torstai 29. syyskuuta 2022

Kirjavinkit: Merkityksellisiä töitä ja faktoja

Näin se menee. Palasin elokuun lopussa äänikirjapalvelun pariin alle euron tarjouksella. Näissä tarjouksissa on vaan se huono puoli, että kuunteluaika on 20 h. Se tarkoittaa noin 2-4 kirjaa, riippuen niiden pituuksista. Kirjat täytyy siis suunnitella tarkasti, jotta saa ajan käytettyä ja kirjat loppuun asti. Tällä kertaa tuli valittua muita kuin romaaneja tai itsensä kehittämiskirjoja. Yleensä myöskään kirjoja ei voi tai kannata keskeyttää, sillä uutta kirjaa ei välttämättä enää saa mahdutettua tuohon 20 tuntiin. Nämä seuraavat kaksi kirjaa sain kuunneltua 20 tunnissa ja hitusen kolmatta, joka sitten jäi kesken. Todennäköisesti en palaa enää sen kolmannen pariin, että sinänsä se oli hyvä kuunnella täytteenä, niin nyt tietää, millainen se on, eikä enää valitse sitä. Näiden kirjojen jälkeen se oli vain liian samankaltainen ja vakava. Ehkä joskus jossain toisessa tilanteessa.

Kikuro Tsumura: Unelma helposta työstä - 3/5

En seuraile mitään luettavien kirjojen listoja tai muita top-listoja vaan valitsen kirjat yleensä fiiliksen ja intuition mukaan. Siksi olikin hauskaa, kun tämä kirja on Time-lehden 100 -listalla, jotka jokaisen pitäisi lukea vuoden aikana. Tätä kirjaa kuvaillaan myös kansainväliseksi läpimurroksi ja hauskaksi kertomukseksi merkityksen etsimisestä työelämässä. Kirjassa kuvaillaan mitä erilaisempia työtehtäviä kuten esimerkiksi elämänohjeiden laatiminen riisikeksipakkauksiin tai valvontakamerakuvan tarkkaileminen, mutta näitä ilmeisesti on ihan oikeasti Japanissa. Kirjaa oli mielenkiintoista kuunnella, vaikka välillä ehkä vähän tylsääkin. Kirja on pitkä, mutta hyvin yksityiskohtainen. Tykkäsin kirjasta, kun se on vähän erilaisesta näkökulmasta työn merkityksestä. Jos kiinnostaa, millaista on elämänohjeiden laatiminen riisikeksipakkauksiin, niin kuuntele kirja vaikka sen perusteella. Saatat yllättyä. Kirja on julkaistu tämän vuoden elokuussa ja kirjailija on voittanut useita erilaisia kirjallisuuspalkintoja Japanissa. 

Anna Rönlund, Hans Rosling, Ola Roslund: Faktojen maailma - 3/5

Tässä kirjassa on paljon erilaisia faktoja. Kirjan idea on ehkä korjata sellaisia faktoja, jotka eivät välttämättä ole totta tai pikemminkin muuttaa ihmisen ajattelutapaa ajattelemaan, että kaikki ovat ihan hyvin, vaikka vaikuttaa toiselta. Takakansiteksti kertoo, että kirjassa esitellään 10 vaistoa, jotka vääristävät meidän maailmankuvaamme. Ehkä nämä kymmenen vaistoa kerrottiin, mutta ei välttämättä kovin selkeästi. Ei mikään helppo ja kevyt kirja, vaan kirjan ideaan saa kyllä perehtyä, jos haluaa saada siitä jotain irti. Sinänsä ihan inspiroivaa ja mielenkiintoista, mutta tällaista kirjaa ei vain ihan joka sekuntti jaksa kuunnella tai lukea. Koska kirjoilla on myös viihdyttävä tarkoitus, niin tämä kirja ei ole sellainen. Kirja kyllä pistää ajattelemaan erilaisia aiheita, mutta sitä ei kannata ottaa kuunteluun, jos haluaa kevyttä kuunneltavaa. Tykkäsin kyllä kirjasta, mutta sen kuunteleminen kesti, koska en halunnut kuunnella sitä koko ajan. 

Luku/kuunteluiloa (ääni)kirjojen parissa! Tällä hetkellä olen hieman kaipaillut äänikirjojen pariin ja latasinkin taas kirjaston sovelluksen, mutta vielä ei ole sieltä löytynyt mitään kivaa kirjaa. Kirjaston sovellus on ihan ok, mutta hieman suppea ja minusta vähän heikompi käyttäjämukavuus. 

2 kommenttia:

  1. En ole tullut ajatelleeksi, että kirjastolla on oma äänikirjasovelluksensa. Pitänee tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuli uutta tietoa. Kannattaa se kokeilla, vaikka onkin hieman suppea ja erilainen käyttää, on se ehkä parempi kuin ei mitään. Laina-aika äänikirjoissa on myös 14 vrk eli aika kiireen kanssa saa kuunnella välillä äänikirjat.

      Poista