sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kaikkien neulojien suosikkimalli: Piirakkasukat

Piirakkasukat taitavat olla kaikkien neulojien yksi suosikkimalleista. Olin kyllä näitä ihastellut Instagramissa ja muuallakin, mutta nyt vasta sukkalehden myötä sain nämä puikoille. Ja eipä näitä ole turhaan kehuttu: malli on helppo ja aivan ihana! 

 

Yksi (pieni) syy, miksi en ollut neulonut näitä aikaisemmin, oli, että ohjeessa on kirjallinen ohje, eikä kuvallista kaaviota. Jotenkin sitä on viime aikoina tykästynyt enemmän kuvallisiin kaavioihin, niin en jotenkin päässyt heti kirjallisen ohjeen sisälle. Muistan kyllä, kun katselin tätä ohjetta ehkä keväällä (?) ja se jotenkin jäi, kun oli muka vaikea seurata kirjallisesti ohjetta. Ehkä se vaatii enemmän keskittymistä, kun ohje on kirjallinen, mutta näissä ainakin mallikerran kyllä oppi nopeasti, niin toisen sukan kohdalla en tainnut enää katsoa kuin pari kertaa ohjetta. Kuvallista ohjetta ei ole siis myöskään Sukkalehdessä, mutta ei sitä kyllä kaivannutkaan ainakaan enää toisen sukan kohdalla. Ja nyt kun nämä on neulonut kerran, niin mallikerta on mielessä vielä, eikä varmaan seuraavallakaan kerralla tarvitsisi kuvallista ohjetta. Olen itse asiassa neulonut tähän mennessä piirakkasukat kaksi kertaa. Ensimmäiset ovat nämä vaaleanpunaiset, ja toiset tein muokaten lyhytvartisiksi. Lyhytvartisista yritin tehdä hieman pienemmän koon puolesta, sillä ne menivät lahjaksi ja uskon, että onnistuin aika hyvinkin. Kuvassa näyttävät kyllä todella pieniltä, suunnilleen lapsen koolta, mutta menivät kuitenkin  omaankin jalkaan jotenkuten niin uskon, että koko 37 onnistui aika hyvin. Jätin siis yhden mallikerran pois lyhyemmistä versioista. 

Nämä lyhytvartiset piirakkasukat painoivat 58 g, joten sopivat myös hyvin sellaiseksi jämälankatyöksi, jos nurkkiin on jäänyt reilumpi jämälankakerä seiskaveikasta.

Kyllähän näitä varmasti tulee neulomaan enemmänkin, varmaankin aina silloin, kun kaipaa jotain perusvarmaa ohjetta. Tällä hetkellä on meneillään aika paljon ideoita ja malleja, niin en usko, että ihan heti otan näitä uudelleen puikoille. Tai mistäs sitä tietää, saattaahan se olla, että otankin :D Ikinä ei voi tietää neulojan mielestä mitään :D Tai ainakaan minun! 

Oletko sinä neulonut piirakkasukkia? 

2 kommenttia:

  1. Vuosien aikana on tullut aika monet piirakkasukat tehtyä. Varren pituus vaihtelee. Nyt vuorossa ovat 10 kerroksen resorilla

    VastaaPoista