tiistai 27. lokakuuta 2020

Tämän hetken suosikki: suklaahippukeksit

Tämä vuosi on tuonut kyllä itsestäni esiin sellaisen leipomispuolen. Olen kyllä aina tykännyt leipoa ja laittaa ruokaa, mutta tänä vuonna se on vain korostunut. Keväällä koukutuin ihaniin fariinikekseihin, mutta nyt tänä syksynä on ollut mielessä suklaahippukeksit. Niin paljon, että lokakuun sukkaparikin sai nimekseen jotain suklaista :D Mutta nyt en ajatellut kertoa lokakuun sukkaparista, niiden aika on hieman myöhemmin. Nyt ajattelin nimittäin jakaa oman tämän hetken suosikkikeksireseptini. Olen tehnyt näitä nyt muutaman kerran, mutta noin viikko sitten tein tästä reseptistä parhaan version. Alkuperäinen ohje on Himoleipuri -sivustolta, mutta muokkasin sitä varmaan joka kerta, kun tein keksejä, niin ajattelin tähän kirjoittaa sen ohjeen, jolla tein viimeisen kerran. Ja paras versio tuli nimenomaan tällä reseptillä!

 


SUKLAAHIPPUKEKSIT

Raaka-aineet:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

2 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl valmista taloussuklaarouhetta

Valmistusohje:

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää kananmuna vatkaten, kun olet hetken jo vaahdottanut voita ja sokereita. 

Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää nämä voi-sokeri-kananmuna -seokseen muutamassa erässä. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita vähän että suklaarouhe sekoittuu taikinaan.

Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa hetken, noin 10-15 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Nosta taikinanokareita lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoilin taikinaa myös hieman pyöreiksi. Jätä kekseille jonkin verran leviämisvaraa. Itsellä taisi olla 9-10 keksiä pellillä. Paista uunissa noin 10 - 12 minuuttia, kunnes keksit ovat hieman ruskistuneet.

 


Omia muokattuja versioita tästä reseptistä oli osittain jauhojen korvaaminen kaurahiutaleilla sekä suklaarouheen (tai -palojen)  tekeminen itse. Mutta kaikista paras versio tuli nimenomaan 2dl - 2dl vehnäjauho - mantelijauho -yhdistelmällä sekä valmiilla rouheella. <3 Käytin Fazerin valmista tummaa taloussuklaarouhetta. Keksit ovat myös parhaimpia seuraavana päivänä tai muutaman tunnin jälkeen jäähtyneenä.

Tämä ohje on lisäksi todella helppo myös lasten kanssa toteutettavaksi ja tällä reseptillä tuli kolme pellillistä eli noin 25-30 kpl. 

Miten on; oletko leiponut tänä vuonna enemmän kuin ennen? Jaa ihmeessä oma keksireseptisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti