tiistai 16. heinäkuuta 2024

Tämän kesän 3 x parasta asiaa

Käykö teille niin, että luonnoksissa on puolivalmiita postauksia vuosien takaa? Katselin äskettäin luonnoksia ja postausehdotuksia oli kymmeniä. Nappasin sieltä yhden, mutta tähän on muutettu nämä kesän parhaat asiat. Edelliset olivat viime vuosilta eikä oikein enää niin valideja. Vaikka on sitä kyllä mustikoista innostuttu aikaisempina kesinäkin. Luonnollisesti tähän nyt valikoituu sellaisia asioita, jotka sopivat blogin teemaan.



Mustikat

Tänä vuonna löysin ensimmäiset mustikat heinäkuun alussa sekä myös kanttarellit. En kyllä tajua, että miten kanttarelleja voi olla heinäkuun alussa? :D Mutta poimin ne silti talteen, kun olivat mökkitontilla. Mustikoita siellä myös riittää, mutta aivan kaikki eivät olleet sellaisia isoja ja pulleita, joita ne yleensä siellä ovat. Saman totesin viimekin vuonna että mustikkasesonki siellä alkaa heinäkuun lopussa, vaikka nyt olivat kyllä kypsempiä kuin viime heinäkuussa. Toki vähän tuli jo poimittua, ne kypsimmät yksilöt!

Neulesuunnittelu

Neulesuunnittelussa itselleni yhdistyy monia eri asioita ja listaan sen yhdeksi parhaaksi asiaksi tänäkin kesänä. Olen ollut siitä niin innoissani, etten malttanut olla heinäkuussakaan julkaisematta neuleohjeita. Ei se ehkä taloudellisesti ole järkevää julkaista heinäkuussa, mutta en halunnut jättää niitä odottamaankaan myöhemmälle ajalle ja jotain jätin siltikin. @poolaknits:n Instagramissa oli hyvää keskustelua "oikeista töistä", neulekirjan tekemisestä ja voiko neulekirjan tekeminen (ja neulesuunnittelu) olla "oikeaa työtä". Tätä samaa keskusteluahan ja/tai ajatuksia on esimerkiksi ollut sisällöntuottajilla ja heillä, jotka somen kautta saavat elantoa. Loppujen lopuksi muiden ajatuksilla ei ole väliä, vaan merkitystä on ainoastaan sillä, mitä itse ajattelee asiasta ja miten itse suhtautuu siihen ja toteuttaa sitä. Jos joku ei esimerkiksi pidä neulekirjan tekemistä "oikeana työnä" niin se on sen henkilön "ongelma" tai mielipide asiasta. Tästähän riittäisi itselläkin varmaan asiaa useimpien postauksien verran, mutta jätän sen nyt tällä kertaa tähän.

                                                                                           Työpisteeni aina välillä. 

Itsetehdyt jäätelöt

Toki jäätelö nyt on aina kesällä parasta. Tänä kesänä en ole tehnyt niin paljon itsetehtyä jäätelöä kuin aiemmin tai silloin, kun tajusin, kuinka helppoa niiden tekeminen on. Olemme tehneet ainoastaan kahvijäätelöä, koska se on edelleenkin top kolmosessa itsetehdyissä jäätelöissä. Lisäksi teimme mansikkajäätelöä tuoreista mansikoista ja mielessä on ollut tuplan makuinen jäätelö. Olen näemmä keskittynyt tekemään vain niitä lempparijäätelöitä. Viime jouluna tosin tein piparkakun makuista jäätelöä ja se oli myös aivan superhyvää - parempaa kuin se valmis piparkakkujäätelö. Tähän en muista tarkasti reseptiä, mutta jaan sen blogin puolella myöhemmin (sitten kun saan varmuuden siitä reseptistä :D ) Pitäisi kirjoittaa ylös muistiin ainekset, niin ei olisi tässä tilanteessa, ettei jotain muista. :D

Mitkä ovat sinun parhaat asiat kesältä tähän mennessä ? Kesä toki jatkuu vielä ja toivottavasti vielä pitkään. 
 

2 kommenttia:

  1. Keksin yhden tai oikeastaan kaksi: tänä kesänä mansikat ovat olleet todella mehukkaita ja makeita. Suurta määrää en ole ostanut, vaan litran tai pari kerrallaan. Kirsikat ovat toinen kesän juttu ja niitäkin on ollut hyvin saatavilla, mahtavan mehukkaina ja makeina.

    VastaaPoista