torstai 1. lokakuuta 2020

Kirjavinkit: Mitä luin syyskuussa?

Syyskuussa innostuin taas fyysisistä kirjoista, kun lainasin kirjastosta muutamat kirjat. Mutta valitettavasti kirjojen lukeminen on vähän hitaampaa, etten aina ehdi niitä tuomaan tähän kirjakoosteeseen. Tai sanotaanko, että kirjojen lukuaika on aika harvinaista herkkua tällä hetkellä. Äänikirjoille on tietenkin aikansa ja paikkansa, mutta kyllähän se fyysinen kirja on aina niin ihana <3 Tässä kuussa kaikki luetut kirjat olivat lähes täyden kympin arvoisia kaikki. Sain luetuksi niin hyviä kirjoja, että ihan innolla olen odottanut niiden jakamista täällä. Muutamia kirjoja on myös edelleen lukulistalla, sillä niitä en ole vielä saanut luetuksi. Sain luetuksi syyskuussa neljä kirjaa.


Ulla-Maija Paavilainen: Suurin niistä on rakkaus - Kirsti Paakkasen tarina

En ollutkaan pitkään aikaan lukenut mitään elämäkertoja ja tämä kirja tulikin juuri sopivaan aikaan. Näin varmasti ensimmäisen kerran tämän kirjan jossain somessa, mutta nyt tuntui hyvältä ottaa elämäkerta taas lukulistalle. Minusta on tosi kiva lukea erilaisten ihmisten elämäkertoja ja Kirsti Paakkasen tarina oli kyllä mielenkiintoista luettavaa. Kirja oli kerrassaan aivan upeasti kirjoitettu. Oli jokseenkin mielenkiintoista lukea Kirstin tarinaa. Maailmassa pitäisi olla enemmän Kirstejä; vaikuttaa upealta persoonalta ja todellakin Kirstilla on varmasti aina tuhat rautaa tulessa. Kirsti on tehnyt niin upeita juttuja elämänsä aikana ja kirjassa pääsi tutustumaan paremmin Kirstin sisimpään. En ole koskaan tavannut Kirsti Paakkasta, mutta vaikuttaa todella energiseltä vieläkin. Kirjasta jäi mieleen eräs Kirstin sitaatti, joka pisti miettimään tarkemmin asioita. En minä osaa suositella tätä kirjaa kenellekään erityiselle vaan suosittelen sitä kaikille, joita elämäkerrat kiinnostavat. :D Toisten ihmisten tarinoissa on vain sitä jotain, mikä saa omassa itsessäänkin erilaisia tuntemuksia <3 

Arvosana: 5/5

Ella Kanninen: Minun Italiani

Tämä kirja sopi juuri tähän hetkeen. <3 Kun matkustamiseen ei ole tällä hetkellä ulkomailla mitään syytä, eikä sitä oikein voi tehdä nyt, niin tämä kirja toi pienen herkun matkustamista kaipaaville. Itse päädyin tähän kirjaan sattumalta, sillä muutamat romaanit jotenkin tylsistytti sillä hetkellä. Päädyin siis selailemaan Bookbeatin uusia kirjoja -valikoimaa ja huomasin tämän kirjan. Kirja on nyt elokuussa julkaistu ja olikin taas kiva päästä heti alkuun tutustumaan tähän. Kirja tuo todella monennäköistä pikkutietoa Italiasta ja minä suorastaan kuuntelin kirjan lähes yhdeltä kerralta. Olen aina tykännyt Italiasta, vaikkakin Espanja on vienyt aina suuremman korren. Kirjassa perehdytään siis Italiaan Ellan näkökulmasta ja kuullaan siis monia pieniä juttua, joita et varmastikaan tietokirjoista löydä. Kuullaan myös tarina siitä, miten Ella päätyi italialaiselle tv-kanavalle. En ole aiemmin lukenut yhtään Ellan kirjaa, mutta tämä sai myös minut hieman haaveilemaan niistä. Kirja on kirjoitettu koronakriisin aikaan, ja kuullaan myös korona-asioista eli ihan ilman koronaa et selviä tästä kirjasta. Mutta se osio oli kirjoitettu hyvin faktapohjaisesti italialaisesta näkökulmasta eikä suinkaan medianäkökulmasta, kuten me olemme ehkä lukeneet juttuja keväällä. Suosittelen kirjaa kylä kaikille matkailunälkäisille, sillä tämä vie matkailunälkää (ainakin osan) mutta pienellä varoituksella, se saattaa myös lisätä sitä. <3 Kirjan myötä mieli teki alkaa kuunnella myös italialaista musiikkia, gelatokäätelöä ja pizzaa. Joten omalla vastuulla sitten nämä ;)

Arvosana: 5/5.

