perjantai 9. lokakuuta 2020

Puikkoperjantai: Ideoita ja yhteisneulontoja

Tällä viikolla vietettiin taas neulemaratonia Wool Me Once Fibersin järjestämänä. Ensin ajattelin, etten osallistu tällä kertaa, mutta toisin kävi. Ajattelin, että osallistun rennolla fiiliksellä. Tykkään asettaa tavoitteita, mutta välillä ne tavoitteet voivat ahdistaa ja niistä tulee liian suorituskeskeistä. Ei tosin neulejutuissa näin ole oikeastaan koskaan :D Nyt on vain niin paljon kaikkia muita neulejuttuja menossa itsellä, että en kaivannut enempää tavoitteita niiden suhteen. Ainoastaan vain neulekuvahaasteeseen ja neulebingoon osallistumisen, eivätkä nekään varsinaisia neuletavoitteita ole. Neulekuvahaasteet ovat kivoja, sillä niillä saa periaatteessa valmiit sisältöideat omaan instagramiin, mutta kuitenkin voi suunnitella ja jatkojalostaa ideaa ja tehdä siitä omanlaisen :D Parasta on kuitenkin nimittäin keksiä sen aiheen ympärille oma idea. Jokainen saa kuitenkin oman idean esimerkiksi tavallisesta paremmasta maanantaista.  Tai neulojan syysunelmasta. 


Kerroin viime viikolla Instagramissani yhteisneulonnoista, joihin ajattelin osallistua, ja ne piti ihan listata, koska enhän mä niitä enää muista kuitenkaan viikon päästä :D Yllätyin, kun olin löytänyt 4 kivaa yhteisneulontaa, joihin olin myös ajatellut osallistuvani. Ajattelin ne listata myös tähän, jos vaikka joku muukin saisi niistä fiiliksen osallistua. 

** Sukkalehtikal. Jonna Kapelan neulevideoissa youtuben puolella on menossa sukkalehtikal. Se tietenkin koskee Novitan Sukkalehtiä eli neulomalla sieltä jonkin mallin, niin voi osallistua siihen. Eikä muuten tarvitse ohjeen olla uusimmasta sukkalehdestä vaan myös ohjeet aikaisemmista lehdistä käy. Instagramissa kannattaa vilkuilla #sukkalehtikal -tunnistetta niin sieltäkin saa lisätietoa tai Jonnan instasta. Joka tapauksessa kun ajattelin neuloa sukkalehdestä, niin miksei sitten samalla osallistuakin tähän.

** Tiilenpäätkal. Neulovilla puolestaan julkaisi kivan ohjeen tiilenpäät -villasukista ja järjesti yhteisneulonnan sen ympärille. Tähänkin ajattelin osallistua, sillä ohje näytti niin kivalta ja erilaiselta. Ja voin muuten sanoa, että ihan helposta ohjeesta on kyse! Itseäni aina vähän jännittää ohjeen tekeminen ensimmäistä kertaa, mutta tämä on kyllä helppo ohje. Toki nyt neulomalla oppii, ja itsekin opin jo ensimmäisen sukan jälkeen asioita, joita teen vähän eri tavalla toisessa sukassa. Luulen vähän, että neulon toisetkin sukat tällä ohjeella. :D

** Kreisit väriyhdistelmät kal. Tämä puolestaan on Kässäpuodin Annan järjestämä yhteisneulonta, joka on muistaakseni marraskuun loppuun asti. Ja no, koska värit, niin enhän vain voinut jättää osallistumatta!

** Veerakal. Tämä yhteisneulonta koskee Käsityökekkereiden Veeran julkaisemia ohjeita ja neulomalla jonkin niistä voit osallistua yhteisneulontaan. Minulla oli lainassa juuri sopivasti Veeran Neulekekkerit kirja, ja yhteisneulonta tuli kuin tilauksesta, joten eihän siitäkään voinut kieltäytyä. Päätin myös vielä tilata omaksi tuon kirjan, kun koko ajan joudun palauttamaan kirjan kirjastoon enkä pysty uusimaan. Näin neulojana kirjaston neulekirjat ovat vähän huonoja, kun itse en kuitenkaan ehdi neulomaan sitä siinä ajassa, kun kirja on itsellä. Mutta nyt on omakin kirja! Yhteisneulonnassa ei siis tarvitse neuloa kirjasta vaan mikä tahansa Veeran ohje käy! 

Kaikkia näitä käsitöitä olenkin jo aloittanut, paitsi Veerakalia. Siinäkin tosin ohje on ehkä tiedossa, mutta en vain vielä ole ehtinyt ottaa sitä puikoille. Taitaa tulla kiireinen lokakuu, mutta kiva että on kivoja juttuja menossa! :D Tähän kun lisää vielä kaikki omat projektit ja uudet ideat niin ei ole tekemisestä kyllä pulaa. :D Näillä kaikilla kivoilla jutuilla saa nimittäin ajatukset pois vähemmän kivoista jutuista ja mikäs sen parempaa kuin neulominen <3 (Ja tän perusteella voisi luulla, että minulla olisi paljon vähemmän kivoja juttuja, ei suinkaan, mutta ehkä se on tämä lokakuu ja tuleva marraskuu, jotka vaativat ympärilleen kivoja juttuja :D )

Näissä tunnelmissa viikonloppuun! Kuulostavatko kivoilta nämä yhteisneulonnat ja meinasitko osallistua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti