sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Jos kesällä ei huvita neuloa sukkia ...

 ... niin aina voi neuloa jotain muuta. :D Koostan tähän postaukseen kaikkia muita neuleohjeita kuin sukkia. Jokin siinä kesässä on mystistä, että itselläkin tulee aina mieleen neuloa kaikkea muuta kuin välttämättä sukkia. Vaikka toki tässä nyt on neulonut myös sukkiakin, niin myös muut neulomisasiat innostavat aina ennen kesää. 

Neulottu kassi

Yleensä käsintehdyt kassit ovat virkattuja, mutta kyllä kassin voi neuloakin. Yritin etsiä keväällä ohjetta neulottuun kassiin - siinä onnistumatta ja siksipä sellainen piti suunnitella. En vain ole virkkauksen ystävä, sillä ne jää aina kesken ja parempi on vain olla aloittamatta mitään virkkaustöitä. Basic Beach kesäkassin ohje löytyy Ravelrystä, Lankajengistä ja omasta verkkokaupastani, jos sinäkään et ole virkkaaja, mutta haluat kuitenkin kivan kesäkassin.

Neulottu projektipussi

Koska en ole myöskään ompelija, niin neuloin myös projektipussin. Alun perin taisin nähdä @palasiaarjestamme Riikalla tällaisen neulotun projektipussin, ja miksei todellakin voisi olla myös neulottu projektipussi. Toki varmasti ommellulla projektipussilla on hyötyjä, mutta minusta voi myös ihan hyvin neuloa projektipussin. Sen sisälle voi ommella vuoren, jos haluaa ja on ompelija. Neulotun projektipussin kuvan voi tulla katsomaan Instagramistani, tein siitä reelsejäkin pari kappaletta: @sweetsandsocks.

Hame, toppi, huivi

Nämä ovat vähän isompia neuleprojekteja ja niitä voi olla hankala kuljettaa mukana esimerkiksi kesällä eri paikoissa. Saatoin myös vähän hurahtaa neuletoppien makuun tänä vuonna, mutta näiden ohjeita ei siltikään tule usein. Niitä tulee silloin, kun on fiilis. Välillä meinaan pitää myös haastaa itseään. Rose Marie kesätoppi on saanut ihanasti palautetta kaikilta ja olen hyvin otettu sen suosiosta, kiitos! 

Vauvan peitto

Nämä ovat minusta ihania projekteja, koska siinä tulee myös neulottua tunteita neuletyöhön ja yleensä ne ovat ihania ja positiivisia. Lisäksi vauvan peitot ovat helppoja neuletöitä eikä tarvitse neuloa paria. Onneksi on olemassa välillä myös neulehyväntekeväisyyskeräyksiä, jonne voi lahjoittaa vauvan peittoja, jos ei omassa lähipiirissä ole vauvoja. Vauvan peitot ovat myös nopeampia ja lyhyempiä projekteja kuin esimerkiksi tavalliset peitot ja viltit. Nimim. Cozy memories peitto on aloitettu joskus vuosia sitten ja yhtään palaa siihen ei ole neuloontunut viime vuosien aikana :D En aina edes muista tätä projektia. Neulon yleensä vauvan peiton omasta päästä, sillä en yleensä löydä sellaista ohjetta, jota haluaisin neuloa. Yksi vauvan peiton ohje on tulossa elokuussa, se olikin vähän sellainen spontaani ohje. Vauvan peittoihin saa myös neulottua kivasti sellaiset 100 % merinolangat, joita ainakin itseltä löytyy yksittäisinä kerinä lankavarastosta.

Jos ei huvita neuloa sukkia, niin mitä sinä neulot? Vai jätätkö puikot lepäämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti