tiistai 10. lokakuuta 2023

Neulekirja: Villasukkabuffet

Tämä kirja on jäänyt itselläni vähän huomioitta. Kyllähän sen julkaisun toki huomasin, mutta vasta nyt tajusin laittaa kirjastosta varaukseen. Kirja on paksu ja todella kattava ja melkeinpä sanoisin, että tästä jos jostain löytää sopivan koon. Kirja on luotu sillä perusteella, että jokainen saa tehtyä sopivan koon ja se on täynnä unisex -malleja. Kuitenkaan en usko, että neulon tästä kirjasta mitään. En siksi, etteikö ne olisi kivoja neulottavia vaan oikeastaan siksi, että kaikkeen ei aika riitä. Lisäksi kaikki mallit ovat kirjoneuleita ja vaikka toki neulon niitä, mutta osa on itselleni vielä aika vaikeitakin. Kirja ansaitsee kuitenkin oman postauksen ja kaiken sen hehkutuksen. Kirjassa on kuuden eri neulesuunnittelijan malleja. Tämä on saanut myös jatkoa ja Villasukkabuffet 2 kirja on myös ilmestymässä piakkoin.

Eniten tykkäsin Jonna Kalliomäen malleista ja ne otinkin talteen. Saara Viljasen mallit olivat kivasti ideoitu kodista ja todella hauskoja. Saaran mallit ovat: Oma koti kullan kallis, Bon Appetit, Saunatonttu ja Harald. Ensimmäinen malli tuo mieleen ne mökkisukat, jota aina välillä näkee somessa tai muualla. Bon Appetit malliin on kivasti ideoitu keittiötarvikkeita ja näkisin tämän mallin kivana lahjana ruoanlaittoa rakastavalle. Emma Wilsonin tiiliskivi mallia ajattelin jopa neuloa, kunnes huomasin, että siinä on kolme lankaa samoilla kerroksilla. Siihen en vielä pysty. Mutta se on silti kaunis ja yksinkertainen. Hanni Kaartoahon mallit ovat todella taidokkaita ja taitavasti tehtyjä: Sukkanautti, TropiiKissa, Kuumikset, ja Vallakkaat. Bonuspisteitä mallien nimeämisistä, ne ovat hauskoja. Kati Mäkelän mallit jatkavat erittäin hienojen mallien voittokulkua: Koski, Palapeli, Viljapellon yö ja Kadonnut kaupunki. Näistä oma suosikkini on Palapeli, jota ajattelin jopa neuloa. Ehkäpä jossain vaiheessa, siinä on nimittäin aika pitkiä langanjuoksuja. Sinikka Nissiltä löytyy kolme mallia: Iltaruskon hirvet, Metsänvartijat ja Repokettuset. Sinikan sukissa on ihanat luontoaiheet.

Suosittelen kirjaa kuitenkin, sillä ihania malleja siinä on ja se on ansainnut kyllä paikkansa neulekirjojen rintamalla. Ihana idea myös tehdä useamman suunnittelijan voimin kirja. Kirja lienee paras kaveri kaikkien kirjoneuleiden ystäville. En vanno, että neulon kirjasta jotain, mutta varmuudeksi otin muutamat ohjeet talteen, jos joskus inspis iskee. Vaikka neulesuunnittelijoita on tällä hetkellä paljon, mutta itse näen kaikki jotenkin ennemmin kollegoina kuin kilpailijoina ja uskon, että kaikille riittää tilaa ja paikkoja. Sitä paitsi neulojiakin on joka lähtöön, niin kyllä neulesuunnittelijoillekin on tilaa.

Mitä pidit Villasukkabuffetista? Oletko neulonut kirjasta jotain vai ihailitko vain malleja?

2 kommenttia:

  1. Minäkään en niin kovin välitä kirjoneulesukista, mutta kyseistä kirjaa haluan kyllä selata. Laitan kirjaston varauslistaan. Siellä on muitakin neulekirjoja jonossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kiva ihan selaillakin eikä miettiä aina että mitä neuloisi :) Muistaakseni jonokaan tässä kirjassa ei ollut kovin pitkä.

      Poista