sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Kesällä neulottuja jämälankasukkia

Alkukesästä neulottuja jämälankasukkia. Alkukesä oli aikaa, jolloin ei oikein tullut neulottua muita kuin omia malleja. Sitten jossain vaiheessa aloin kaivata sellaista jämälankasukkaneulomista ja nämä kolme sukkaparia tuli neulottua silloin. Viimeinen sukkapari ei tosin ole jämälangoista, mutta halusin neuloa itselle sukat ohuemmasta langasta.

Näihin sukkiin piti neuloa raidat päinvastaisesti, sillä punainen ei muutoin olisi riittänyt. Molemmat värit riittivät tällä tavalla.

Kaappiin oli kertynyt myös pieniä Freija Yarnin merinolankoja, joista halusin neuloa myös sukat. Nämä piti neuloa lyhytvartisiksi, jolloin langat riittäisi paremmin. Hyvin riitti.


Nämä viimeiset eivät ole jämälankasukat vaan ajattelin neuloa sukat ihan itselle vähän ohuemmasta langasta ja jotka ajattelin viedä syksyksi mökille. Ohuempia sukkia en ole tainnut neuloa itselleni hetkeen. Toki aina jotain sukkia saattaa ottaa myös itselle sukkalaatikosta, jos tulee joku hetkellinen tarve, mutta näistä jo neuloessa päätin, että tulevat itselle. 

Lankana näissä oli äitienpäivälahjaksi saatua lankaa, sellaista nallenvahvuista. En muista tarkemmin merkkiä. Neuloin 3 puikoilla ja silmukoita taisin laittaa 56. Kirjavat langat eivät oikeastaan kaipaa muuta ja selviäähän niistä helpommalla päättelyn suhteen. Oikein kiva neuloa välillä ihan vain perusukkaa.

Mikä on sinun suosikkisi näistä sukista? Taidan tykätä itse eniten tästä viimeisestä, lilasta parista. 

6 kommenttia:

  1. Jämälankasukkailu on tosi palkitsevaa ja aina vähän yllätyksellistä! 🙂
    Omat sukkapuikot ovat lomalla, odotan oikein pimeneviä iltoja, kun sukkalangat alkavat taas vetää puoleensa.
    Viimeiset sukat ovat suosikkini, nätti lanka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No kohtapa saat kaivaa puikot kunnolla esiin, sillä illat ovat jo vähän pimeämpiä kuin aiemmin heinäkuussa. :)

      Poista
  2. Lilat on nätit, mutta silti äänestän tuota ensimmäistä, eli eriparisukkia. Värit tulevat siinä hauskasti esiin ja antavat katsojalle vähän havainnointihaastetta. Eikä sekään haittaa, että saa langat hyvin riittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne ovat kyllä myös kivat ja tykkäsin väriyhdistelmästä (onneksi lähdin kokeilemaan noita värejä!) ja juuri sopivasti langat riitti noin.

      Poista
  3. Minun suosikkini ovat värien puolesta nuo ylimmäiset, mutta keskimmäisten malli taas miellyttää enemmän, sillä olen lyhyiden varsien ystävä. Ovela temppu tuo raitasukkien päinvastaiset värit. Enpä olisi itse keksinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuli vähän vahingossa ideoitua kun ei ollut värejä tarpeeksi samanlaisiin. Lyhytvartiset ovat kyllä kivat sukat, tykkään niistä itsekin. Kiva kun kommentoit!

      Poista