sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Missä olet pipofiilis?

Lueskelin taannoin ja vähän niinkuin vahingossa vanhoja postauksia (luettehan te muutkin bloggaajat omia vanhoja postauksia? :D ) ja noin vuosi sitten minulla on ollut aika valtava pipotehdas käynnissä. Niin ne vuodet ovat vain erilaisia, sillä tänä vuonna ei ole yhtään huvittanut neuloa pipoja (vielä). Taisin neuloa elokuussa parit lapsen pipot, mutta en sen jälkeen yhtään. Käsitöissä parasta on tietenkin se, että neuloo sitä mitä huvittaa, eikä pakon edessä mitään sellaista, mitä ei huvita :D Tunnen kyllä itseni, ja tiedän, että ehkä se pipokuume sieltä kyllä tulee jossain vaiheessa. Nimittäin kyllä se on kolkutellut ovella ja erilaisia pipomalleja olenkin suunnitellut neulovani. Ja vaikka ei se pipokuume tulisikaan, niin onneksi on ne viime vuotiset pipot, joita käyttää. 

 

Kuvituksena on neulottuja pipoja Novitan Nordic Woolista Novitan sivuilla olevasta ohjeesta. Malli on ihan älyttömän simppeli ja kiva ja hups, niitähän tuli tosiaan neulottua aikoinaan useampi kappale. Viimeisin taisi olla keväällä (?) tuo vaaleanpunainen. Malli on siis  tämä Aada-palmikkopipo.

Viime joulukuussa julkaisin täällä blogin puolella jonkinlaisen ohjeen vaaleanpunaisesta palmikkopiposta, jota neuloin silloin. Olenkin suunnitellut parantavani sitä ohjetta, ja julkaista 2.0  version siitä. Lisäksi sen tiimoilta tuli myös eräs idea lapsen piposta, joten ehkä sekin pääsee puikoille piakkoin. 

 

Pipoja on kyllä kiva neuloa, kun niitä ei tarvitse tehdä kahta samanlaista kuten sukkia. Vaikka joskus saatan innostua jostain mallista ja neuloa niitä useamman saman tien, kröhöm, kuten kuvista nyt huomaa :D Tänä vuonna olen mieltänyt itseni enemmän sukkaneulojaksi kuin piponeulojaksi, mutta ehkä se johtuu vain siitä, että olen saanut villasukkien suunnittelusta niin paljon uutta ja uuden oppimista. En ehkä kuitenkaan jaksaisi pelkkiä raitasukkia neuloa vuodesta toiseen. Tykkään löytää jotain uutta aina neulomisestakin ja sitähän riittää.

Kumpia sinä tykkäät neuloa mieluummin: villasukkia vai pipoja?

6 kommenttia:

 1. Mulla on parasta aikaa työn alla pipo tyttärelle ja itsellenikin aioin neuloa. Sitten on ainakin yhdet tilaussukat. Olen antanut itselleni luvan tehdä yhtäaikaa montaa työtä, aina fiiliksen mukaan vaihtelen. Aiemmin olin tosi tiukkana, että yksi kerrallaan valmiiksi asti. Paremmin ehkä pysyy mielenkiinto kun on monenlaista menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, parasta on kyllä useampi työ yhtäaikaa, niin voi vaihdella aina fiiliksen mukaan :)

   Poista
 2. Riippuu aika tavalla fiiliksestä mikä on meneillään :D Tänä vuonna ei ole pipottanut ollenkaan, mutta nyt tuntuu sitä että voisi muutamat tehdä. Siitä huolimatta olen yrittänyt neuloa yhtä sukkaparia jo kohta toista kuukautta...

  Ehkä olisi kivempi vain neuloa sitä mitä haluaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ehkä pienesti alan jo miettiä pipoja :) Varmaan pitäis löytää jokin kiva ohje, millä sais sen pipofiiliksen!

   Poista
  2. Voin suositella Räveltämössä olevaa ilmaisohjetta "Fredrica hat" :D Sopivasti palmikoita, jotka jatkuvat loppuun saakka kavennuksista huolimatta. Harvemmin neulon yhden ohjeen mukaan kahta neuletta, mutta tällä ohjeella olen neulonut jo kolme... Ja luultavasti taidan nyt innostuneena neulostaa punaisen version tästä, haha xD

   Poista
  3. Hei, kiitos vinkistä! Täytyypä tsekata tuo malli!

   Poista