Sara Parikka: 365 - ilon ja inspiraation vuosi

Tämän kirjan lainasin aika hetken mielijohteesta kirjastosta, vaikka sen lukeminen on ollut jo mielessä jo pidempään. Kirjassa on siis 365 käytännöllistä vinkkiä arkeen. Vinkit vaihtelevat siivouksesta, resepteihin, sarjavinkkeihin ja sitten sellaisiin arjen perusvinkkeihin aina laidasta laitaan. Luin kirjan varmaan puolessa tunnissa, sillä vinkkien lukeminen oli helppoa ja nopeaa - melkein kuin sanomalehteä olisi lukenut. Osa vinkeistä oli itselleni aika peruskauraa, mutta olipa siellä muutamia uusia ideoitakin. Ja yksi resepti johti ihan kuvakaappaukseen tai kuvan ottamiseen kännykällä. Halusin nimittäin suklaamutakakun reseptin talteen :D Kirja on siis helppolukukokonaisuus, jonka voi lukea vaikkapa sohva - viini - kirja -hemmotteluiltoina itselle. Mikä parasta vinkit eivät ole sidottu kalenterivuoteen vaan ne voi lukea ja ottaa käyttöön vuoden jokaisena päivänä. 

Arvosana: 4/5

Pirjo Saarnia: Irti makeanhimosta

Välillä en kyllä itsekään tiedä, miksi aloitan tiettyjä kirjoja. Onneksi niin tapahtuu harvoin, mutta tässä oikeastaan yksi esimerkki siitä. En yleensä lue ravitsemukseen liittyviä kirjoja, ainakaan ilman, että perehdyn kirjoittajan taustaan, mutta tämän aloitin ihan ex tempore ilman mitään taustatutkimuksia tms. Ja koska kirja on aloitettu, niin se on myös luettava loppuun. Sekin on hullua, ettei kirjaa voi lopettaa, jos sen on aloittanut :D No, ehkä tästäkin oppi jotain. Alku oli hieman tylsähköä ravitsemukseen liittyvää asiaa, mutta lopussa oli jotain kivoja vinkkejäkin. Ehkä omat ennakko-odotukset olivat liian suuria kirjalle, että petyin niihin, kun kirja ei ollutkaan sellainen kuin kuvittelin sen olevan. Enkä nyt sano, että ravitsemusasiat ovat tylsiä, mutta joskus kävin ravitsemustieteen perusopinnot, niin tästä tuli mieleen ne. Tykkään opiskella ravitsemusta ja niihin liittyviä asioita, mutta kirjasta nimenomaan tuli mieleen ravitsemusluennot :D Tässähän ei ole sinänsä mitään pahaa, mutta omat odotukseni kirjalle olivat hieman erilaiset, niin siksi ehkä vähän alemmat arvostelut kirjasta. Kirjan lopussa aloin kyllä jo melkein etsiä kirjailijan muita teoksia, eli ehkä tälläkin kirjalla oli jokin tarkoituksensa tässä vaiheessa. Suosittelen kyllä kirjaa kaikille, jotka haluavat enemmän saada perustason tietoa hiilareista, proteiineista ja rasvoista ja miten koostaa aterioita. 

Arvosana: 3/5

Syyskuun ehdottomasti paras kirja oli Ella Kannisen kirja <3. Taidan ottaa lokakuullekin jonkin matkailuaiheisen kirjan, sillä ehkä sellaista kaipaa kuitenkin näihin päiviin. Sellaisiin kirjatunnelmiin tällä kertaa. Mitä sinä luit syyskuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti