tiistai 17. marraskuuta 2020

5 x kivaa asiaa marraskuulle

Viisi kivaa asiaa, joihin kannattaa keskittyä nyt ihan heti. :)

 


 

1 x kausivalot. Kyllä, kausivalot, eikä jouluvalot. Ne kannattaa ripustaa jo nyt :) Marraskuusta tulee huomattavasti valoisampi, kun on valoja ympärillä. Onneksi alkukuusta oli vielä ihanan värikkäitä, keltaisia lehtiä, jotka toivat väriä ympärille. 

1 x jouluherkut ja niiden fiilistely jo marraskuussa. Yleensä maltan odottaa joulukuuhun asti ennen kuin teen mitään jouluherkkuja tai -ruokia. Mutta tänä vuonna ajattelin fiilistellä jo ainakin joulutorttuja ja glögiä marraskuussa. En ole kyllä kovin suuri glögin ystävä, mutta kyllä sitä nyt yhden kupin juo vaikkapa sateisena päivänä parveekkeella kausivalojen loisteessa. 


 

1 x neulominen ja neulekirjat. Ei tätä tarvitse edes sanoa, mutta neulominen on kyllä parasta syksyllä ja nyt! Voi ihan hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvannurkkaan neulomaan. Ja parasta on neuloa joululahjoja ja osallistua neulehyväntekeväisyyksiin. Vielä ehtii neulomaan ainakin edes jotain pientä. Ja jos inspiraatio puuttuu, niin onneksi syksyllä ilmestyy aina neulekirjoja, joita voi selailla viimeistään nyt!

1 x joulukalenterit. Viime vuonna suurin urakka taisi olla nuo joulukalenteripussukoiden tekeminen. Onneksi niitä ei nyt tarvitse tehdä, vaan voi suoraa miettiä, mitä laittaa sisälle lapselle. Olen kyllä maailman huonoin keksimään sinne 24 erilaista juttua ja saattaapi olla, että tänäkin vuonna siellä on muutama samanlainen. Kunhan ei laita samoja juttuja peräkkäisille päiville, niin eipä se haittaa. :D Ei se lapsi varmaan sitä edes tajuaisi/huomaisi, mutta itseä häiritsee, jos on samanlaisia peräkkäisinä päivinä.

1 x talvi ja lumi. Odotan talvea ja lunta ja aina näistä voi haaveilla jo nyt. En odota sitä jouluksi, koska ei se kuitenkaan tule ainakaan etelään :D Kiva sitten yllättyä, jos tulisikin. Mutta tammikuussa voisi olla jo kunnolla lunta ja kunnon talvi, niin pääsisi käyttämään villapipojakin kunnolla. Niin ja villapaitoja! Mulla on ollut mielessä tammikuulle kiva neulemalli, jonka haluaisin jo suunnitella. Se liittyy muuten lumeen ;) Pitäisi vain ensin hoitaa muutamat neuletyöt pois alta.


Mitä unohdin tästä listasta? Kerro mulle sun kiva tänhetkinen juttu!

2 kommenttia:

  1. ihanaa kun on kausivalot keksitty.käly sanoi vuosia sitten että jouluvalot kuuluu laittaa itsenäisyyspäivänä.höh.outo savolainen tapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Itsekin aina vastustin valojen laittamista marraskuussa jostain syystä vaikka eihän näihin ole mitään sääntöjä olemassa! :D

      Poista