sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Helppo palmikkopanta - ohje saatavilla ilmaiseksi Ravelrystä!

Viime viikolla toteutin pienen haaveeni ja tein ohjeen palmikkopannalle. Mulla on ollut mielessä jo pidempään sellainen palmikkopanta kierteellä, jossa on helmineuletta. Tällä tyylillä tein kyllä muistaakseni vuosi sitten, mutta silloin lankavalinta oli vääränlainen ja pannasta ei tullut oikein hyvä. Tällä en tarkoita nyt sitä vaaleanpunaista helmineulepantaa, vaan yhtä punaista, jota en vissiin koskaan edes julkaissut täällä blogin puolella. Tämän punaisen pannan ohje oli kyllä tuolla luonnoksissa. Vihdoin sain siis neulottua uuden pannan ja samalla kirjoitin ohjeen ylös. Kaapissa oli pitkään pyörinyt eräs Novitan Isoveli -kerä, jolle en ollut löytänyt neulomistarkoitusta. Koska keriä oli vain yksi, niin tiesin, että lanka riittää tähän pantaan. Toinen syy pannan neulomiselle oli se, että taisin hukata viime vuonna tehdyn vaaleanpunainen pannan. En nimittäin löytänyt sitä enää mistään, vaikka en mielestäni ole sitä tiputtanutkaan mihinkään. No, ehkä se löytyy vielä jostain kätköstä.

 Mutta tässä se nyt on! Haaveilin pitkään sellaisesta pannasta, jossa on palmikot sivuilla ja edessä tuo tuttu kierre. Tämän neuloo siis yhdessä päivässä ja lankaa menee vajaa yksi Isovelikerä. Toki sen voi neuloa myös muilla vastaavilla langoilla - ja mikä parasta, sitä voi muokata ihan halutessaan miten vain. Nimittäin jos tahtoo ohuemman niin neuloo vain vähemmän silmukoita. Itse halusin nyt suhteellisen leveän, joka peittää päätä enemmän. Halusin myöskin, että nuo palmikot menevät kierteen jälkeen päinvastoin, mutta ne voi tietenkin neuloa koko ajan samalla tavalla.

Ohje löytyy nyt ilmaisena Ravelrystä ja linkki tässä vielä: Palmikkopanta helmineuleella

Pannat ovat kyllä ihanan helppoja välitöiden välitöitä, kun haluaa neuloa vain jotain iisiä, ja mikään tilaustyö tms ei huvita. 

Kivaa sunnuntaita ja hei, ensi viikolla alkaa joulukuu! Se tietää ensi viikolle kirjavinkkejä, kulutusta ja jotain muuta kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti