tiistai 9. heinäkuuta 2024

Piirakkasukat yhteisneulonta

Aiemmin kerroin jo, että osallistun piirakkasukkien yhteisneulontaan, jonka järjestää @palasiaarjestamme Riikka. Olen joskus pari vuotta sitten neulonut yhdet piirakkasukat ja niiden ohjehan on jo aika monessa Novitan sukkalehdessä sekä Novitan nettisivuilla. Piirakkalapasia en ole koskaan neulonut ja itseasiassa taisin kuulla ensimmäistä kertaa nyt, että sellaisetkin on olemassa. Yhteisneulonta kestää muistaakseni syksyyn asti. 

Tähän mennessä olen neulonut yhdet sukat ja lapaset ja ajattelin vielä neuloa yhdet sukat lasten koossa neuloen ne niin, että otan vain ohuemman langan ja katsoa, mikä koko siten tulisi. Voi tosin olla, että osallistuminen jää näihin kahteen pariin. Malli on minusta ihan kiva ja sen oppii lähes ulkoa. Katsoin kyllä ohjetta, sillä en luottanut täysin, että muistaisin. On siinä minusta sen verran muistettavaa, että myös helposti voi mennä pieleen. 


Lapasista tuli kyllä kivat. Niiden ohje löytyy Novitan sivuilta. Ohjeessa on lankana Novitan Isoveli, mutta neuloin seiskaveikalla ja sen isomman, 40 s, koon. Jotain pientä muutosta ohjeeseen tein, ainakin kiilapeukalon välikerroksiin. Neuloin kaksi välikerrosta kun ohjeessa on mainittu yksi. Lisäksi neuloin resoriksi 1 s takareunasta oikein, enkä tavallisesti oikein. Minusta takareunasta oikein tulee siistimmän näköinen, vaikka onhan se hitusen verran työläämpää. 

Aiotko sinä neuloa piirakkasukkia tai -lapasia tähän yhteisneulontaan? 

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut joskus tuollaiset piirakkasukat, jotka sain tädiltäni. En tosin tiennyt että niiden nimi oli tuo piirakkasukat. Kauniita ovat sekä sukkasi että lapasesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on tosi vanha malli ja silloin ei vissiinkään ollut edes nimettyä suunnittelijaa näille, mutta ilmeisesti on Novitan keksimää. Malli pomppaa aina satunnaisesti neulojien puikoille ja onhan tämä ihan kiva malli. Piirakkalapasten tajusin vasta ihan hiljattain että sellainenkin on.
   Kiitos!

   Poista
 2. Kauniin hempeät nuo sinun piirakkasukkasi. Kiva, kun sovelsit lapasmallia. Sitä olen miettinyt, jospa soveltaisin lasten koon lapasiksi ja selkäpuolelle tekisin piirakoita. Ehkä toimisi niinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, väri on sellainen hempeä vaaleanpunainen, kuvassa valo vähän tuo sitä vaaleammaksi / valkoiseen suuntaan. Onnistuu varmaan lasten lapasiksikin, ei varmaan tarvitse ottaa kuin ohuempi lanka ja ehkä se 36 s - käsialasta vähän riippuen, voi tulla jo 40 s pienempään käteen ohuemmalla langalla. Hyvä idea, voisihan sitä itsekin vielä neuloa toiset piirakkalapaset.

   Poista