perjantai 26. heinäkuuta 2024

Jäätelöarvostelussa: Nicks mansikka valkosuklaa jäätelöpuikko

No nyt sain vihdoinkin kokeiltua näitä Nicksin jäätelöitä, jotka ovat olleet jo pidempään mielessä. Nicksin tuotteet ovat tuttuja suklaiden parista ja jos joskus tekee mieli suklaata, niin olen valinnut Nicksin suklaan. Siksi oli nyt luonnollista myös tutustua Nicksin jäätelöihin. Välillä aina vähän jännittää kokeilla uutta jäätelöä, että tykkääkö siitä ja meneekö rahat hukkaan :D. Mutta newsflash, jäätelö ei ole koskaan kyllä pahaa ja aina ne on tulleet syödyksi. Olen itse asiassa kerran maistanut oikeasti pahaa jäätelöä ja se on jäänyt syömättä ja sitä ei löydy (onneksi) Suomen kaupoista.

Tämä jäätelö oli positiivisesti yllättävä. Tykkäsin ja annan 5/5. Jäätelössä ei ole lisättyä valkoista sokeria ollenkaan ja se on todella iso plussa. Maku on myös hyvä, maistuu mansikka ja valkosuklaa. Varsinkin jos ei pahemmin välitä makeasta tai liian makeista tai ällömakeista asioista, niin tätä kannattaa kokeilla. Maistuu ihan tavalliselta jäätelöltä kuten kuuluukin. Kiva, että paremman valinnan jäätelöitä tulee enemmän! 

Ehkä pienesti sanon vielä ainesosaluettelosta. Toivottavasti tämä ei pilaa kenenkään jäätelönautintoja tai sitten lukemisen voi lopettaa tähän. :)

Tämä nyt menisi ehkä paremmin toisen blogin puolella, mutta täysin kymppiä tai puhtautta ainesosaluetteloista en voi kyllä antaa valitettavasti tälle jäätelölle, vaikka muuten Nicksin tuotteet ovat parempia valintoja kuin muut tuotteet. Uteliaisuudesta ja omaksi kiinnostukseksi halusin myös tsekata jäätelön ainesosaluettelon ja kyllähän siellä muutamia sellaisia ei-niin-hyviä ainesosia löytyy. Ainesosaluettelo on aika pitkä, mikä nyt ei ole koskaan täysin hyvä asia. Jäätelö on makeutettu erytritolilla, ksylitolilla ja sorbitolilla. Tämä on siis vielä ihan ok ja parempi valinta kuin valkoinen sokeri. Ensimmäisenä on mainittu erytritoli, jota on eniten ja tässä plussana on ehdottomasti se, ettei se nosta verensokeria. Makeuttajat saa siis plussan, vaikka sorbitoli taitaa nostaa verensokeria, mutta en usko, että tässä se sitä tekee ainakaan paljon, sillä se löytyy ainesosaluettelon loppupäästä eli sitä on kaikista vähiten makeuttajista. Pienen miinuksen jäätelö saa karrageenista, jota on todella monissa jäätelöissä nykyisin kuten tässäkin. Karrageenista kirjoitan varmaan joskus tarkemmin toisen blogin puolella, mutta se on asia, jota nykyisin haluan välttää. 

All in all hyvä jäätelö ja ostan toistekin. Näitä oli myös puikkoina toistakin makua ja olikohan se mango, jos muistan oikein. Täytyy kokeilla myös se. Nicks:llä on myös purkkijäätelöitä ja niitäkin pitäisi kokeilla. Tulee kiire kaikkien kokeilujen kanssa :D Nicks on muistaakseni ruotsalainen brändi ja nämä jäätelöt saattavat sopia myös laktoosia vältteleville vaikka tuotteissa ei ole erikseen mainittu laktoositon. 

Oletko tutustunut Nick's:in jäätelöihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti