sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Vielä yksi pipo tutulla ohjeella

Tällä kertaa vuorossa on I'm so mohair -pipo Dropsin Nord -langalla. Lanka on kaksin kerroin ja kaikki muut kuten ohjeessa. Saatoin taas neuloa vähemmän kuin 40 cm ja taite kääntyy kerran. Jotenkin tykkään niin, että taite on vain kerran kääntyvä, muutoin saattaa tulla liian paksu taite. Tämä on ehkä kaikista kivoin pipo näistä omista versioistani ko pipoista, sillä se on ihanan pehmeä. Tässä vaiheessa jo hieman kyllästyin malliin ja yritin miettiä seuraavaa helppoa pipomallia, mutta sitä kuitenkaan keksimättä, niin vielä on luvassa yksi I'm so mohair pipo ilman mohairia ja eri langoilla. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Tämä pipomalli on kiva ja helppo, mutta siihen kuitenkin kyllästyy, varsinkin kun tehtailee useampia pipoja samalla mallilla. Joten uskon, että näitä ei tule nyt yhtään enempää. Täytyy keksiä jokin muu helppo, pipomalli, jota voi neuloa reissuilla. Nämä tällaiset helpot pipot ovat olleet autossa parasta neulottavaa. Samalla voi katsoa maisemia ja tehdä muutakin kuin neuloa. Osa näistä pipoista menee kyllä neulehyväntekeväisyyteen, mutta ajattelin jättää itselle kyllä yhden käyttöpipoksi. Mohairilla nämä olisi tietenkin myös kivoja, mutta en ole vain kovin paljon halunnut hankkia mohairia. Välillä olen sitä kyllä hypistellyt kaupoissa, mutta jokin on jättänyt sen ostamatta. Vaikka mohair on aika suosittu lanka viime aikoina erilaisissa neuleohjeissa, itse en ole siihen vieläkään niin kovin paljon ihastunut tai ehkä olen vain uusien ostosten suhteen ollut harkitseva. Jos pehmeää pipoa haluaa, niin Dropsin Nordillakin tulee ihan kivan pehmeä.

Kerro oma lempipipo-ohjeesi, jota päädyt neulomaan usein! Oletko neulonut näitä Im so mohair pipoja ilman mohairia tai mohairin kanssa?

PS: Muista lasten kirjoneulesukat e-neuleohjekirjanen on alennuksessa vielä lokakuun loppuun asti: verkkokauppaan !

4 kommenttia:

  1. Minulla ei vielä ole lempipipo-ohjetta, joten etsintä jatkuu. Lankoja riittää odottamassa hyvän ohjeen löytymistä. Ostin setin pipo-ohjeita Lankajengistä ja ohjeita on Novitan lisäksi vaikka kuinka paljon. Urban knit -kirjassa on muutama, jota on kovasti podcasteissa kehuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa vaihdella nämä suosikkipipojen ohjeet. Ei samoja jaksa kuitenkaan tehdä useita ja tarvitsee vaihtelua :D

      Poista
  2. Mulla ei ole lempiohjetta mutta oon neulonut tuollaisen pipon Titityyn Myrsky ohjeella. Ihan kiva. Just neulo huppumyssyä lapselle tuosta NOrdista ja mun mielestä se on ihan kamala lanka. Usein puolikkaita silmukoita yms. hankaluutta. - KristiinaS -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näitä helppoja pipo-ohjeita löytyy paljon. Täytyypä kurkata tuo pipo-ohje, kiitos vinkistä! Nojoo, Dropsin langoissa on kyllä vähän huonoja puoliakin, tässä pipossa en tosin huomannut tuota langan hajoamista. Ehkä kaksinkertainen auttoi asiaa tai jotain :)

      Poista