tiistai 20. syyskuuta 2022

DIY: Tee itselle oma lankajoulukalenteri

Harmittelin viime jouluna, kun en tilannut mistään lankajoulukalenteria itselle. Tänä vuonna päätin, että en jää ilman lankajoulukalenteria. Eri värjäreitten lankajoulukalenterit menevät aina jotenkin niin nopeasti loppuun, etten ehdi yleensä sellaista tilata. Kävin mielessä läpi omia lankoja ja jotain pitäisi niistä suunnitella. Tässä tulee nyt tällainen helppo omista langoista toteuttava lankajoulukalenteri. 

Tarvitset: paperipusseja 24 kpl

Jämälankoja: 24 kpl

Numerotarrat halutessasi. Numerot voi myös laittaa tussilla pussiin. 

Jokainen voi luoda omat säännöt tähän, mutta itse toteutin tämän suunnilleen seuraavasti. Valitsin 24 kpl jämälankapalloja 8 g - 30 g väliltä. Jokaiseen pussiin yksi jämälankakerä. Mietin tätä myös vähän tarkemmin, ja osaan pusseista laitoin kaksi kerää (yleensä kerin 20-30 g kerän kahdeksi keräksi). Tarkoitus on neuloa jämälankasukat näistä ja jos neulon samaan aikaan niin se saattaa olla helpompi, kun kerä on jo jaettu kahdeksi. Huomasin sitten kyllä pussitusvaiheessa, että jämälankakerät loppuvat, joten osaan pusseista tuli vain yksi kerä. :D Yhteensä valittuja lankoja oli nimittäin 365 g joten aika isot jämälankasukat niistä saa ja elättelenkin toiveita, että saan kahdet sukat. Tämä taitaa olla nyt todella epämääräinen ohje itsetehtyyn lankajoulukalenteriin, mutta jokainen voi vähän soveltaa omien lankojen kanssa :D 

Kun tämän tekee nyt, niin joulukuussa ei enää muista, minkä värin laittoi mihinkin, niin yllätys se on joka tapauksessa, vaikka itse onkin tehnyt. En ole vielä numeroinut pusseja, sillä halusin pitää väliä pussittamisen ja numeroiden laittamisen kanssa. Etten sitten näe tai muista, että mitä laitoin mihinkin pussiin. Mutta eihän sillä toisaalta väliä ole, koska ei sitä kuitenkaan joulukuussa muista, mitä laittoi mihinkin. :D Suosittelen tekemään tämän hyvissä ajoin ennen joulukuuta, niin langat tulevat yllätyksenä joulukuussa. 

Ajattelin nämä myös neuloa silleen joulukalenteritahtisesti eli aattona pitäisi olla valmista tai joulukuun lopussa. En kuitenkaan ota paineita siitä, jos en ehdi neuloa jotain luukkua saman päivän aikana. 

Meinaatko hankkia lankajoulukalenterin tai tehdä itse? 

PS: Tilasin sitten oikeankin lankajoulukalenterin, kun näin sopivan ja ehdin mukaan. Joten niitä on nyt kaksi, mutta enpähän harmittele enää niiden puuttumista. :D

2 kommenttia:

 1. Hauska idea ja lopputuloksena siis värikkäät jämälankasukat tai parhaassa tapauksessa kaksi paria jämälankasukkia.
  Vain yhtenä vuonna olen tilannut joulukalenterilangat ja jo silloin kauhistuin kalenterin hintaa. Langat ovat minulla vieläkin, vain muutama on tullut käyttöön, mutta on minulla olemassa niille suunnitelma, joten ei harmita. Nyt en ole valmis aivan niin paljoa sijoittamaan tähän tarkoitukseen. Harkitsen tuota DIY-kalenteria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä kyllä vaikuttaa kivalta ja onneksi keksin ajoissa että ehti tekemään. Lankajoulukalenterit ovat todella hintavia, ymmärtäähän sen kyllä, mutta ei sitä ehkä joka vuosi voi tilata. Tee ihmeessä, tässä kun voi soveltaa oman maun ja lankavaraston mukaan!

   Poista