perjantai 12. heinäkuuta 2024

Humu pipo Urban Knit Iisi kirjasta

Tämän pipon aloitin viime kesänä matkaneuleeksi. Matkaneuleena se olikin oikeastaan tämän vuoden kevääksi asti. Sen jälkeen alkoi ärsyttää sen keskeneräisyys ja neuloin sen loppuun neulemaratonilla. Malli on Leeni Hoimelan Urban knit iisi -kirjasta, jonka lainasin kirjastosta. Malli on erittäin kiva ja juuri sopiva esimerkiksi matkaneuleeksi. Tässä pipossa ei tarvitse kuin neuloa sileää neuletta ja sopiikin neulottavaksi kaikkiin tilanteisiin. 

Ohjeessa oli muistaakseni kaksi kokoa ja neuloin pienemmän. Lankana oli Dropsin Nord ja neuloin 3 puikoilla. Piposta tuli kuitenkin itselleni vähän liian pieni ja mietinkin, että jossain vaiheessa täytyy varmaan tehdä uusi pipo sen isomman koon silmukkamäärällä. Langaksikin voisin ottaa jonkin toisen esimerkiksi Dropsin Alpaca. Ei mitään valittamista Dropsin Nordistakaan, mutta kokeilun vuoksi voisin kokeilla toista lankaa. En muista enää, mikä lanka ohjeessa oli mainittu. Jokin kalliimpi "erikoislanka", jota en edes lähtenyt etsimään mistään. 

Koska piposta tuli itselleni turhan pieni, niin pipo lähtenee johonkin keräykseen jossain vaiheessa. Toivottavasti joku saa tästä kivan pipon. Malli on niin peruspipon malli, että voisin kuvitella, että pipo kävisi esimerkiksi teineille, jotka ovat tunnetusti muuten niin tarkkoja pukeutumisestaan ja vaatetuksestaan. Tämä oli kyllä kiva kesän matkaneule ja tälle kesälle tällainen matkaneule on puuttunut. Olen neulonut autossa, reissuissa vähän mitä milloinkin, eikä yksittäistä samaa neuletta ole ollut. Pipoja en ole neulonut nyt hetkeen, mutta ehkä sellainen pipojen neulontakausikin tulee vielä.

Mikä sinun matkaneuleesi yleensä on?

PS. Estrada-sukat ovat vielä alennuksessa kaikissa myyntipaikoissa: Lankajengiin

2 kommenttia:

  1. Matkaneuleena on hyvä olla koko ajan samana toistuva neule - ei kuvioita (ainakaan hankalia), ei lisäyksiä, ei kavennuksia. Olen tuota Humu-ohjetta katsonut, mutta arveluttaa sen työläys, kun tehdään pitkä pötkö ohuesta langasta. Ehkä yritän joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä oli hyvä matkaneule, tyssäsi vain siihen kun ei ollut pidempiä reissuja niin ei edistynyt. Suosittelen kyllä ohjetta, teen varmaan toisenkin, sopii just sellaisiin paikkoihin joissa voi vaan neuloa sileää, ei tuntunut työläältäkään.

      Poista