tiistai 23. heinäkuuta 2024

Kirja intohimojen ja oman jutun löytämisestä

Bongailen kirjavinkkejä yleisemmin somesta ja tallennan ne tai kirjoitan ylös itselleni ja sitä kautta laitan kirjastosta varaukseen. Tämänkin kirjan bongasin eräältä tililtä ja samantien laitoin varaukseen. Jouduin palauttamaan kirjan kertaalleen, kun siinä oli varaus, mutta saman tien laitoin uudestaan varaukseen ja sain luettua loppuun asti. Kirja on suunnattu erityisesti heille, jotka miettivät, kuinka löytää oma juttu, ja tehdä elämässä mielenkiintoisia ja merkityksellisiä asioita. 

Janet ja Chris Attwood: Passion test - Löydä elämäsi tarkoitus yksinkertaisen menetelmän avulla

Viime vuosien aikana tosi moni on alkanut toteuttaa omaa unelmaansa - en tiedä, mikä siihen on syynä, saivatko menneet viime vuodet ihmiset ajattelemaan asioita vai jotain muuta, mutta hyvä niin. Tai sitten olen vain seurannut sellaisia tilejä tai neulekanavia tai olen huomioinut asioita, joissa tällaista on tapahtunut. Lisäksi olen myös huomannut, että moni miettii paljon, mikä olisi se oma juttu esimerkiksi työelämässä ja miten sen saisi ja alkaisi toteuttamaan omia intohimon kohteita. Näihin hetkiin tämä kirja kannattaa lukea ehdottomasti. Kirjassa esitetään todella hyviä konkreettisia vinkkejä siihen, miten löytää se oma juttunsa. Tietenkään pelkästään kirjan lukeminen ei tuo esille mitään omia intohimon kohteita, mutta sen kautta kun alkaa miettiä, toimia ja toteuttaa, niin niitä voi löytää. Lisäksi kirjan menetelmät kannattaa toteuttaa puolen vuoden, vuoden tai itse määrittelemänsä ajan kuluttua säännöllisesti. Ei mikään helppo juttu, mutta varmasti palkitseva! Unelmilla on tapana myös muuttua ja kehittyä!

Joka käyttää lahjojaan siten kuin on tarkoitettu, löytää suuren onnen sitä tehdessään.

Se, mihin suuntaat huomiosi kasvaa vahvemmaksi elämässäsi.

Kun olet linjassa elämäsi syvimpien ja tärkeimpien intohimojen kanssa, jokapäiväiset ylä- ja alamäet eivät koskaan sysää sinua polultasi sivuun.

Emme menesty huolimatta esteistä ja haasteista. Menestymme juuri niiden ansiosta.

                * * * * *

Jos et koe intohimoa jotakin toimintaa kohtaan, se tarkoittaa sitä, että tuo aktiviteetti ei tarjoa sinulle kasvun mahdollisuutta tai tuo tyydytystä, iloa ja laajenemista. Intohimo syntyy menestyksestä ja kehityksestä joka tapahtuu menestyksen myötä.

                * * * * *

Ah, miten paljon tykkäsin kaikista miete- ja voimalauseista, joita oli myös tässä kirjassa. Osaa sai kyllä lukea kahteen kertaan, että ymmärsi sen, mitä sillä haettiin. Kuten esimerkiksi tuo viimeinen. Paras kirja on sellainen, jonka kautta kokee ja saa uusia oivalluksia ja jää pohtimaan niiden merkitystä.

Voisin hyvin lukea tämän kirjan uudelleen, ja varmaan jossain kohti luenkin. 

Kirjan loppuun on listattu useita kymmeniä muita hyviä ja vastaavia kirjoja ja se listaus voisikin olla oma kirjalistani. Osan olen tainnut jo lukeakin, mutta siellä oli paljon muita hyviä. 

Tässäpä kirjavinkki sinulle, joka kaipaat elämääsi mahdollisesti jotain uutta ja haluat toteuttaa itseäsi tai mietit omaa urapolkuasi. 

2 kommenttia: