tiistai 20. lokakuuta 2020

Jämälankaneuletöitä

Olen yrittänyt aina säännöllisin väliajoin neuloa aina pienistä jämälankakeristäkin jotain. Tosin viime aikoina jämälankakorini on alkanut pursuilla, sillä en ole hetkeen säännöllisesti neulonut pienistä keristä mitään. Vai onko niitä lankoja tullut vain lisää niin jämälangatkin ovat lisääntyneet sitä mukaan? :D

Nämä lyhytvartiset villasukat neuloin nimittäin ihan sillä tyylillä, että keräsin pieniä jämälankakeriä (noin 3-4), siis ihan niitä pienen pieniä, joille ei ikinä keksi mitään käyttöä. Kimaltavan langan otin avuksi resoriin ja kantapäähän sekä kärkeen. Tarkoitus ei ollut edes laittaa raitoja samaan järjestykseen vaan neuloa aina sillä, mikä nyt eteen tuli. Ja niitä keriä jäi vieläkin! En varmaan ikinä pääse pienen pienistä keristä eroon :D Mutta kivat lyhytvartiset villasukat näistä tuli. Oli kiva neuloa lyhyitä (kahden kerroksen) raitoja, mutta aika paljon meni kyllä langat sotkuun ja pakko oli välillä katkaista langat :D 


Toinen jämälankaneuletyö, jonka jo kesällä tein, on tiskirätti. Neuloin sen Novitan puuvillaisesta muumilangasta. Siihen taisi mennäkin se koko jämäkerä ja tiskirätistä tuli ihan kiva. Se oli muuten eka tiskirätti, jonka neuloin. Olen aina ihastellut niitä muilla, mutta en vain saanut aikaiseksi kokeilla aikaisemmin. Ihan kiva pieni jämälankatyö sekin! 

Viime aikoina otin sitten jämälankakerille isomman korin, jotta ne edes pysyisivät jotenkin järjestyksessä. Ennen säilytin niitä kahdessa jäätelörasiassa, josta kerroinkin täällä. Jotain muutakin pitäisi kyllä keksiä jämälangoista, sillä saa neuloa aika monta sukkaparia, jos meinaa päästä eroon niistä. :D Välillä on tunne, että jämälangat eivät vain lopu ikinä!   

Mitä sinä olet tehnyt pienen pienistä jämälankakeristä? Ja miten säilytät jämälankoja?

6 kommenttia:

 1. Säilytän pienimpiä jämälankojani purkissa. Tykkään käyttää milloin mihinkin, usein juurikin kirjoneulesukkiin. Nyt suunnittelen tekeväni puseron, jonka yläosa koostuisi jämälangoista pelkästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka iso purkki sulla on? Pitäisi varmaan säännöllisesti aina neuloa niin ei kertyisi liikaa :D

   Poista
 2. minä kudon usein jämälankalapasia.kaksinkertaisella langalla:toinen lanka isommasta mytystä ja toinen pikkumyttystä.tarkenee lasten kanssa ulkona.ja värikäs.

  VastaaPoista
 3. Jämälankani ovat kolmessa isossa suolakurkkupurkissa esillä kirjahyllyssä (vaaleat, tummat ja puna-violetit eroteltuina) :3 Juuri sopiva neulojan sisustuselementti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mikä ihana idea <3 Oonkin ihastellut näitä lasisia purkkeja, joissa on lankakeriä. Tämä idea täytyy kyllä kopioida meillekin!

   Poista