pätkisjäätelöä. Ensin vähän googlettelin itsetehtyjä jäätelöitä, mutta halusin pitää ainesosat simppelinä ja päädyin neljään ainesosaan.

Kuva ei nyt ole kovin houkutteleva, mutta ainakin arjen realistinen ja todenmukainen. :)

Pätkisjäätelö

2 dl kuohukermaa

1 purkki kondensoitu maito (tavallinen, ei karamellisoitu)

1 pussi pätkispaloja

pieni pala jotain muuta suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Sulata pieni pala jotain muuta suklaata vesihauteessa. Pilko pätkispalat. Yhdistä suklaa ja pätkikset kerma-kondensoitu maito -seokseen. Sekoita ja laita pakastimeen vähintään yön yli. Nauti seuraavana päivänä.

Omat vinkit:

Pätkissuklaiden sulattaminen on hankalaa ja aikaavievää, se ei nimittäin sula samalla tapaa kuin vaikkapa tavallinen maitosuklaa. Yritin kyllä sulattaa, mutta seuraavalla kerralla laitan ne vain pilkottuina. Mikrossa sulattamista en edes kokeillut, sillä pätkissuklaa palaa helposti siellä. Olen tottunut laittamaan 2 dl kermaa, vaikka monissa resepteissä on enemmän. Kokeilin johonkin jäätelöön laittaa enemmän ja kerma kovettaa jäätelöä enemmän, joten jos haluaa sellaista pehmeää, aika nopeastikin sulavaa jäätelöä, suosittelen laittamaan 2 dl. Tykkään myös, että jäätelöstä saa tehtyä palloja helposti. Tässä yhdistelmässä maistui pätkis, mutta enemmänkin se olisi voinut maistua. Mietin, että josko seuraavassa laittaisi pätkispatukoita, eikä pussia. Välillä saman brändin eri tuotteilla on eroa maussa tai sitten vain suosiolla enemmän pätkistä. Tuo muu suklaa oli 3-5 palaa Brunbergin sokeritonta suklaata tai Foodinin jotain terveellisempää suklaata. Tällä on tarkoitus saada väriä jäätelöön. En halua kuitenkaan kovin paljon laittaa muuta suklaata, jotta pätkiksen maku tulee esiin. Koska kondensoitu maito on todella sokerista, niin laitoin sokeritonta suklaata ja jätin kaikki muut sokerit laittamatta. Minusta jäätelö ei tarvitse muita sokereita, kun on jo todella makeaa muutenkin. Seuraavalla kerralla laittaisin ehkä noin 50 g tai enemmän muuta suklaata sulatettuna.

Toki pätkisjäätelöä saa valmiina kaupastakin, mutta hinta on aika korkea purkin kokoon nähden. Tällä reseptillä sain Aino-jäätelörasian aika täyteen pätkisjäätelöä. Teen ehdottomasti toisenkin kerran, mutta enemmän pätkispaloja, enkä enää yritä sulattaa niitä. En tiedä, tuliko tällä tapaa halvemmaksi, mutta ainakin saatiin enemmän, koska Aino-rasia tuli täyteen. Kaupasta ostetut pätkispurkit taitavat olla 480 ml, joten melkein voisi väittää, että tällä tavalla säästää myös hieman.

Tykkäätkö sinä pätkisjäätelöstä?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen kokeilu. En ole pätkisjäätelöä maistanut, mutta uskon sen olevan hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen tainnut maistaa kaupankin Pätkisjäätelöitä ja silloin pätkiksen maku ei ollut kovin voimakas.

      Poista