lauantai 14. lokakuuta 2023

Neulehyväntekeväisyyskeräyksiä loppuvuodelle 2023

Ajattelin koota tähän postaukseen loppuvuoden neulehyväntekeväisyyskeräyksiä. En ajatellut tähän kuitenkaan ottaa mitään suljettujen ryhmien Facebook -keräyksiä vaan ihan sellaisia, joita on tullut vastaan muualla. Kokosin itseltäkin taas ylimääräisiä neulomuksia ja yllättäen huomasin, ettei niitä ole tällä hetkellä paljon. Kun on keskittynyt omiin malleihin, niin ei ole ollut aikaa pahemmin neuloa "muuten vaan villasukkia" tai muita. Mikä nyt sinänsä on hyvä - tavallaan huonokin - mutta onneksi nyt aina muutamia pareja löytyy ja pystyn onneksi itsekin osallistumaan joihinkin keräyksiin vielä tänä vuonna. 

Sandra lasten sukkien ohjeen löydät mm. verkkokaupasta


Lankavan hyvän mielen jouluneuleet

Lankava kerää taas perinteisesti hyvän mielen jouluneuleita ja tänne käy kaikki: sukat, lapaset, kaulahuivit, pipot. Keräys on lapsille ja nuorille ja voimassa marraskuun loppuun asti. Tänne ajattelin koota ylimääräisiä neulomuksia. Tästä on tainnut muodostua itselle jo jokavuotinen perinne, kun tämä vuosi taitaa olla kolmas(?) vuosi, kun lähetän paketin. 

Novitalla on myös lasten ja nuorten keräys yhteistyössä Tampereen kädentaitomessujen kanssa. Tänne käy villasukat kaikissa koo'issa ja neulomukset täytyy viedä messuille marraskuussa. Lisätietoja Novitan sivuilta.

Lahjoita lämpöä kampanja on voimassa Helsingin kirjastoissa, jonne toivotaan sukkia, lapasia ja sormikkaita. Keräys on yhteistyössä A-klinikkasäätiön ja EHYT ry:n kanssa. Lisätiedot ja neulomusten vastaanottopaikat katso täältä. Tämäkin on voimassa marraskuun loppuun asti.

Lisäksi aina välillä olen bongannut eri synnytyssairaaloiden Instagram-tileiltä vauvan sukkien ja myssyjen keräyksiä, tämä siis vinkkinä, jos on ylimääräisiä pieniä sukkia tai tykkää neuloa niitä, niin oman paikkakunnan sairaaloiden IG-tilejä kannattaa seurata. Tällä hetkellä ei tullut muita keräyksiä mieleen, mutta kerro ihmeessä kommenttiboksiin, jos tiedät jonkin keräyksen, jota en maininnut. 

Ajattelitko sinä osallistua joihinkin keräyksiin tänä syksynä?

6 kommenttia:

  1. Hyvä kun listasit nuo. Lankavan keräykseen aion osallistua ja Lahjoita lämpöä -pussin kiikutin jo kirjastoon. Syto-myssykeräystä en ole nähnyt missään. Minulla olisi niitä muutama valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Ovatkohan nuo sytomyssyt menneet aina jonkin FB-ryhmän kautta tai sitten jos suoraan ottaa yhteyttä HUS:in, en ole itsekään koskaan(?) nähnyt niistä erillisiä keräyksiä.

      Poista
    2. Lankamaailma toimii sytomyssy-keräyspaikkana ja samassa paikassa on keskosille keräys.

      Poista
    3. No näinhän se olikin, kiva kun lisäsit tämän!

      Poista
  2. Nämä on aina tärkeitä keräyksiä ja vaikka en aina muistakaan osallistua, otan silti nämä päivämäärät aina ylös. Asunnottomien yö taitaa olla 17.10 eli ihan pian ja siihen on ollut keräyksiä monella paikkakunnalla. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikkeen ei ehdi osallistua mutta yritän aina joihinkin ja nyt näyttää vakiintuneen tuo lankavan keräys. Sinne kun kelpaa niin moni neuleasia :) Ja joo, asunnottomien keräykseen voi osallistua silti marraskuun loppuun asti vaikka tuona yönä taitavat jo jakaa ensimmäisiä.

      Poista